Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Downey právníkem a detektivem?


ikona
KarelR
inherent vicepaul thomas andersonrobert downey jr.the judge
Iron Man chystá pár menších filmů. 

Génius miliardář playboy lidumil momentálně nemá zrovna vyváženou kariéru. Robert Downey Jr. tráví poslední roky především tím, že přebíhá mezi Starkem a Holmesem, přičemž při pohledu do budoucna zjistíte, že ho zatím čekají akorát dvě další ironmanovské štace a měl by se potřetí vrátit do šviháckého kostýmu z konce 19. století.

 

Samozřejmě nic proti tomu, Tony i Sherlock jsou v jeho podání nepřekonatelní. Kdo ale viděl filmy jako Chaplin nebo Zodiac, ten dobře ví, že Downeyho herecký talent sahá mnohem dál než k charismatickému hláškování. Do budoucna by to tedy chtělo klasické prokládání velkých blockbusterů malými ambiciózními filmy, a právě k tomu se napravený hollywoodský rebel chystá.

Letos by se měl vrhnout hned do dvou menších projektů, ten první ale bude spíš hereckou oddechovkou, než pořádnou výzvou. Downey se totiž hodlá objevit ve filmu The Judge, ve kterém se bude jako mladý právník vracet domů na pohřeb svojí matky. Jen aby záhy zjistil, že její smrt nebyla přirozená a mohl by ji mít na svědomí jeho otec, s alzheimerem bojující soudce.

 

The Judge se sice zatím tváří jako čistokrevná "dramedy". Vzhledem k tomu, že ho má režírovat David Dobkin (Rytíři ze Šanghaje, Nesvatbovi), ale můžeme očekávat spíš letní komedii s pár vážnějšími podtóny, v níž by se Downeymu mohl herecky postavit sám Jack Nicholson. Hned to zní o něco líp... ale pořád nic extra.

To pravé ořechové by nicméně mělo přijít hned záhy, jelikož Downey plánuje spojit síly s Paulem Thomasem Andersonem. Režisér Magnolie, Až na krev nebo k nám se blížícího Mistra totiž konečně dává dohromady adaptaci románu Inherent Vice od Thomase Pynchona, ve které by měl Downeyho soukromý detektiv rozkrývat únos zazobaného realitního makléře. A to v noirovou atmosférou a drogami prosyceném Los Angeles šedesátých let, kde by se takový Big Lebowski cítil jako doma.

 

Vzhledem k údajným kvalitám předlohy to zní jako žánrová lahůdka, ve které prý Anderson hodlá popustit uzdu svému autorskému stylu a trochu víc dbát na lehčí tón zdrojového materiálu. Momentálně dokončuje scénář a točit hodlá ještě letos, doufejme tedy, že Downey nakonec od projektu neuteče a znovu potvrdí, že má co nabídnout nejen v mainstreamových vodách, ale také v krapet osobitějším snímku. Ničím by nás nepotěšil víc.

---

Vytáhni v hospodě: Kvůli Eltonovu videoklipu k I Want Love dostal Downey v roce 2001 jednodenní opušťák z odvykačky.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace