Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit káže všem, drtí první rekordy


ikona
Cival
tržby
AKTUALIZOVÁNO: Kolik v Americe vydělal Hobit? Padla stovka? A jak vysoko míří? 

Z malé knížky zacílené spíš na děti se udělá monstrózní fantasy sága, která na tržbách překoná i Pána prstenů – tak zněl ambiciózní plán, jenž se bez problémů daří plnit. Hobit totiž využil umetené cestičky za úspěchem a podmanil si pokladny kin.

V Americe si připsal na úvod 84 milionů dolarů za první víkend, což tváří v tvář Twilight sáze, Potterovi nebo velkým letním hitům nemusí znít kdovíjak impozantně. Ale pořád jde o suverénní rekord v rámci prosincových otvíráků – překonává 77 milionů sci-fi Já, legenda a Avatara, samozřejmě i 72 milionů Návratu krále, ale ty přitekly v trochu jiné době. Takhle velký start jasně naznačuje, že Hobit zcela ovládne kina od Vánoc až do Nového roku. V téhle době si přitom studia nejvíc plní konta. A protože většina diváků je s filmem velmi spokojena (na rozdíl od amerických kritiků, kteří novinku hodnotí o dva levely hůř než kterýkoliv díl Pána prstenů), bude to právě Hobit, kdo během svátků brutálně zbohatne.

NEJVĚTŠÍ PROSINCOVÉ STARTY HISTORIE

Některé pochybovačné hlasy sice můžou rozjímat nad tím, jestli Hobit neměl urvat ještě trochu víc, když jde de facto o pokračování slavné série, navíc mohutně těžící z dražších lístků za promítání ve 3D a IMAXech. Jenže i při tomhle rozjezdu je evidentní, že 350 milionů dolarů z Ameriky slupne s lehkostí, s jakou Drak Šmak flambuje trpaslíky… a že násobně větší zisky přitečou z ostatních destinací, kde Hobit rovněž zláme pár rekordů a vytvoří si pohodlný polštář pro nastřádání víc jak miliardy dolarů.

UPDATE: Po prvním víkendu má Hobit 223 mega celosvětově. Slušné.

Ostatní studia se jinak držela zpátky a fantasy megaprodukci nepřekážela s novými tituly. O druhé až čtvrté místo se tedy podělily se sedmi miliony animák Legendární parta, historické drama Lincoln a bondovka Skyfall, které chybí k miliardě fakt už jen kousíček.

Pí a jeho život na pátém místě těží hlavně z obrovitánských asijských tržeb, takže celosvětově už má 200 mega. Rovnou k osmistovce se pak už dotlačilo završení Twilight ságy. Velkých podzimních hitů je prostě spousta a v jistém slova smyslu se k nim počítá i Raubíř Ralf, který bude hodně zvědavý, jak se vyvine oscarové hlasování o nej animák roku.

Do desítky se vešly ještě propadáky Chlap na roztrhání a Red Dawn, plus chválená konverzační nezávislárna Silver Linings Playbook.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude v kinech hodně těsno, protože na svátky se do kin vrhne road-movie The Guilt Trip, animované Příšerky s.r.o. v obnovené 3D premiéře, apatowovská dramedie Čtyřicítka na krku a v krimithrilleru Jack Reacher – Poslední výstřel se předvede Tom Cruise.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace