Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Listopad 2012


ikona
KarelR
blu-raydvd
Jaké pecky jste si minulý měsíc mohli přidat do sbírky? 

Přehled toho nejlepšího na Blu-rayích a DVD je tu podruhé. V listopadu se na domácí nosiče dostalo hned několik vydařených kousků z přelomu prázdnin, konečně jste si ale mohli koupit i dvě divácké pecky z minulého roku. Třešnička na dortu? Toužebně očekávané vydání Nolanova Batmana. Legenda konečně muže skončit i na vaší plazmě!

50/50
Vyšlo: 16. listopadu 2012
Cena: 177 Kč (DVD)

Tak jsme se dočkali. Americká premiéra 50/50 sice proběhla už v září 2011, český divák si ale vynikající "rakovinovou" dramedii může oficiálně užít až teď. Z Josepha Gordon-Levitta se mezitím stala velká vycházející hvězda, to ale vlastně vůbec není podstatné. Mnohem důležitější je, že v příběhu sedmadvacetiletého Adama, který musí začít bojovat s rakovinou, podal stoprocentní výkon. Stejně perfektní pak bylo i všechno kolem něj (scénář, roztomilá Anna Kendrick, hláškující Seth Rogen...), 50/50 tedy jednoznačně patří mezi filmy, které byste za boha neměli minout. DVDčko za necelé dvě stovky v tomhle případě zní jako rajská hudba. (10/10)  (Moje recenze)

 

Až vyjde měsíc
Vyšlo: 28. listopadu 2012
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Wes Anderson točí hodně osobité filmy a buď je žerete, nebo ne. U Až vyjde měsíc tomu nebude jinak. Příjemná atmosféra šedesátých let, hodně divní hrdinové, dospívání, skauti a Bruce Willis v herecké poloze, kterou by u něho tipoval málokdo. Zase je to sympaticky divné, ale vizuálně originální, atmosférické a ve výsledku neodolatelné. Navíc i skvěle obsazené, dojemné, vtipné, nostalgické a pravdivé. Prostě skvělé. (9/10) (Mr. Hlad) (Civalova recenze)

 

 

Bez kalhot
Vyšlo: 30. listopadu 2012
Cena: 177 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

Joseph Gordon-Levitt byl letos všude. Třeba i v SNL, kde složil stylovou poctu Channingu Tatumovi a vůbec celému ansámblu svlékacího dramatu Bez kalhot. Soderberghův sedmimilionový pokus o pánský striptérský film ostatně dopadl na výbornou a představil nám začátky Tatumovy kariéry v živelné party pecce, která musela zvednout světový prodej činek alespoň na dvojnásobek. Připočtěte si k tomu rozjetého McConaugheyho a máte před sebou upřímnou hitovku pro obě pohlaví, na kterou se bude vzpomínat minimálně do sequelu. (8/10) (Moje recenze)

 

 

Méďa
Vyšlo: 30. listopadu 2012
Cena: 267 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray), 539 Kč (Blu-ray ve steelbooku)

Obživlého plyšového Méďu, který musí rychle omezit hulení se svým nejlepším kamarádem, asi netřeba moc představovat. Snad žádný film si u nás letos neužil tolik "word of mouth", protože si ho doteď doporučují příznivci drsnějších komedií každého věku. Nekorektní zábava od Setha MacFarlanea má díky tomu na kontě půlmiliardové tržby, které filmu, v němž oplzlý plyšák zuřivě souloží na zelenině, šňupe kokain s Flashem Gordonem a objednává si šlapky zásadně ve čtveřici, prostě nejde nepřát. Jestli se vám Méďa nějakým zázrakem vyhnul, rovnou si ho pořiďte domů. Svojí příští návštěvě byste neměli pouštět nic jiného. (7/10) (Hladova recenze)

 

Nedotknutelní
Vyšlo: 10. a 23. listopadu 2012
Cena: 177 Kč (DVD), 447 Kč (Blu-ray)

A máme tu další rok starý rest. Na domácí placky to v listopadu konečně dotáhli Nedotknutelní, kteří kupodivu nejsou o střetu Kevina Costnera s chicagskou mafií. Místo toho se tu francouzští skorodvojníci Dustina Hoffmana a Tyrese Gibsona pokouší o velké kamarádské soužití. První hraje od krku dolů ochrnutého milionáře, druhý chudého černocha s přemírou energie, jehož novou pracovní náplní je pečovat o tělo i duši svého archetypálně dokonalého protipólu. Že by hladivé dramíčko pro starší ročníky? No, chvílemi možná. Především se tu ale zrodila třeskutá a hodně sympatická komedie, která obdivuhodně netlačí na pilu a vyzařuje dobrou náladu z každého filmového políčka. Zkrátka zasloužený feel-good megahit, který si vyloženě říká o místo na poličce. (8/10) (Shushikova recenze)

 

Temný rytíř povstal
Vyšlo: 28. listopadu 2012
Cena: 355 Kč (2xDVD), 533 Kč (2xBlu-ray), 627 Kč (2xBlu-ray ve steelbooku)

Kdybyste sečetli rozpočty výše uvedené pětice filmů, nepokryli byste ani dvě pětiny pořizovací ceny Temný rytíř povstal. Opět se nám tak potvrzuje, že skvělý film nedělá hodně peněz, naštěstí ale ještě pořád existují výjimky. A jak už jste se nejspíš dovtípili, třetí Batman určitě patří mezi onu hrstku blockbusterů, které odmítají být jen tupou a prázdnou "zábavou" pro masové publikum. Christopher Nolan se i v závěru netopýří trilogie snaží hrát vysokou hru, a až na pár okamžiků (worst death ever!) se mu to nadmíru daří. Brilantní comicsové drama, ve kterém se Batman musí postavit hoře svalů s mozkem a početnou armádou žoldáků, proto po právu bude nejžádanějším vánočním filmem. Nakupujte rychle. Bonusy osázený dvoudiskový steelbook totiž nebude k sehnání dlouho a věřte mi, že pokud vám Nolanův hrdina sednul i napotřetí, stojí za každou utracenou korunu. (9/10) (Recenze od Civala a imfa)

 

Tak, ty nejpovedenější listopadové kousky máme za sebou. Vyšlo toho ale samozřejmě mnohem víc a sluší se zmínit ještě alespoň pár populárních titulů. Na DVDčkách a Blu-rayích jste si tedy mohli koupit i comicsový reboot Amazing Spider-Man, divoký komediální sequel Zahulíme, uvidíme 3, úletovou řežbu Abraham Lincoln: Lovec upírů a neškodné animáky Velká vánoční jízda a Doba ledová 4: Země v pohybu.

Už máte některý z uvedených filmů doma?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace