Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #164 o Iron Manovi, Bondovi a Glumovi


ikona
st39.6
víkendový výplach
Hitchcock nerad mobily, Efron ze sebe dělá blbce, Bond střílí na Iron Mana a výtahy padají. 

Výplach. Víkendový. Edice #164.

Making of týdne

S některými vědomostmi se člověk narodí. Patří mezi ně um brečet v okamžik, kdy jsou rodiče nejvíce unavení, schopnost žužlat cokoliv, co se vejde do pusy a vědomí toho, že když někdo řekne "praktické filmové efekty", vlastně tím myslí "Stan Winston". Tenhle člověk za sebou nechal hromadu nezapomenutelných filmových postav a efektů a mnozí tvůrci v jeho odkazu pokračují. Mezi nejslavnější Winstonova díla patří Terminátor, Vetřelec, Predátor, Střihoruký Edward nebo práce na Jurském parku. Právě k té se jeho kolegové vrátili, aby nám ukázali, jak vznikal neskutečně cool kostým velociraptora.

Letiště týdne

Premiéra Hobita se blíží a jestli to pro někoho krom kinařů znamená opravdovou příležitost, je to Nový Zéland. Ten těží z toho, že ho Peter Jackson přetvořil ve Středozem už několik let, s premiérou prequelu trilogie se však turistický zájem opět vrátí v plné palbě. Na Zélandu s tím počítají a hodlají si to pořádně užít - krátkodobě přejmenovávají města a ulice a veřejně přístupná místa přizpůsobují obrazu Středozemě. Jako třeba letiště ve Wellingtonu. WETA na něj nainstalovala gigantického Gluma, chytajícího rybičku. Každý, kdo na Nový Zéland přiletí, se u toho bude fotit a každý, kdo ty fotky uvidí, bude chtít na Nový Zéland. Takhle se využívají příležitosti!

Upozornění týdne

Má pravdu ten chlapec! Když někomu začne v kině zvonit telefon, dokáže to člověka solidně vypsychovat. V Americe to řeší po svém a sem tam někoho rovnou zastřelí, u nás to většinou publikum odmění srabáckým tichem, hozením popcornu, v případě nějakého statečného jedince žádostí o vypnutí telefonu. Starý dobrý Htichcock by se podobným situacím každopádně rád vyhnul úplně, a tak natočil tohle veřejné sdělení.

P.S.: Ne, není to Alfred Hitchcock, předem děkuji za připomínky.

Jízda týdne

Temný rytíř povstal se chystá dorazit v prosinci na Blu-ray, což bude bez debat jedna z největších událostí roku (a jeden z nejčastějších dárečků pod vánočními stromečky). Warneři při té příležitosti vyšlou do světa (tedy do Ameriky) všechny filmové Batmobily. Potkat tak bude možné vozítko, jímž se proháněl "pyžamový" Batman z roku 1966, Burtonova vozidla, Batmobil z nejmenovaných filmů Joela Schumachera a samozřejmě samotný Tumbler. Mít tohle v garáži!

Drsňák týdne

Až Stallonemu dojdou akční hrdinové, je jasné, na koho se obrátí příště. Tenhle člověk je nezastavitelný. Jeho tělo už na dálku slibuje, že pokud se k němu přiblížíme jen na pár desítek metrů, skolí nás dříve, než řekneme High School Musical. Je děsivý, zároveň se v něm ale skrývá něco neodolatelného. Je to Zack Efron a je všem pro smích:

Fanouškovský Assassin Creed týdne

Herní svět netpělivě čeká na třetí Assassins Creed, které se nedávno představilo v první oficiální ukázce. Čekání to bude dlouhé, někteří fanoušci se proto místo přešlapování na místě a okusování nehtů pustili do natáčení vlastních krátkých filmů. Ten od CorridorDigital zprvu vypadá dost nudně, navíc odrazuje humorem, který někdo až moc přitáhl za vlasy. Jenže v druhé polovině se překvapivě rozjede v solidní akční video, které oslní především výbornou choreografií ne nepodobnou akci v první ukázce na herní trojku. Tak nějak doufáme, že by podobné skopičiny mohl nabídnout i celovečerák s Fassbenderem.

Telepast týdne

Ráno bývají lidé rozmrzelí. Vstávat se jim nechce, do práce se také netěší, v městské hromadné dopravě je zákonitě někdo nakrkne, v případě, že jedou autem, je čekají nekonečné fronty. A když už dojedou do práce, jak na truc se jim ve výtahu rozpadne podlaha přímo pod nohama. Ne, po takovém žertíku bych při své klaustrofobii a strachu z výšek rozhodně nechtěl někomu zakroutit krkem.

Blu-ray edice týdne

Od Gaunerů je to letos dvacet let a Quentin Tarantino se tak může ohlédnout za dvěma nesmírně úspěšnými desetiletími, během kterých se stačil vypracovat ve filmovou ikonu. Oslaví to po svém a do kin pošle Nespoutaného Djanga, zároveň pak na Blu-ray většinu své filmografie připomene v jedné fešné edici, kde se skrývají krom všech jeho důležitých filmových zářezů také nové bonusy. Celé to bude zabalené v takovéhle krabičce a jestli to nechcete, jste uvnitř mrtví!

Mashup týdne

Trailerových mashupů je na YouTube jak zkorumpovaných politiků v Česku (chce se říct jak komunistů v Česku, ale to už by opravdu bolelo). Ten, ve kterém jistý Marcdubuisson skloubil zvukovou stopu z Iron Mana s dobrodružstvími Jamese Bonda, vlastně ani není moc dobrý. Ale pár lepších momentů v něm najdete. Nebo to alespoň můžete zkusit.

Duel týdne

Minulý týden jsme se vás ptali, které "found footage" horory vás opravdu vyděsily. Sextape Paris Hilton se nepočítá, padaly z vás tedy tipy na filmy jako REC, Troll Hunter, Cloverfield a hlavně Záhada Blair Witch.

Dneska vás čeká otázka, kterou si zatím překvapivě nikdo nepoložil. Jestliže se Foxům nepodaří překecat Bryana Singera k tomu, aby místo Vaughna režíroval další X-Meny, kdo jiný by se měl sequelu prequelu původní trilogie měl ujmout?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace