Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #163 o Pixaru a Halo


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak vypadají dinosauří párty? Umí Wolverine tančit? A jak dlouho trvá nadabovat Megatrona?  

Víkendový výplach na víkend

Reklama týdne
Jsem majitelem konzole Playstation 3, takže hity, které to, co vychází na konkurenčním Xboxu, zrovna moc nesleduji. Ale série Halo je natolik slavná, že na ní člověk narazí, ať už se mu chce, nebo nechce. A někdy vlastně vůbec nevadí. Třeba v případě, že reklamu na Halo 4 produkuje David Fincher.

Fotka týdne
Někdy filmového fandu potěší i obyčejná blbina, třeba neupravená fotka. Každý, kdo neviděl slavný horor Stanleyho Kubricka The Shining by měl přestat číst a na obrázek neklikat, ale ostatní klidně můžou. Čeká tam na vás fotka z posledního záběru filmu. Jen na ni jaksi chybí Jack Nicholson.

 

Filozofie týdne
Matrix je nejen revoluční film co se akce týče, ale nabízí i spoustu možností zapojit mozek. Zabývali se jím vědci, filozofové, futurologové i laici. A sourozenci Wachowští nejspíš doufají, že i jejich novinka Atlas mraků bude mít podobný dopad. No a kdyby na, tak vám Lana Wachowská ráda něco prozradí alespoň k tomu Matrixu.

 

Umění a prachy týdne
Pro herce je nejspíš někdy dost těžké rozhodnout se, jestli bude točit ambiciózní umělecký film o bisexuální básnířce, která se nechala přešít na chlapa a stal se z ní komunistický vůdce v rozvojové zemi, nebo se vrhnou na komerci, která jim vydělá na nájem. Hugo Weaving a Paul Bettany propůjčili své hlasy Transformerům, respektive Iron Manovi. Dostali za to fajn peníze, ale začali kafrat. Podle Weavinga nemělo dabování Megatrona žádný smysl a lituje, že práci vzal a Paul Bettany své filmy nikdy vlastně ani neviděl. Reakce Michaela Baye je možná trochu přehnaná, na druhou stranu snadno pochopitelná - pokud Weavingovi vadí těch dvě stě litrů, co za hodinu a tři čtvrtě práce dostal, měl by si uvědomit, že vydělává víc jak 98% lidí v Americe a že jeho bulení, že to není dost umělecké, nejspíš nikoho vůbec nezajímá.

 

Herec týdne
Většina dětských hvězd vyhasne zatraceně rychle, občas se ale stane, že někdo jako Elijah Wood nebo Ryan Gosling přežije a stane se z něj osoba, kterou musí filmoví fandové respektovat. Henry Thomas takové štěstí bohužel neměl. Sice se čas od času někde objeví a rozhodně nedopadl jako třeba Maculay Culkin, ale hvězda to bohužel není. Každopádně z tohohle castingového videa je celkem jasné, proč mu Steven Spielberg svěřil hlavní roli v klasice E.T. Mimozemštan.

 

Kraťas týdne
Krátké filmy od Pixaru jsou občas lepší než jejich celovečeráky. Stoprocentně to platí v případě jejich posledních kousků. Auta 2 a Odvážná Merida nebyly žádné pecky, ale zdá se, že u Pixarů pořád ještě mají pár schopných lidí, kteří se nebojí přijít s originálními nápady. Dinosaurus z Toy Story tak nafasoval vlastní kraťas Partysaurus Rex, ve kterém se pokusí diváky i své kámoše přesvědčit, že je s ním větší sranda, než si původně mysleli.

Tanec týdne
Tohle zkrátka asi nemá moc smysl komentovat. Hugh Jackman si zkrátka užívá toho, že je Wolverine a tím pádem si může dělat, cokoliv ho napadne. A tak čas od času dělá prvotřídní kraviny. Třeba tancuje na smrtící hit Gangnam Style.

 

Vyhazov týdne
Člověk by měl vědět, kdy je potřeba sedět a držet hubu. Terry Sigler to bohužel nevěděl. Ještě nedávno pracoval v Santa Fe v hotelu Encantado Resort, kde se ubytovala Jennifer Aniston, která tu teď točí komedii We`re the Millers. No a Sigler se o tom začal bavit s ostatními hosty. Hotel má však pravidlo, že o celebritách, které se tu zabydlely, se nemluví, takže Sigler dostal padáka. Sám tvrdí, že ji nepomlouval a že jen odpovídal ostatním hostům na otázku, jestli to je fakt Jennifer Aniston. Bohužel ho někdo od herečky slyšel a napráskal ho. Život je svině, lidi ale větší.

 

Blbý kecy týdne
Joaquin Phoenix je trochu magor, to víme od doby, co si nechal narůst šílený plnovous, začal rapovat a přitom si ze všech okolo sebe dělal srandu, i když to vlastně ani trochu srandovní nebylo. Ale budiž. Teď prohlásil, že ho absolutně nezajímá Oscar, jenž by k němu údajně mohl putovat za drama The Master. Podle Phoenixe jsou Oscaři absolutní kravina, nelíbí se mu, že se v nich porovnávají herci a nehodlá se toho zúčastňovat. Uvidíme, co na to akademie.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na animáky. Moc často na ně čtenáři MovieZone nechodí, ovšem když už, tak obvykle na Madagascar nebo Dobu ledovou. Zkrátka prověřené značky.

 

Tentokrát by nás zajímalo něco hororového. Found footage filmy jsou poměrně populární, levná a dokáží sakra rychle vydělávat. Jsou ale děsivé? Napište nám, kolik filmů ve stylu Paranormal Activity vás skutečně vyděsilo a které to byly. Počet pište do předmětu, do textu konkrétně filmy a klidně se rozepište.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace