Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2013: Zbytky a žánrová výplň


ikona
Mr. Hlad
léto 2013téma
Co nás ještě příští léto čeká v kinech? Kompletní dodatek komedií, hororů, fantasy i akčňáků! 

Probrali jsme si očekávané hity i filmy, které jsou zatím trošku pod radarem, ale můžou překvapit. Teď je čas mrknout se na zbytky. I tady samozřejmě najdeme projekty, které jsou hodně zajímavé a s trochou štěstí si na ně budeme pamatovat i za rok, na druhou stranu tu jsou i věci, o nichž už teď víme, že nás na jejich projekci bude Cival hnát taserem. Ale i tak nejspíš není problém vybrat si tu pár filmů, kvůli kterým bude stát za to se zvednout a jít do kina. Možná, že tam třeba nehrají největší hvězdy, režisér zatím točil akorát reklamy na voňavé stromečky do auta a za celkový rozpočet by se dalo natočit prvních jedenáct minut Hobita, ale někdy zkrátka stačí talent, dobrý scénář a šikovní lidé za kamerou. Snad bude podobných filmů na tomhle seznamu co nejvíc.

This is the End (CZ premiéra: 19. září 2013 :: US premiéra: 14. června 2013)

Konec světa jsme úspěšně přežili a než paranoidnější část lidstva podlehne další bizarní teorii, máme zase chvíli čas se bavit. A právě na téma „konec světa“ budeme moct hned několikrát. V Británii se s apokalypsou popasuje trojka Pegg, Frost a Wright, za mořem to ale nejprve zkusí oblíbení komici Seth Rogen s Evanem Goldbergem, kteří do svého nového rozjíveného počinu pozvali spoustu slavných kamarádů. Včerejší teaser vydal za tisíc slov… důležité je jen vědět, že tihle pánové stojí za Superbad a že si svou novou ansámblovou komedii nejen napsali, ale i zrežírovali a v případě Rogena i odehráli z první linie. Dál se můžeme těšit na Jamese Franca, Emmu „Hermionu“ Watson a spoustu přisprostlého humoru útočícího nejen na všemožné slavné hollywoodské tváře. (Cival)

Index natěšenosti: 8/10

Útok na Bílý dům (CZ premiéra: 12. září 2013 :: US premiéra: 28. června 2013)

Roland Emmerich zkusí zase ovládnout Den nezávislosti! Ano, právě poblíž nejlukrativnějšího víkendu kasovního roku je naplánována premiéra nového akčního thrilleru od režiséra Godzilly, 2012, ID4 nebo Hvězdné brány. Vyprávět bude o sympaťákovi, který se marně ucházel o pozici v prezidentské ochrance… ale pak na Bílý dům udeřili teroristi a on se musel o nejmocnějšího muže světa vlastnoručně (nebo spíš vlastnosamopalně) postarat. Takže tentokrát žádná apokalyptická velkoprodukce za stamiliony dolarů, ale přímočarý akčňák? Áno. Pozici mezi letními blockbustery mu ale jistí komerčně silné obsazení: Jednak Jamie Foxx v roli prezidenta, hlavně ale Channing Tatum jako frajer, který mu pomůže dostat se ze šlamastyky. (Cival)

Index natěšenosti: 7/10

We're the Millers (CZ premiéra: 5. září 2013 :: US premiéra: 8. srpna 2013)

Jennifer Aniston je na koni. Její romantiky si obvykle vydělají, kolik je třeba, a v roce 2011 trefila hned dvě výborné komediální role. Letošní Tohle je ráj sice bylo smutnou výjimkou z příjemného pravidla, hned příští rok by ale Jen měla tenhle přešlap odčinit. Za supernudným názvem We’re the Millers se totiž skrývá návrat režiséra Vybíjené do první komediální ligy, a to s příběhem vynalézavého smolaře (všude vládnoucí Jason Sudeikis), který bude pašovat drogy z Mexika za pomoci falešné rodiny. Mimo zmíněného dua se ve filmu objeví třeba Ed „Stu“ Helms, Emma Roberts nebo Molly C. Quinn (Castlova dcera!), takže by mělo být zaděláno na jeden z těch povedenějších amerických road tripů. (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

 

One Direction Concert Movie (US premiéra: 30. srpna 2013)

Ne, ještě to neskončilo. Ani když měla svůj 3D koncert v kinech Miley Cyrus, ani když se celovečerního dokumentu dočkali Justin Bieber a nebožtík Michael Jackson, ale ani poté, co multiplexy prošuměly filmy s hvězdami Glee a cucáky z Jonas Brothers, neopadla touha lačných producentů vydělat miliony na dalším koncertním 3D hitu. A tentokrát to bude těžkej kalibr: Ukníkaný boyband One Direction se těší u nás i ve světě neskutečné oblibě, takže v létě dost možná naplní kina fanynky jejich slaďoučkých zpívánek. My u toho ale nebudeme. A snad ani čeští promítači. (Cival)

Index natěšenosti: 0/10

Připomeňte si: Letní nářez 2013 - 1. část:
Megahity a trháky se Supermanem, Iron Manem 3, Wolverinem, Pařbou 3 a Star Trekem

Percy Jackson: Moře nestvůr (CZ premiéra: 15. srpna 2013)

První Percy Jackson patří mezi vzácnou hrstku filmů, ve kterých Sean Bean odehraje, co má… a neumře! Už proto se musí každý těšit na dvojku, napínavější sequel si totiž těžko představit. Beanův Zeus bude tentokrát dohlížet na to, aby Poseidonův synek a jeho kamarádi našli Zlaté rouno, které může jako jediné spasit jejich výcvikový tábor. Hm. Snad se bude ve finále hrát o víc, než o pár stanů, ve kterých polobožská drobota tráví vlahé letní večery. Každopádně nás ale čeká nebezpečná výprava po titulním Moři nestvůr, čím dál tím svůdnější křivky Alexandry Daddario a malý bonus v podobě Nathana Filliona, který si zahraje posla bohů Herma. Kolem a kolem sice žádné velké fantasy terno. Percy Jackson ale může po schůdném a jakž takž výdělečné první štaci jen překvapit, takže doufáme alespoň v částečnou náplast na potterovskou absenci. (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10

 

The Mortal Instruments: City of Bones (US premiéra: 23. srpna 2013)

Ano, další následovník Twilightu. Z té hrsti, která se na nás příští rok vyvalí, ale zatím asi nejlákavější. The Mortal Instruments je pochopitelně adaptace young adult románu, o kterém nikdo nikdy neslyšel, ale v zájmu propagace se bude tvrdit, že to je milovaný bestseller. Čeká nás v něm Lilly Collins s trochu tenčím obočím, která se jako vyvolená/znovuobjevená/kdovíco lovkyně stínů rozhodne bojovat se zlem. Tedy něco jako Buffy mínus nadhled, přesah a tuna hlášek. Lilly ale bude na její nové pouti radit Jared Harris, kterého je vždycky radost poslouchat, a první trailer do puntíku zužitkovat parádní hudbu ze Sunshine, takže se z výsledku zatím neklepeme hrůzou. Koneckonců, některá z Belliných následovnic musí zabodovat, a lovci stínu zatím trhají zombie, čarodějnice i mimozemšťany na kusy. (KarelR)

Index natěšenosti: 6/10

 

The Internship (CZ premiéra: 15. srpna 2013)

Tři jména: Vince Vaughn, Owen Wilson, Will Ferrell. Už se chytáte? Ano, legendární trio z Nesvatbových je opět pohromadě, a to v komedii o dvou nezaměstnaných čtyřicátnících, kteří jsou donuceni vzít práce stážistů v internetové firmě. Čekáme tedy tradiční dávku držkování kolem uhrovatých šéfů a nedobytných náctiletých kolegyní. Pokud ale ústřední duo nahodí alespoň poloviční chemii z dobývání družiček a Ferrella někdo šikovně sestříhá, těžko nad tím budeme ohrnovat nos. A to i přesto, že za kamerou stojí Shawn Levy, jehož dosavadní filmy nejsou zrovna příkladem komediálního zlata. (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

 

Turbo (CZ premiéra: 17. října 2013)

Další zvířecí animák, tentokrát od veterána, co tak dlouho v DreamWorks podával storyboardy a hrnky s kafem, až se dočkal vlastního filmu o... eee... závodním šnekovi. Ano, Turbo je šnek zahradní, který nesní o šťavnaté hlávce zelí, ale o tom, že bude závodit. Délku jednoho školního pravítka dává v teaseru za sedmnáct minut a to je zatím jediný gag, který nám autoři předvedli. Ze základky si pamatuje ještě na pár primitivních fórů o šnecích, přičemž většina se nesla ve stejném duchu, takže moc nevím, z čeho se bude devadesát minut vařit. Tím spíš, že většina maminek dětem radí, aby šneky posypaly solí a pak pro jistotu překrojily lopatkou. A může za to Přemek Podlaha, milí zlatí. Proti jeho majestátu těžko DreamWorks něco svede, takže se obávám, že i s nadupaným hlasovým castingem bude Turbo jen dalším z řady matných animáků, který nás donutí vzít o pár měsíců později za vděk čtvrtým Madagaskarem. (Imf)

Index natěšenosti: 3/10

R.I.P.D. (CZ premiéra: 18. července 2013)

Adaptace komiksů nám budou i v roce 2013 růst jako houby po dešti. A jednou z těch nenápadnějších je RIPD, což je samozřejmě roztomilá hrátka se slovy. Na rozdíl od LAPD je RIPD plný mrtvých policajtů - strážců zákona, kterým dal bůh šanci bloumat mezi světem živých a mrtvých, když tu a tam zpacifikují nějakého démona nebo hajzlíka, co na Zemi přesluhuje. Tahle čeládka pomáhá a chrání už pěkných pár století, takže tu vedle sebe najdete barbary, samuraje, kovboje a nově i Ryana Reynoldse, který má tu čest vyřešit svou vlastní vraždu a sejmout chlápka, co ho poslal k Pánu. Pán má totiž své plány a potřebuje doplnit stavy. Jako v každém správném policejním filmu dostane Reynolds parťáka. Původně to měl být Zach Galifianakis, ale pak někdo dostal rozum, když pochopil, že šerif z Divokého západu musí zabíjet lidi bouchačkou, nikoliv hláškami. Takže jsme vyfasovali Jeffa Bridgese, který vypadá skoro přesně jako v Opravdové kuráži. Nebuďte ale příliš nadšení, protože film režíruje věčný rutinér Robert Schwentke. Tajemný let, Zakletý v čase a RED určitě nejsou špatné filmy, ale něco jim prostě chybí. Něco, co správná komiksová adaptace, zvlášť námětově trochu ujetá, prostě potřebuje. Nerad bych se dočkal vizuálu Ordinace v růžové zahradě a několika konzervativních gagů, ve kterých bude konverzace samuraje a kovboje připomínat to nejhorší z Nocí v muzeu. V RED nám Schwentke zkoušel vnutit, že komiks může být komorní a konverzační. Uvidíme, jestli bude zkoušet stejnou taktiku i teď, nebo se konečně pochlapí. (Imf)

Index natěšenosti: 5/10

Připomeňte si: Letní nářez 2013 - 2. část:
Černí koně s dvojkami RED, Insidious, Kick-Ass, Lone Rangerem, Elysium i novým Bayem

The To Do List (US premiéra: 16. srpna 2013)

Brandy Clark je sympatická holka, ale v posteli toho zatím moc nezažila a okolí jí dává celkem hlasitě najevo, že pokud chce jít na vysokou, musí s tím rychle něco udělat. A tak si sepíše seznam sexuálních praktik, které by ráda vyzkoušela na vlastní... ehm, vy víte. Scenáristka a režisérka Maggie Carey má hodně zkušenosti s humorem, protože dělá videa pro stránky Funny or Die, tohle je ale její první celovečerák, tak snad dopadne dobře. Herecké obsazení je parádní a krom Aubrey Plaza v hlavní roli dorazí třeba Christopher Mintz-Plasse, Rachel Bilson, Andy Samberg, Bill Hader nebo Clark Gregg. Žádné velké hvězdy, ale rozhodně lidé, kteří mají komediální žánr v malíku. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

Getaway (CZ premiéra: 3. října 2013)

Drsní řidiči jsou v módě. Jason Statham sice další díl Kurýra zatím neplánuje, ale parta z Rychle a zběsile má nohu pořád na plynovém pedálu a Ryan Gosling se v Drive také předvedl v sakra dobrém světle. Uvidíme, co na to řeknou tvůrci Getaway. Tam bude řídit Ethan Hawke a na sedadlo spolujezdce usedne Selena Gomez. Hodně divná dvojka, ale disneyovská hvězdička se evidentně snaží zbavit mickeymousovských okovů a minimálně šanci si zaslouží. A o čem to celé bude? Bývalý závodník Brent Magna musí splnit smrtelně nebezpečný úkol pro muže na telefonu, který mu unesl manželku. Režíruje Courtney Solomon, tvůrce děsivého Dračího doupěte a slušného hororu Americká kletba. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 4/10

Now You See Me (CZ premiéra: 13. června 2013)

Louis Leterrier má pech. Po třech akčních štacích se konečně dostal do Hollywoodu, kde mu Edward Norton rozdupal Hulka a Warneři ho po úspěšném remakeu Souboje titánů vyměnili za Jonathana Liebesmana (a dopadlo to tragicky!). Pilný Francouz ale nezahálí a příští rok se pokusí vrátit do hry s kouzelnickým heist-movie, který se v první upoutávce předvedl daleko stylověji, než jsme čekali. Čtveřice kouzelníků v čele Jessem Eisenbergem se tak bude muset hodně snažit, aby jejich nevysvětlitelné vykrádání bank stálo za to. Vzhledem k tomu, že se bude kolem motat batmanovská superdvojka Michael Caine a Morgan Freeman, nicméně věříme tomu, že by to Louisovi konečně mohlo klapnout. Že by jeden z těch méně nápadných hitů příštího roku? (KarelR)

Index natěšenosti: 7/10

 

Closed Circuit (US premiéra: 28. srpna 2013)

Romantický thriller. To je sakra divná kombinace ze které jen málokdy vyleze něco zajímavého, ovšem Closed Circuit by mohla být pověstná výjimka. Děj se točí okolo bývalého mileneckého páru, který se sejde v jednom zaměstnání. Bohužel nepracují jako skladníci v Lidlu, ale mají na starost boj proti terorismu. Takže krom sebevražedných atentátníků budou muset fofrem vyřešit i svou vlastní minulost. Eric Bana, Rebecca Hall, Jim Broadbent nebo Ciarán Hinds jsou víceméně zárukou dobrého herectví a za scénář je zodpovědný tvůrce Východních příslibů Steven Knight. Režisér John Crowley zatím žádný velký film netočil, ale jeho předchozí dramata sklidily hodně pochval, tak snad se mu zadaří i teď. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

Conjuring (CZ premiéra: 22. srpna 2013)

James Wan se velmi rychle stal hororovým esem. Nejdřív nastartoval sérii Saw prvním a zdaleka nejlepším dílem, pak natočil velmi slušné Zlověstné ticho a naposledy jsme si díky němu nadělali do trenclí u Insidious. Jeho Conjuring bude opět duchařina a bude se odehrávat v jednom velkém domě v Nové Anglii, kam se přistěhovala mladá rodina. Velmi brzy ale její členové zjistí, že tu nejsou sami a že tu s nimi je ještě cosi, co není z našeho světa. Patrick Wilson se osvědčil už v Insidious, Vera Farmiga za sebou má taky spoustu zajímavých rolí a James Wan jednoduše ví, co jeho diváci chtějí a umí jim to naservírovat na stříbrném podnose. Možná, že Conjuring je sázka na jistotu, v tomhle případě to ale vůbec nevadí. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

Velký Gatsby (CZ premiéra: 16. května 2013)

Slavná knižní předloha Francise Scotta Fitzgeralda se dočká nové adaptace. Umanutého Joea Gatsbyho, jehož dramatický příběh v téhle fresce poznáme, tentokrát nehraje Robert Redford, ale hvězdný Leonardo DiCaprio. To ale není zas tak podstatné. Mnohem důležitější je totiž fakt, že sto padesát milionů dolarů pro tuhle megaprodukci vymámil od studií a investorů Baz Luhrmann, výstřední, originální, progresivní a svým rukopisem nezaměnitelný režisér Romea a Julie nebo Moulin Rouge. U Austrálie mu sice jeho opulentní vypravěčství nesežralo tolik lidí, jak bylo zvykem, ani u Gatsbyho ale Luhrmann neuhne od svého velkorysého stylu, nasyceného barvami, zdobnými kostýmy, přepjatými emocemi a hypnotickými trikovými výjevy z Ameriky dvacátých let. Film zavání kasovním karambolem, protože ho Warneři přesunuli z oscarové zimy na našlapané léto. Nás ale bude mnohem víc zajímat, jestli se mezi všemi těmi cingrlátky a světýlky neztratí síla Fitzgeraldova příběhu. (Cival)

Index natěšenosti: 7/10

Random (US premiéra: 30. srpna 2013)

Po megaúspěchu série Twilight se její hlavní hvězdy rozutekly do všech filmových koutů a už teď je jasné, že po nich do několika týdnů ani pes neštěkne a uchytí se jen ty největší. Ashley Greene má to štěstí, že byla alespoň trochu známá už dříve, nicméně s její filmovou budoucností to zatím růžově nevypadá. Tedy alespoň to má člověk chuť tvrdit, když se koukne na její budoucí projekty. Vedle filmu o punkovém klubu se upsala hororu Satanic aka Random, v němž si zahraje studentku, která musí během Díkuvzdání čelit na opuštěné koleji bandě pošahaných teenagerů, kteří se zabouchli do Satana. To vše pod režijním dohledem člověka, o kterém nikdy nikdo neslyšel a kterého na IMDb najdete jen s velkou trpělivostí a schopností proklikávat další cizí jména. Ano, mohlo by se jednat o hororové překvapení a vlastně v něj i doufáme, ale pravděpodnost, že se Random povede, moc velká není. (st39.6)

Index natěšenosti: 3/10

You’re Next (US premiéra: 23. srpna 2013)

Jezdit domů na svátky může být o hubu. Ne všichni příbuzní totiž patří mezi lidi, s nimiž by člověk chtěl trávit svůj volný čas - jenže etiketa jednoduše žádá, aby jednou za uherský rok rodina usedla u jednoho stolu. Crispian tentokrát přijel i se svou novou přítelkyní a doufá, že návštěvu nejbližších přežije ve zdraví. Ovšem nikdo netuší, že tahle rodinná slezina se změní v boj o život, když na návštěvu dorazí i gang sadistických magorů, který nehodlá nikoho nechat naživu, ale ani neplánuje svým obětem umírání usnadnit. Jedna ze zdánlivě obyčejných a bezbranných obětí se ale rozhodne nedat svůj krk lacino. Boj o přežití začíná. Originálně to nezní, herecké hvězdy nedorazily, ale Adam Wingard (V/H/S, A horrible Way to Die) už několikrát ukázal, že nezávislé, levné a drsné horory umí, tak snad se mu povede i tenhle. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 5/10

Království lesních strážců (CZ premiéra: 30. května 2013)

Co je malé, to je hezké. Když si něco takového řekne režisér, který má na svědomí Roboty a hlavně první Dobu ledovou, můžeme se začít těšit na další úspěšný animák s originálním námětem. Tedy originálním ... jak se to vezme. Epic aka Království lesních strážců už podle prvních ukázek v mnohém připomíná Avatara pro děti, čemuž vlastně napovídá i nástřel příběhu. Ten má vyprávět o mladé dívce, která je záhadně transportována do hlubokých lesů. Tam si najde nové kámoše a pomůže jim v boji se zlem. Aby toho nebylo málo, všichni jsou tu tak pidi, že byste si při normální procházce lesem nevšimli, kdyby vám poletovali kolem hlavy. To také znamená, že je pro ně celý svět nesutečně epic. Chápete? Království lesních strážců možná nemá bůhvíjak originální námět, ale můžete se spolehnout, že se z něj stane jeden z velkých letních hitů. Studio ve správný čas odpálí pořádnou reklamní masáž a než se rodičové stačí vzpamatovat, budou je ratolesti nutit do nákupu lístků. A co je nejlepší, zatím to nevypadá, že by se z Epic měla vyklubat nějaká nekoukatelná hrůza. Naopak, první ukázky napovídají, že se Chris Wedge utrhl ze řetězu a na 3D akčních scénách se solidně vyblbnul. Zalívat mu to snad nebudeme. (St39.6)

Index natěšenosti: 6/10

Už jste si vybrali favority?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace