Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů Ježíška


ikona
Mr. Hlad
7 filmů
Ježíšek nejenom že hlídá, kdo zlobil a kdo si zaslouží dárky, ale sjíždí i filmy. A dost zajímavé.  

Znáte ho všichni. Ve filmech se objevuje poměrně často, ale hlavně slouží jako inspirace každému, režiséry, herci a osvětlovači počínaje a lidmi, co nosí na placu kafe, konče. Na Oscarech mu děkuje minimálně polovina vítězů a vliv na kinematografii měl pravděpodobně větší než Stanley Kubrick, Orson Welles, Alfred Hitchcock a Ingmar Bergman dohromady. A to ještě stačí nosit každý rok dárky všem hodným dětem - a protože zatím vždycky dostal i KarelR, vypadá to, že je hodně tolerantní.

Každopádně i Ježíšek má svých sedm oblíbených filmů. A možná vás jeho vkus malinko překvapí:

1. Big Lebowski (USA 1998, r. Joel a Ethan Coenové)

„Nikdo nevyjebe s Ježíšem." Mý životní motto a navíc i věčná pravda. Ve výborný komedii.

2. Umučení Krista (USA 2004, r. Mel Gibson)

Nechci se rouhat, samozřejmě z tepla jesliček nemůžu vědět, co se stane za nějakejch třiatřicet let. Ale tomuhle filmu se vážně musím smát, protože je přehnanej. Takový krve, tolik bolesti... to by mě sem přeci můj tatík Všemohoucí neposílal, kdybych měl takhle trpět, no ne?

3. Falešná hra (USA 2000, r. John Frankenheimer)

John Frankenheimer natočil určitě spoustu lepších filmů, třeba taková druhá Francouzská spojka nebo Ronin jsou skvosty. Ale jeho poslední kousek, i když ho většina lidí moc nemusí a z Bena Afflecka si kvůli němu dělají srandu doteď, mám rád. Minimálně proto, jak v něm dopadla santaclausovská konkurence. Rozjebaná na cucky... hehe.

4. Trable prcka Binka (USA 1994, r. Patrick Read Johnson)

Filmová historie je nesmírně bohatá, moudrý autoři se předháněj v točení snímků o lásce, smyslu života, kulometech i hladovějících dětech. Ale učitý témata scházej. Jo, tohle je asi jedinej realistickej film široko daleko o životních útrapách mimina. Rozumím mu.

5. Dogma (USA 1999, r. Kevin Smith)

Celkem chápu, proč tenhle film nebaví mýho fotříka a ani jeho pozemský služebníky. Taky by se vám nelíbilo, kdyby někdo znevažoval a shazoval vaši práci. Já si tenhle biják ale užívám, protože v něm je hovnodémon, Snape, prsa Salmy Hayek... a i trochu pozitivnější a šmrncovnější pohled na mě samotnýho.

6. Bohemia docta aneb Labyrint světa a lusthauz srdce (ČR 2000, r. Karel Vachek)

Uznávám, že první dvě hodiny jsou trošku nuda, pak se to ale celý neskutečně rozjede. Tolik zajímavých lidí před kamerou, tolik rozdílných názorů a klasická vachkovská režie dělají z Bohemia docta opravdu nevídaný zážitek. Viděl jsem to snad patnáctkrát, ale v poslední době je čím dál těžší najít si čtyři a půl hodiny času na to, aby si člověk tuhle pecku vychutnal.

7. Jesus Christ Vampire Hunter (Kanada 2001, r. Lee Demarbre)

Fandím nezávislákům a vždycky jsem jim držel palce. Baví mě, jak si musí vystačit s malým rozpočtem a spoléhat víc na nápady než na efekty. Navíc je Jesus Christ Vampire Hunter asi nejvíc cool filmová verze toho, co dělám ve volném čase. Však to znáte... střeva místo nunchaků, bojové umění, spousta krve a vůbec všechny ty věci, co se z novějších vydání Bible vyškrtly. A kvůli kterým pořád preferuju tu první verzi.

Tak co na to říkáte?

(v Betlémě zaznamenali Mr. Hlad a Cival)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace