Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Epické klasiky v novém hávu


ikona
KarelR
ben hurodysseawarner bros.
Kdo se vydá do vesmíru? 

Remakeovací povaha současného Hollywoodu není žádnou novinkou. Člověka ale přesto pokaždé překvapí, co všechno neujde pozornosti Ferrari chtivých producentů. Představte si třeba, že jim někdo přijde na meeting s nápadem, že by to chtělo zremakeovat jedenáctioscarového Ben Hura. A oni místo toho, aby si poklepali na čelo a řekli "Ok, co tam máte dál?", otevřou peněženky a začnou se těšit na výsledek.

 

Přesně to se totiž stalo u MGM, kde se z finančních trablů zřejmě hodlají vylízat přes křesťanské publikum. Nový Ben Hur, který se důkladněji zaměří na společné dospívání hlavního hrdiny a jeho budoucího soka Messaly, totiž nabídne hlavně víc Ježíše Krista. Ano, Wylerův geniální tah, protkat osudy obou trýzněných pánů jen letmo, mizí v prachu. Scenárista Keith Clarke (Útěk ze Sibiře) se s odvoláním na zdrojový knižní materiál "zakousne" do spasitele daleko intenzivněji, nezbývá tedy než doufat, že to ve výsledku bude alespoň z poloviny tak dobré jako v nesmrtelné klasice z roku 1959 (která už je mimochodem sama remakem filmu z roku 1925...).

 

O něco veselejší situace panuje u Warnerů, kde mají také zálusk na velkou podívanou s historickými kořeny. Jejich znovu rozjetá adaptace Homérovy Odyssey ale nabídne přinejmenším špetku nápaditosti, jelikož se nadále trvá na tom, že se přesune do vesmíru. Tak tak, místo korábu vyfasujeme vesmírnou loď, místo ostrovů planety, a začínající psavec James DiLapo bude mít hodně co dělat, aby dohnal konkurenční space opery. Odysseou totiž budou Warneři odpovídat na Star Trek od Paramountu a disneyovské Star Wars, a to je zatraceně tenký led. Na Seana Beana v hlavní roli tak nejspíš můžeme rovnou zapomenout, tohle bude potřebovat větší rybu. Nějaké nápady?

---

Vytáhni v hospodě:  Futuristickou Odysseu měl v roce 2008 točit George Miller s Bradem Pittem v hlavní roli, z projektu ale nakonec sešlo. Snad Warneři vědí, co dělají.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace