Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Alenka v říši sequelů


ikona
st39.6
tim burton
Alenka se do Říše divů pravděpodobně podívá znovu. 

To je ale překvapení! Burtonova Alenka v říši divů se stala jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob a studio teď chce natočit sequel?! To není možné! Už to skoro vypadalo, že žijeme ve světě, v němž existují jen originální náměty, které nejsou remakem a nemají kolem sebe bambiliardu prequelů a sequelů a spin-offů a dalších chystaných remaků a restartů a reimaginací a bůh ví čeho ještě.

Ono se samozřejmě není čemu divit. Disney má více než miliardu zelenkavých důvodů, proč se pokusit do Říše divů znovu vrátit, přitom by ho přesvědčila klidně i polovina. Otázkou ale není, jestli bude druhá Alenka v říši divů koukatelná (pokud se ponese v duchu jedničky, tak nebude), otázkou spíš je, zdali se takový tah studiu vyplatí. Všichni totiž víme, že úspěch Alenky nebyl dán ani tak kvalitami filmu, jako spíš ohromným nadšením ze 3D, jež rozpoutal Avatar. Jenže právě Alenka se postarala o rychlé probuzení ze sna, její přeplácanost a špatná konverze stereoskopii hodně rychle reputaci zkazila.

Všichni tak nějak tušíme, že pokud se nová Alenka ponese v duchu té první, úspěch jí nečeká. Potvrdit by to mohl brzy Sam Raimi, jeho Mocný vládce Oz zatím vypadá skoro stejně a podle nepříliš nadšených reakcí na trailery se dá předpokládat, že ho čeká kasovní debakl. Disney si pak možná návrat do Říše divů rozmyslí.

Zatím každopádně studio najalo alespoň scenáristku Lindu Woolverton (Lví král, Kráska a zvíře, Maleficent s Angelinou Jolie), aby druhou Alenku vyplivla na papír. Jestli by se v případě realizace projektu (já tomu opravdu nevěřím) vrátil Depp a Mia Wasikowska, je samozřejmě otázkou. Stejně jako angažmá Tima Burtona. Má za sebou dva komerční průšvihy, takže bych se mu vůbec nedivil, kdyby na případnou nabídku kývnul.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace