Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nolan se chopí sci-fi o červích dírách


ikona
Cival
christopher nolaninterstellar
Bratři Nolanové nám splní jeden sci-fi sen... 

Už čekáme víc jak pět let. A konečně bychom se mohli dočkat. Dychtivě vyhlížené sci-fi Interstellar o cestování napříč vesmírem skrze červí díry by se mělo stát příštím režijním počinem Christophera Nolana.

Nejrespektovanější režisér současnosti si totiž musí vybrat svůj další projekt. Lézt po Mendesovi a miliardovém úspěchu Skyfall do bondovského vesmíru by bylo ošemetné, poslechnout vábení k Justice League a jiných comicsáren zase krátkozraké, protože okolo Batmana a superhrdinských mýtů toho Nolan řekl tak akorát dost. Chopit se ale sci-fi, která má potenciál otřást žánrem, to je jiná káva.

 

Léta se ji sice chystal připravit Steven Spielberg, jemuž se po včerejším oznámení odkladu Robocalypse vyprázdnil diář. Ale o Interstellar už dlouhá léta víc mluví, než že by se reálně věnoval preprodukci, a na skladě má spoustu dalších projektů, jež s ohledem na svůj věk nemůže moc dlouho odkládat. Příběh skupinky lidí, kteří cestují časem a mezi dimenzemi, který vymyslel významný fyzik Kip S. Thorne na základě teorie relativity a úvah o červích dírách, ale rozpracoval do scénáře Jonathan Nolan a ten má prima bráchu, jenž hledá další výzvu. A nejspíš ji našel. Sourozenecký tandem podepsaný pod peckami jako Dokonalý trik, Memento, Temný rytíř a Temný rytíř povstal se tak může dát znovu dohromady a přinést originální a ve všech směrech nabušenou sci-fi. Pokud opravdu vznikne, Warneři a studio Paramount si na ní zajisté namastí kapsy. A nám zase spadne čelist pod sedačku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace