Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Wan je mezi elitou. Přemýšlí o Insidious 2


ikona
st39.6
james wansaw
James Wan dostal od Warnerů důvěru a se svou novinkou se přesouvá do letní sezóny 

James Wan je borec. Proč si to nepřiznat? Vždyť z jeho Saw se stala jedna z nejúspěšnějších hororových sérií (co na tom, že to ve většině případů byla naprostá břečka) a on stejně zůstal u nízkorozpočtových produkcí, které ho bavily. Vznikl tak horor Zlověstné ticho, výborný thriller o pomstě s Kevinem Baconem Rozsudek smrti a další, tentokrát podstatně děsivější horor Insidious, ze kterého máme bobky doteď. Wan umí. Za malé peníze natočí výbornou podívanou, brnkající na nervy až nezdravě často. Vydělává mu to peníze a hlavně mu to dává tvůrčí svobodu.

Díky tomu si mohl dovolit natočit další horor podle svého gusta, který se navíc perfektně hodí do karet filmovému studiu, pod nímž operuje. Každý se totiž dneska chce svézt na úspěchu Paranormal Activity, Warren Files přitom stojí na podobném konceptu. Vypráví o manželském páru Warrenových, jenž pracuje pro jednu zoufalou rodinu, kterou pronásleduje čarodějnice. Tenhle horor vznikl podle skutečných událostí, opravdoví Warrenovi totiž byli pionýři v zaznamenávání lovu duchů na videokamery. Právě to je ona paralela s Paranormal Activity. Doufejme, že poslední.

Warren Files teď bylo přejmenováno na The Conjuring (něco jako Čarování) a hlavně: Warneři přesunuli premiéru ze začátku roku 2013 přímo do blockbusterové sezóny, konkrétně na 19. července. To je hodně exkluzivní slot, podle kterého to vypadá, že studio Wanovi bezmezně věří. Aby ne.

Wana toto rozhodnutí samotného překvapilo a když se o něm na newyorském comic-conu rozpovídal, dostal se také ke zmínce o druhém Insidious. Na tom už se pracuje nějaký ten pátek, původně to ale vypadalo, že se k němu Wan právě kvůli Warren Files nevrátí. Teď ale (d)otočil. Pokud by se totiž z Insidious měla stát další nekonečná série, rád by nad ní měl větší dohled než nad Saw. Dokonce mluví o tom, že by mohl dvojku rovnou režírovat. Všechno teď záleží na tom, jak se Leighu Whannelovi, scenáristovi Saw, podaří scénář. Původní obavy, že by se z Insidious 2 vyklubala direct-to-video slátanina, tedy můžete odsunout stranou. Vypadá to, že série zůstane ve Wanových rukou. To je jedině dobře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace