Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 nej momentů z teaseru Smrtonostné pasti 5


ikona
KarelR
bruce willisdie hardtéma
Co nás zatím zaujalo na návratu Johna McClanea? 

Bruce Willis momentálně brázdí kina jako stárnoucí Looper, který se nebojí vzít do ruky dva samopaly a vystřílet úsměv na nejedné fandovské tváři. Tahle osobitá podívaná je ale pouhým předkrmem před Bruceovým pravým akčním návratem - pátou Smrtonosnou pastí. John McClane se v ní bude se synkem poflakovat po Moskvě a nejspíš u toho zlikvidují hordu tamních gaunerů. Což je zhruba všechno, co jsme o filmu dlouho věděli.

Foxové si totiž drží případné trumfy hodně blízko u těla. A moc na tom nezměnil ani přes týden starý první teaser, ve kterém přeborník v dorážení na špatné místo ve špatnou dobu svědomitě revitalizuje svůj cool faktor. Co se nám na minutce z rodinné výpravy do Ruska líbilo nejvíc? Následujících 7 momentů.

 

1) Začne to jako Skála!

První polovina teaseru je výtečným tichem před bouří. Kdosi, kdesi, cosi nakládá a my zatím nemáme tušit, která bije. Alespoň něco ale naznačuje záběr vojáků v plynových maskách, který celkem úspěšně vyvolává vzpomínky na Skálu. Bude se John potýkat s nějakým sajrajtem ze zkumavky? Je to možné a v každém případě by to bylo lepší, než poslední dobou všudypřítomná nukleární hrozba.

 

2) Je zpátky!

Asi nejvýraznějším trailerovým comebackem letošního roku byla upoutávka na Arnieho The Last Stand (český název Konečná mimochodem vážně bolí). Bruce ale na houževnatého šerifa dává zapomenout jediným parádně koncipovaným záběrem. Brokovnice, modrá košile... a úsporný švenk na starého dobrého Johna ve výtahu, kterak se chystá rozdávat radost, smích a čisté průstřely. Obrazová i zvuková lahůdka!

 

3) Sexy Ruska

Středobodem teaseru a momentem, kvůli kterému je nutné pustit si ho několikrát (a zkoušet správně zapauzovat!), je dozajista motorkářská etuda s touhle svůdnou černovláskou. Kdo to je? Proč pod tou bundou nemá triko? A na co se převléká zrovna na parkovišti? No... není to snad jedno?!

 

4) Pan mrkvička

Že by návrat ke stylovým záporákům? Zatímco se John minule potýkal s bandou hackerů, u nichž byla největší výstředností tááákhle hedvábná černá košile, přesun do Ruska by nám měl zajistit o něco old-schoolovější pojetí borců na porážku. Alespoň to naznačuje zelenině holdují lotr, kterému kryje záda bratránek Ivana Draga. Jestlipak bude ve filmu křupat i něco jiného, než jen výživná sváča?

 

5) Fakt velkej kulomet

Smrtonosná past nikdy nebyla o tom, jestli má John největší kvér. Naopak míval ten nejmenší nebo vůbec žádný, načež musel kreativně likvidovat protivníky řetězy, rampouchy nebo automobily. Pětka zatím naznačuje, že se vydá opačným směrem. Což nás sice mrzí... ale pokud se použití těžších kalibrů omezí na únosné chvilky, vlastně se proti němu nedá nic moc namítat. I tomu největšímu smolaři se přeci musí někdy poštěstit!

 

6) Obrněný kamarád

Je v tomhle autě John? Nebo ho po vzoru Simona Grubera používají záporáci? Ať už je to tak či onak, trocha silniční devastace potěší. Hlavně aby se i ve výsledném filmu udržela civilnější atmosféra, kterou pátá Past zatím sbírá body k dobru. Přeplácaných CGI atrakcí dostáváme každý rok hafo.

 

7) Ruční práce

Tenhle záběr je velice snadné přehlédnout. Právě on ale dává celému teaseru nezaměnitelný mcclaneovský feeling. Zapomeňte na všechny útočící vrtulníky, obří exploze a devastační slow-motiony. Největší devizou Smrtonosné pasti vždycky bude John s rozsekanou tváří, značkující obličej zavalitého padoucha. Právě tím by měl být film natřískaný až po strop!

 

Pátou Smrtonosnou past stále vyhlížíme s obavami, jestli si režisér John Moore (Max Payne) a scenárista Skip Woods (Hitman, X-Men Origins: Wolverine) náhodou opět nevyberou slabší chvilku. Trailerová kampaň ale nemohla začít lépe, a jak vidno, kdo bude hledat pozitiva, může se směle začít těšit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace