Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bond má miliardu! Skyfall to dotáhlo mezi elitu


ikona
Cival
007tržby
Vyslanec britského impéria to po padesáti letech dokázal! 

Prý že to není Bond. Pche! Sice řekl, že se jmenuje Bond, James Bond. Jasně pokýval, že chce přotřepat, ale nemíchat. Špičkoval se s M a srovnal do latě afektovaného padoucha s tělesným handicapem. I stylové káry a dokonce nějakou tu vykutálenou technologickou hračku si pořídil. Prošel se casinem, ručně v něm srovnal pár vometáků a ještě stihl sexuálně zalaškovat s oběma slečinkami, které jeho akci přihlížely. Udělal prostě všechno, co má ve zvyku, jen trochu jinak. A přesto se našli chytráci, kteří tvrdí, že už to není Bond.

Takže, pánové a dámy, jestli tohle není Bond, pak máte už jednou provždy smolíčka. Jinej totiž už nebude! Půlka světa si totiž zjevně přeje, aby agent 007 řádil právě takovýmhle způsobem. Jak jinak si vysvětlit, že bondovka Skyfall tak náhle vystřelila do elitní skupiny miliardových hitů.

ŽEBŘÍČEK FILMŮ S NEJVYŠŠÍMI CELOSVĚTOVÝMI TRŽBAMI

James Bond je tu padesát let, nabíral i ztrácel dech v celkem pravidelných intervalech, díky chytrosti a odvaze producentů se mu ale daří stále trendy nasávat, ale zároveň je i určovat. Do sebe zacyklenou značku se po odchodu Pierce Brosnana podařilo parádně nakopnout Casinem Royale, které usadilo do luxusních aut a hazardních salónků Daniela Craiga - charismatického chlapíka, který se už nálepky Bonda nemůže nikdy zbavit, protože čistě kasovně je v téhle škatulce jednoznačně nejúspěšnější.

PŘEHLED AMERICKÝCH TRŽEB BONDOVEK

Zatímco Casino Royale utržilo ve světových kinech 599 milionů dolarů a slabší Quantum of Solace nastřádalo i při dražších vstupenkách „jen“ milionů 584, Skyfall si už došlo pro miliardu! To je po uplynulém víkendu jasné (přitom film stále plní asijská kina). Vyhrocenější a temnější styl, kdy musí Bond čelit maximálně osudovým výzvám, se zjevně publiku líbí, a proto se snímek stal bezprecedentně úspěšnou agentskou trvalkou v Americe, Británii, u nás, ale i v zemích dál na východ i jih. Bond už tedy necestuje napříč světem jen kvůli atraktivním lokacím, ale i proto, aby tahal dolary ze všech myslitelných destinací. A daří se mu. Což je o to cennější ve chvíli, kdy takový úspěch není jen rychlokvašeným plodem reklamní masáže, ale stojí za ním chvála od kritiků, jakožto i vytrvale pozitivní šeptanda diváků.

Teď to jen nezkazit. Daniela Craiga čekají v kvádru Jamese Bonda ještě dvě mise a kdekdo doufá, že se dočkáme alespoň jedné uvolněnější jízdy a pak i jaksepatří vypjaté, grandiózní rozlučky. Snad budou mít producenti stejně šťastnou ruku při výběru režiséra a Sama Mendese nahradí někdo, kdo se svou osobitou vizí dokáže znovu trefit do vkusu širokého publika.

NEJLEPŠÍ FILMY ROKU PODLE MOVIEZONE - I SE SKYFALL

Když už totiž Bond rozšířil klub miliardářů na čtrnáct členů, a to dokonce bez 3D dopingu, je jeho profesní povinností se do něj podívat i během příštích akcí. Avatar, Titanic, dva Temní rytíři i dvojí Piráti z Karibiku, trojky Pána prstenů, Transformerů a Toy Story, Alenka v říši divů, Harry Potter, Avengers a Epizoda I Hvězdných válek už koneckonců čekají na nové vyzyvatele.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace