Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #167 o Prometheovi a Star Wars


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by Hvězdné války vypadaly v režii Kevina Smithe? Kdo nejvíc nenávidí Twilight? A je drsnější Středozem nebo Západozemí?  

Nijak zvláštní Víkendový výplach

Star Wars týdne
Hvězdné války teď budou chvilku všude. Kdo je bude točit, kdy se děj bude odehrávat a podobně věci, to zatím nevíme. Ale alespoň tušíme, jak by to vypadalo, kdyby se k nim dostal třeba Woody Allen, Kevin Smith, Wes Anderson nebo Michael Moore.

Scénář týdne
Prometheus byl film, který vzbudil hodně vášní. Asi můžu mluvit za celou redakci MovieZone, když prohlásím, že jsme byli zklamaní. A to docela hodně.  Namísto napínavé podívané jsme dostali jakýsi patvar, jehož postavy by se svým IQ měly problém najít práci i jako obsluha automaticky otevíracích dveří, spoustu náboženských motivů a nudu. Těžko říct, koho za to můžeme vinit, každopádně scénář Damona Lindelofa si můžete přečíst tady. Třeba v tom pak budete mít víc jasno.

 

Nenávist týdne
Jak člověk pozná, že jeho oblíbená série stojí za prd? Třeba tím, že jedna z hlavních hvězd by nejspíš radši vytírala záchody na Hlavním nádraží, než aby se objevila v dalších dílech. A tou hvězdou je Robert Pattinson. V rozhovorech o Stmívání samozřejmě nemůže na plnou hubu říct, že hraje ve srágoře, ale když člověk umí číst mezi řádky, dojde mu to. A když ne, tak se může podívat na tohle video.

 

Facebook týdne
Star Wars jsou i na Facebooku. Ukázku toho, jak by to vypadalo, kdyby se tu vyskytovali Luke Skywalker, Darth Vader nebo princezna Leia, jste ve výplachu už vidět mohli. Teď tu máme novou a celkem působivou. Aneb "jak odvyprávět Novou naději jen s pomocí facebookových statusů".

 

Fígl týdne
Paul Thomas Anderson bude nejspíš patřit k seriózním žadatelům o Oscary, jeho drama The Master sbírá kladné recenze po celém světě a i z trailerů to vypadá na sakra zajímavou podívanou. A umí si pohrát se záběry. V tomhle videu vidíte sestřih všech jeho "whip pans", kdy rychle otáčí kameru z jedné osoby na druhou. Často se to mimochodem využívalo v bojových filmech. Pokud má tahle technika svůj český název, klidně ho napište do diskuse, ale já ho teď rozhodně hledat nehodlám. Video si užijete i bez toho.

 

Kraťas týdne
Když má někdo jako Ridley Scott dítě, tak se očekává, že alespoň trochu talentu podědí. Jake Scott sice není tak úspěšný jako jeho otec, pár kousků už za sebou ale má. A talent tu, podle kraťasu Loom, taky bude. Mladý Scott se evidentně inspiroval u tatíkova Blade Runnera, sehnal si RED kameru, Giovanni Ribisiho a natočil sakra zajímavé sci-fi.

Kretén týdne
Twilight rádi nemáme, ale existují jisté hranice. I přes naše antipatie bychom asi nenakráčeli se samopalem do sálu plného nadržených puberťaček a nezačali střílet. Přesně tohle měl v plánu dvacetiletý Blaec Lammers, jenž si pořídil útočnou pušku, hromadu nábojů a vyrazil do kina. Jeho mámě to naštěstí pálí o trochu víc a včas uvědomila policii. Blbečka teď čeká obvinění z terorismu a pár dalších věcí. Každopádně přejeme příjemný pobyt za mřížemi a hodně kamarádů ve sprchách.

 

Bitka týdne
George R. R. Martin vs J. R. R. Tolkien. Dva momentálně nejslavnější fantasy autoři, jejichž díla se dostala i k fandům filmu a televizních seriálů, se nikdy nesetkají. Martin je však velkým Tolkienovým fandou, a tak pro něj bylo docela těžké odpovědět na jednoduché otázky - je drsnější Středozemě, nebo Západozemí? Jak by dopadla bitka Jaimeho Lannistera proti Aragornovi? A dokázal by drsoň Gimli složit k zemi Horu? Klikejte sem.

 

Projekt týdne
Já, legenda s Willem Smithem je rozhodně dobrý film, ale přesto člověka musí trošku mrzet, že nakonec nevznikla verze, kterou dlouho plánovali Arnold Schwarzenegger s Ridleym Scottem. Ale chvilku to vypadalo, že film dostane zelenou, a tak vzniklo alespoň pár grafických návrhů potvor, proti nimž měl bývalý guvernér stát s nabitou bouchačkou. A vypadají sakra dobře.

 

Duel týdne
KarelR se vás minule ptal, jestli byste si přáli návrat organizace Quantum do bondovského universa. Většina z vás se vyjádřila v tom smyslu, že by to bylo fajn.

 

No a dnes si dáme klasiku. James Wan bude režírovat filmovou verzi kultovního MacGyvera. Nás by zajímalo, koho byste si v roli nejšikovnějšího hrdiny všech dob představovali. Jména pište klasicky do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace