Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Afroameričané jsou divní...


ikona
Cival
tržby
 

Vím, že tenhle nadpis může některého z náhodných kolemjdoucích pohoršit. My ale nejsme rasisti. A já tuplem ne. Samuel L. Jackson mi hodně dlouho somroval na ikonce, „nigga“ nádech ve filmech zbožňuju víc než palačinky s čokoládovou polevou a... no prostě nejsme!:-) Tuhle okecávačku jsem si musel na úvod odbýt, jelikož v následujících vteřinách (jmenovitě zhruba za tři sekundy) osočím černošskou komunitu, že nemá vkus. Podobně jako nás ničí domácí fandové Kameňáku, se i za mořem plní pokladny díky filmové mizérii pro jednu zvrhlou komunitu. Pod kontrolou ji má Tyler Perry, který si už před rokem oblíkl ženské šaty a dojákem Diary of a Mad Black Woman vydělal jako nízkorozpočtový outsider přes 50 milionů dolarů. Letos se Perry, původně pouze hlavní herec a scenárista, přesunul i za kameru, o půl milionu navýšil původní rozpočet (na mikroskopických 6 milionů dolarů) a pod názvem Madea’s Family Reunion se rozhodl znovu nahánět sentimentální černochy i jejich drahé polovičky před plátna. Za bezplatné církevní podpory – boží ovečky jsou podle zpráv zpoza oceánu nejvíc svolné k telenoveláckému potvrzování tradičních hodnot – si Tyler Perry vydělal neskutečných 30 milionů dolarů už za první víkend.

Pokud jste tak ještě neučinili, projeďte si trailer k Perryho pecce, která se rázem stala doposavad nejvýnosnějším hitem roku 2006. Pak mi potvrdíte, že ve státě afroamerickém je opravdu cosi shnilého. A není toho málo. Pravdou zůstává, že Poledňákovic Krokodýli by z kin na severoamerickém venkově asi taky zrovna nevylétli do místních kaváren jako téma pochvalného štěbetání. Nic to ale neubírá z mého rozčarování, že zatímco si Perryho senilita dláždí chodníček k osmdesáti milionům dolarů, Kramerův našlapaný thriller Running Scared totálně propadl. Bohužel nás to ani nemohlo nijak šokovat, protože v Praze natáčená gangsterka si vyhradila jen šestnáct stovek kin, což jí s polohvězdným Paulem Walkerem a matným stylem reklamní kampaně (ani pro černé, ani pro drsné, ani pro teenagery...) dovedlo jen ke třem milionům. Running Scared tedy nevydělá ani desítku. Porod.

Weinsteiny distribuovaný Kouzelný kolotoč selhal nápodobně a oznámil tak všem levným animákům, že pouhá žánrová škatulka a děcka unešená z mongoloidního pejska na plakátech nedovolí vydělat stamiliony. Kolotoč na osmém místě překonal Running Scared jen o pár stovek tisíc, daleko pod dříve premiérovanými „propadlíky“ (Nezvratný osud 3, Curious George a Děsnej doják) i novinkami s chvályhodnou komerční kondicí (Firewall, Růžový panter a 8 statečných). Nepřekvapí při tom, že Perryho selanky se nejlépe držely rodinné kousky se Stevem Martinem (3. plac a 11 milionů) a úctyhodným psím spřežením (2.flek za 15 milionů). Podrobněji než v přehledné tabulce BOM se budeme jednotlivými výnosy zabývat až za týden, kdy si Kurt Wimmer vezme do parády Ultraviolet, Bruce Willis přeběhne s Mos Defem 16 bloků, Dave Chapelle nás pozve na hip hopovou Block Party a malé holky budou hotové z mořské panny v Aquamarine. K tomu nezbývá než doufat, že dnešní Perryho horor nebude příliš mocně pokračovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace