Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Django (by) mohl být delší a na dvě části


ikona
st39.6
quentin tarantino
Scéénář Djanga prý připomíná spíš krátký román. Dočkáme se tedy extended verze? 

Quentin Tarantino je tak trochu blázen, to už všichni víme. Těžko říct, co bere za drogy, každopádně když se posadí ke klávesnici, je schopný vyplivnout scénář na pětihodinový film, kde se pár lidí baví o tom, jakou u oběda zvolit přílohu ke hlavnímu jídlu. Nejlepší na tom je, že by to bylo neskutečně zábavných pět hodin. Nikoho tedy jistě nepřekvapí, když vám prozradím, že Nespoutaný Django mohl být původně podstatně delší. Nejen to, dokonce mohl být rozdělený na dvě části po vzoru Kill Bill.

Přesně s tímhle návrhem přišel za Tarantinem Harvey Weinstein, když viděl, jak se jeho oblíbený režisér trápí ve střižně neustálým zkracováním. Quentin ale nabídku odmítl a později v rozhovoru prozradil, proč se tentokrát rozhodl příběh odvyprávět v jednom kuse. Příběh Djanga v sobě prý má všechno: bolest, katarzi, napětí a na konci snad také vzbudí u diváků nadšení. Pokud nebudou nadšení, Tarantino si prý bude připadat, jako by neodvedl svou práci správně. A proč tohle všechno říká? Protože by samozřejmě chtěl časem dostat do světa i zbytek materiálu, který natočil.

Je tedy klidně možné, že se k oněm stopětašedesáti minutám, na které vás film v současném sestřihu zaměstná, přidá několik dalších. Tarantino by je chtěl dostat do světa a jeho fanoušci by je jistě uvítali, i když se v recenzích občas tvrdí, že už takhle je film příliš dlouhý. Jenže má to jeden háček. Když Tarantino říká časem, mohlo by to znamenat nikdy. Stačí se podívat na ultimátní verzi Kill Bill, o které už se mluví několik let. Tarantino slíbil, že v ní spojí oba díly dohromady a prolne je ještě několika novými animovanými sekvencemi. Jenže právě před premiérou Djanga v jednom z mnoha rozhovorů přiznal, že tohoto sestřihu se asi nikdy nedožijeme. Ohromná škoda.

Django Unchained by každopádně stejný osud čekat nemusel. Vše teď prý bude záležet na tom, jak budou diváci reagovat v kinech. Tedy alespoň to tvrdí samotný režisér. Kdybyste tedy viděli vedle sebe při projekci Nespoutaného Djanga Tarantina, řvěte nadšením a tleskejte jak o život. Mohli byste se tak zasloužit o to, že se za pár měsíců na Blu-ray a DVD vedle kinosestřihu dočkáme i podstatně delší (tudíž také ukecanější) verze, nebo rovnou filmu rozděleného na dvě půlky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace