Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #175 o Bondovi a Pixarovkách


ikona
st39.6
víkendový výplach
Jak vypadá Arnoldův tank? Na co všechno se odkazuje Quentin Tarantino? A kde můžete vidět slavné filmové zbraně?  

 Výplach. Tečka.

Sestřih týdne

Quentin Tarantino byl už v dětství místo přesnídávek krmený videokazetami s béčkovými filmy a během své kariéry stačil nastudovat tak ohromné množství popkulturních dokazů, že ten přetlak musel ventilovat do svých scénářů. Není tedy divu, že jsou jeho filmy popkulturními odkazy nabušené až po uši. Chcete vidět jejich kompilaci? Tu máte!

Press event týdne

Média jsou tou nejmocnější zbraní, ke které se můžete dostat, a tak není divu, že se novináři občas mívají jako mocipáni. Různé firmy se je pokoušejí nenápadně uplácet drobnými dárečky, na tiskových konferencích bývá jídlo, ke kterému se jinak dostanete jen s hodně nadutou peněženkou a některé novinářské eventy jsou tak strašně cool, že se o nich vypráví ještě několik dalších generací. Jako ten s Arnoldem Schwarzenggeren. Jako by nestačilo, že se na press eventu ke Konečné objevil sám Arnie, on ještě jako ten největší borec pod sluncem přijel ve vlastním tanku, ve kterém pak nechal novináře zlikvidovat auto. A pak jim vyprávěl o tom, jak v tom samém tanku v mládí sloužil v rakouské armádě a na jeho výfucích si dělal steaky. K nezaplacení!

Mash-up týdne

Dlouho tu nebylo nic o Star Wars (ehm), takže si dáme trochu toho umění. Skočte se mrknout na deviantart profil uživatele rhymesyndicate. Ve svých kresbách totiž míchá popkulturní ikony právě s postavami Hvězdných válek, takže tu najdete šílenosti jako Ice-Terminator, Super-Trooper, Imperial Terminator a nebo tenhle parádní  mash-up toho, co by se stalo, kdyby Impérium při cestování vesmírem narazilo na loď plnou Scottových Vetřelců. Právě tahle kombinace vypadá strašně skvěle.

Tričko týdne

Tak jo, dejme tomu, že je pátek večer, jdeš sám/sama do baru a cíl máš jediný, ulovit někoho, s kým strávíš fajn noc nebo rovnou zbytek života. Potřeba je k tomu jediné: Tričko "Ask Me About My Facehugger", tedy "Zeptej se mě na mého facehuggera". Když to někdo udělá (jako že to nikdo neudělá, ale zkusme zůstat nohama ve snu), stanou se dvě věci: Zvedneš tričko a ukážeš tím svého facehuggera, což v případě, že jsi muž, povede k hodně zděšenému výrazu adeptky na divokou noc, nebo v případě, že jsi dívka, k odhalení rovnou tří facehuggerů, z nichž jeden zůstane i u nejgeekoidnějšího adepta na divokou noc naprosto bez povšimnutí. Mno. Tohle tričko nebude nikdy fungovat tak dobře, jak vypadá na papíru, ale zkusit ho můžete.

Yoda týdne

Sbíráte hračky? Jen se nestyďte, jse mezi svými. Určitě tedy znáte Sideshow Collectibles, kteří vyrábějí pravděpodobně nejlepší miniatury s (nejen) filmovou tématikou. Jejich největší novinkou je soška mistra Yody, která se bude dát koupit za $99 (na většinu tamní nabídky hodně nízká cena) a ke které dostanete neskutečné množství párů rukou a nohou. Vědět o ní musíte z jediného důvodu - příští Vánoce jí budu chtít pod stromeček. Nějaký dobrovolník?

Titulky týdne

James Bond loni oslavil padesát let a třiadvacet filmů, což je obdivuhodné skóre. Jedním z poznávacích znamení agenta s povolením zabíjet jsou bezpochyby otevírací titulkové sekvence, které stojí na dvou věcech: Na zpravidla skvělých písničkách a na úžasném designu. Právě ten si můžete zopakova v sestřihu "James Bond: 50 Years of Main Title Design", který dali dohromady na Art of the Title. A když už budete u toho Bonda, mrkněte na mapu jeho procestovaných destinací. Za ta léta se 007 solidně proletěl.

Concept art týdne

Některé filmové projekty to na stříbrná plátna nikdy nedotáhnou, protože se na nich studiu něco nelíbí, neseženou se peníze, nebo je potkají jiné problémy. Jedním z nich je i zrušená pixarovka Newt, kterou měl režírovat Gary Rydstrom a která měla vyprávět o posledních dvou mlocích na celé Zemi, kteří se k smrti nenávidí, ale jsou okolnostmi nuceni se jeden do druhého zamilovat. Film jako takový pravdpěodobně nikdy neuvidíme, můžete se ale mrknout alespoň na nádherné concept-arty.

Výstava týdne

Šance, že se budete příští týden nacházet v Los Angeles, je docela nízká, ale co kdyby. O víkendu se tam bude otevírat výstava jménem Hero Complex Gallery a její první exhibice se bude jmenovat Weapon of Choice. Jedná se o parádní obrazy ikonických filmových zbraní a /Film měl to štěstí, že se dostal k několika jejich ukázkám. Můj favorit je sekera z Osvícení, co se líbí nejvíce vám?

Nádraží týdne

O nástupišti 9 3/4 už jste pravděpodobně slyšeli. Jeden známý kouzelník ho spolu se svými spolužáky používal k tomu, aby se dostal na expresní linku do čarodějnické školy v Bradavicícíh. V knižních předlohách i ve filmech o Harrym Potterovi je na nádraží Kings Cross v Londýně, čehož tamní vedení před lety využilo a vstup do fiktivního nástupiště skutečně vytvořilo (viz fotka níže). Nedávné rekonstrukce ale povolily ještě divočejší srandu a na nástupišti 9 3/4 vznikl potterovský megaobchod. Frosty z Collideru se v něm byl podívat, takže si z něj můžete užít tuny fotek, z nichž budou geekové a potterovští fanoušci vrnět blahem.

Duel týdne

V minulém výplachu jste měli navrhnout, kdo by si měl zahrát prezidenta Václava Klause a dostali jsme dost zajímavých tipů. Třeba Arnold, protože má zkušenosti s politikou, Bruno Ganz, jelikož mu sluší knírek, Heath Ledger zase umí dělat triky s propiskou, Nicolas Cage, protože má styl nebo Christoph Waltz, jenž by snad zvládl napodobit Klausův úsměv.

Tentokrát se zeptáme na Jurský park 4. Má se Steven Spielberg vrátit k dinosaurům, nebo radši věnovat čas a síly jinému projektu? Piště do předmětu ANO pro dinosaury a NE pro další projekty a samozřejmě do textu uveďte důvody.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (35)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace