Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #176 o Hvězdě smrti a Oscarech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Bude se stavět Hvězda smrti? Které filmy měly být nominované na Oscara? A která herečka píše nejlepší tweety?  

Výplach o deseti kategoriích

Přehled týdne
Máme to tu každý rok. Vyhlásí se nominace na Oscara a něco v nich chybí. A vždycky se rozjede tak týdenní debata o tom, jak je akademie stará, jak je tenhle filmař přehlížený a jak tenhle žánr opovrhovaný. Příští rok to tu bude znovu, letos si ale díky webu Joblo můžete vychutnat video s filmy, na které se podle jeho tvůrců nedostalo. Mezi vlky, Patrola, Atlas mraků, víc Djanga ... je tam i váš tajný favorit?

Projekce týdne
John McClane se do kin vrátí za pár týdnů a pořádně srovná ruské teroristy do latě. S tímhle hrdinou jsme už pětadvacet let a Bruce Willis vděčí roli policajta, kterému se smůla a zabijáci lepí na paty, za celou svou kariéru. Pokud se budete třináctého února motat někde za mořem, pořádně se podívejte na programy kin, protože právě jen a pouze tenhle den dostanete možnost vidět znovu (a v mnoha případech jistě i poprvé) na velkém plátně první až čtvrtý díl a o půlnoci si dát premiéru pětky.

Chyby týdne
V diskusi u jednoho z nedávných Výplachů se objevil názor jakéhosi militantního fanouška Promethea, že jsme na ten film zlí, děláme si z něj legraci a hrabeme se ve videích, která ho zesměšňují víc, než stíháme my samotní. Fakt, že podobně ryjeme i do našich oblíbených filmů, tenhle člověk bohužel absolutně přehlížel, takže mu snad udělá radost, že tentokrát to místo Ridleyho Scotta odskáče Rian Johnson a jeho Looper, který u nás dostal 9/10. Evidentně existují lidé, kteří z něj tak nadšení nebyli a dali si tu práci vyhrabat na něj všechno, co alespoň trošku smrdí nelogičností. Je to vůči filmu nefér? Jo. Bulíme kvůli tomu? Ne. Tak to zkuste příště brát podobně.

Impérium týdne
O tom, že americká vláda nebude stavět Hvězdu smrti, už jste se asi doslechli. Podle vyjádření příslušných orgánů není potřeba stavět bojovou stanici velikosti malého měsíce, navíc takovou, kterou může díky konstrukci zlikvidovat jedno prťavé letadlo. Galaktické impérium má však, jak to tak vypadá, úplně jiný názor na věc. Podle něj je dobře, že takhle malá, i když hodně agresivní, planeta, nebude stavět svou Hvězdu smrti, kterou by mohla ohrozit galaktický mír.

Recenze týdne
Nejspíš ani ten největší optimista nečeká, že by horor Texas Chainsaw 3D mohl být skutečně dobrý. Zámořští recenzenti na něj plivou víc jak my na filmy Tomáše Magnuska (i když těm by možná magor s motorovkou prospěl), diváci taky nejsou moc nadšení a zdá se, že i publicistům dochází argumenty a vtipné bonmoty, díky nimž by alespoň čtení o tomhle filmu mohlo někoho bavit. Ale pořád tu jsou i takoví, kteří se nebojí recenzovat tak, že to člověka docela překvapí

Trailer týdne
Někteří lidé prostě fantasy nemusí, tak to je s každým žánrem. Přesto mohou mít i oni pocit, že by  přeci jenom stálo za to zajít si na Hobita. Dlouho vyhlížený návrat do Středozemě nelze ignorovat, tržby naznačují, že o film je zájem a říct mezi přáteli "já na tom nebyl, mně to nezajímá" znamená absolutní společenské zesměšnění. Tak co s tím? Minimálně trailer, které z Hobita dělá ... řekněme realističtější film, by mohl pomoci.

Vznášedlo týdne
Nějaký ten DeLorean postavený ve stylu Návratu do budoucnosti jsme už ve výplachu měli, Matthew Riese se však rozhodl, že chce mít něco víc. A kdo by sakra nechtěl vznášedlo? Můžete s ním jezdit po vodě, machrovat na lidi, přejíždět kachny a být cool. Co sakra víc od života chtít?

Tweet týdne
Twitter povoluje autorům psát jen na velmi omezeném prostoru, ovšem někdy to stačí k tomu, aby člověk vyjádřil to, co má na srdci. Třeba jako Anna Kendrick, se kterou jít na rande do kina může být podle všeho doopravdy o hubu.

Film týdne
Dark Blood je film, který byl téměř natočený před dvaceti lety. Téměř proto, že pár dní před koncem natáčení se herec River Phoenix předávkoval. Režisér George Sluizer teď, po všech problémech s pojišťovnou a snad i s nějakou krádeží, film dodělal, dostříhal a v březnu ho představí na festivalu v Miami. Phoenix si tu zahrál mladíka žijícího uprostřed pouště, k němuž se uchýlí manželský pár, kterému se rozbilo auto. Všechno se však malinko zkomplikuje, když se zjistí, že tenhle sympaťák je tak trochu magor, protože jeho žena zemřela na nemoc z ozáření. Uvidíme, jestli se Dark Blood nějakým způsobem dostane i do Evropy, ale třeba budou mít české festivaly kliku.

Duel týdne
V minulém duelu došlo na dinosaury a Stevena Spielberga a vy jste se vyjádřili tak, že byste ho raději viděli režírovat něco jiného.

Dnes si dáme zase něco trošku obecnějšího. Rádi bychom totiž věděli, jaké klenoty se dají najít ve vaší sbírce DVD a Bluček. Nemluvíme teď o filmech, ale o edicích, steelboocích a podobných pitomostech, se kterými se tak dobře machruje na návštěvy. Do předmětu napiště svůj největší poklad a do textu se nám o něm trošku rozepište.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace