Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První drby: Star Wars 7 s Lukem?


ikona
KarelR
disneygeorge lucasstar wars
Co internet vyvrhnul během prvních 24 hodin nové SW éry? 

AKTUALIZACE: Mark Hamill a Carrie Fisher se o nové trilogii dozvěděli už minulý srpen na obědě s Lucasem. Představitel Lukea se o tom rozpovídal v krátkém rozhovoru s EW:

"Ano, minulý srpen mě a Carrie pozval na oběd. Myslel jsem, že se bude chtít bavit o svém důchodu nebo o Star Wars seriálu, o kterém jsem slyšel -  v tom ale podle mě nebudeme, protože se odehrává mezi starou a novou trilogií a Luke by v něm byl batole nebo teenager, což by vyžadovalo jiného herce - nebo o 3D premiérách. Takže když řekl: 'Rozhodli jsme se, že natočíme Epizody VII, VIII a IX', nevěřil jsem vlastním uším. 'Cože? Zbláznil ses?!' Teď už tomu ale rozumím. Na jednu stranu naše postavy zažily začátek, prostředek a konec a žily šťastně až do smrti, přesně jak to má být - a je skvělé, že na to lidé mají krásné vzpomínky, pokud je tedy mají. Na druhou je tu ale obrovská fanouškovská touha dostávat víc a víc materiálu. Je to jeden z těch klasických případů: Lidi to buď vůbec nezajímá, nebo jsou do toho totálně zažraní. O tom ostatně jsou kultovní filmy. Uvidíme. Zajímá mě, co se děje, ale hlavní zprávou je teď prodej Disneymu. Mám z toho rozporuplné pocity, s Marvelem, Muppety a Pixarem se jim ale zatím dařilo. Je to jedno z těch velkých rozhodnutí, která se zprvu zdají neobvyklá, ale čím víc o nich přemýšlíte, tím víc dávají smysl."

 

PŮVODNÍ ČLÁNEK:

Včerejší disneyovské oznámení, že nás čeká nová trilogie Star Wars (a to minimálně!), spustilo stavidla nepravděpodobných teorií, fanouškovských přání a zaručených klepů. Všechny tři tyhle věci se teď na nás několik měsíců povalí ze všech stran, takže je čas začít je přebírat. Události prvního dne? Trocha nadějí na návrat Lukea Skywalkera, naťukávání vaření podle marveláckého receptu a jeden biografický sólokapr.

 

Začněme tím nejsympatičtějším: Mark Hamill dal na svém Twitteru na vědomí, že si je prodeje Star Wars dobře vědom. A rovnou přihodil řádně kryptický dovětek: "Gratuluji Georgeovi k dnešnímu megaobchodu. O Epizodě 7 se nebudu vyjadřovat, dokud nemám v ruce všechna fakta, která se momentálně špatně shánějí - Trpělivost." Co to znamená? Že Hamillova první reakce není "mě už se světelným mečem nikdy neuvidíte!" Že by možná souhlasil s nějakým tím "spokovským dohledem". A že se k situaci staví o něco vážněji než Carrie Fisher, která navrhuje svého psa do role Yody. Auč.

O něco zajímavější zprávy vytékají ze "zaručených zdrojů" uprostřed Disneyho. Nejdůležitější informací je, že Epizody 7 - 9 podle všeho nebudou adaptacemi tzv. Thrawnovy trilogie Timothyho Zahna. Lucas prý přišel s originálním příběhem, který by tím pádem měl ignorovat veškerá knižní pokračování jeho ságy. Pokud si z nich vytáhne alespoň oblíbenou Maru Jade, proč ne...

 

Mimoto se začalo živě spekulovat o tom, že se nové Star Wars vydají tak trochu marveláckou cestou. Na novou trilogii by tedy měly být navěšeny vlastní celovečeráky vedlejších (nebo zcela nových) postav, které by patřičně roztáhly nově vzkvétající univerzum. A navíc by fandům zajistili Star Wars filmy v kratším intervalu, než dva tři roky mezi díly "hlavní série".

To už se hodně předbíhá, nicméně to pořád nemá na informace od Davea Pollocka. Autor neautorizované Lucasovy biografie totiž tvrdí, že se druhá půlka plánované dvanáctidílné (!) ságy zaměří především na Lukea Skywalkera, který by v ní měl být třicátníkem/čtyřicátníkem (= přeobsazení). Epizody 7 - 9, jejichž náčrt mu Lucas údajně ukázal, mají mít nejlepší akci, postavy, planety atd., a prý mu vůbec zněly jako rajská hudba. Vymýšlí si? A jestli ne, jedná se o plány, které Lucas nakonec předložil Disneymu? Příští týdny a měsíce určitě napoví, do té doby berte všechny podobné zprávy se značnou rezervou.

---

Vytáhni v hospodě: ČT 1 v dnešních Událostech odvysílala první záběry z Epizody 7. Nevěříte? Přesvědčit se o tom můžete na vlastní oči, stačí přeskočit za 45. minutu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace