Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2012 v kostce - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Herci, bitky, bizarnosti, hlášky, scény, události i nejvtipnější momenty z loňského roku na jednom místě 

Nejlepší filmy jsme vyhlásili, nejlepší trailery taky, podívali jsme se i na věci, které v loňském roce v kinech malinko zasmrádly, ale pořád to není všechno. I letos vyhlašujeme Rok v kostce, takže i tentokrát tu pro vás máme pár více či méně seriózních pochval a i letos došlo jak na redakční favority, tak i na soukromé tipy.

Redakční tip: Telekinezni amok v Looperovi

Děti umí být hodně naštvané, i když jim vezmete čokoládu, ale na tomhle prckovi bylo od začátku něco divného a když se rozzuřil, člověk před ním měl sakra respekt. Ačkoliv tvůrci od začátku pracovali s jistým telekinetickým nadáním u lidstva, tuhle absolutní destrukci domu a totální zničení jednoho vlastně celkem sympatického záporáka jsme ani trochu nečekali. A o to víc nás usadila na zadek.

  

Osobní tip Civala: Šplh z vězení v Temný rytíř povstal - Emotivní vrchol celé trilogie a esence superhrdinských mýtů narvaná do jedné scény, hnané Zimmerovou hudbou a dokonalým citem pro rytmus (to ticho před skokem!). IMAXovskou sedačku jsem samým napjetí rozdrásal.

Osobní tip imfa: Celá druhá půlka Bitevní lodi - Jakmile se mimozemšťani vynoří, jde logika stranou a nastupuje waterboarding první signální - chlápek bez nohou knokatující emzáky, bitevníky zatáčející na pětníku, důchodci na Missouri a Berg ve formě. Odpočinu si u toho vždycky líp než u většiny opravdu kvalitních sitcomů.

Osobní tip KarlaR: Finále Temný rytíř povstal - Stačilo jediné pokývnutí hlavou a vzedmutí Zimmerovy hudby a bylo jasno. Nolan konečně dokázal přinést nesmrtelný filmový moment a o to víc potěší, že ho zakomponoval do parádní finální koláže třetího Batmana.

Osobní tip Mr. Hlada: Rozpadávající se člověk v Looperovi - Moment, kdy se ve sci-fi Looper začne rozpadat člověk, protože jeho o třicet let mladší já momentálně někdo zaživa rozřezává na kusy, možná při zamyšlení nedává moc smysl, ale rozhodně to bylo sakra efektní. Hlavně ty vzkazy "psané" na mladší ruku a "čtené" starším příjemcem. Než mu tu ruku ufikli taky.

Osobní tip Dura: Finále Skyfall - Poslední bondovka je super. Ale pro mě osobně její kvality vystartují k nebesům až s prvním záběrem na skotskou Vysočinu. Chvilku čekáte, odkud přicválá Connor MacLeod... a pak se strhne téměř westernové finále. Stará lovecká brokovnice versus bitevní vrtulník s kulomety? Ano, prosím. A kdyby nefungovala akce, pořád je tam nálož emocí. Fakt tomu chybí jen ten Sean Connery.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace