Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Taken 3 nás nemine. Bude v něm Neeson?


ikona
KarelR
liam neesontaken 2taken 3
Nový král akčních hrdinů neví, zda chce řešit další únos. 

"Než přišla čísla, ani jsme o tom nezačali přemýšlet. Ale pak jsme si řekli: 'Tak dobře, asi bychom měli udělat trojku'. A Foxové jí teď po nás chtějí." Toť kouzelná slova Roberta Marka Kamena, jednoho ze scenáristů obou dílů Taken (u nás 96 hodin). Samozřejmě jimi reaguje na padesátimilionový víkend, díky kterému teď Liam Neeson kraluje americkým kinům. A předznamenává prakticky jisté Taken 3, které by se ale mělo dost odchýlit od svých dvou předchůdců.

Liam Neeson totiž v minulých týdnech všude rozhlašoval, že podle něj třetí díl nehrozí: "Prostě mi to nedává smysl. Vážně si nemyslím, že bude pokračování. Neumím si představit zápletku, při které by si publikum nepomyslelo: 'Ale no tak! Už zase ji unesli?!'" Jenže to bylo předtím, než Taken 2 za mořem převálcovalo Expendables 2, Bourneův odkaz, Total Recall, Bitevní loď i pátý Resident Evil. Při stále nízkých nákladech (jednička 25 mega, dvojka 45) a úspěchu mimo USA (55 milionů za první víkend) je pak pochopitelné, proč mají Foxové s Taken velké plány.

Bude u toho ale Liam Neeson? Tady si zatím nemůžeme být jistí. Na jednu stranu by ho mohly k další spolupráci přesvědčit balík peněz a scénář, ve kterém unášení jednoduše nebude hlavní příběhovou náplní (asi jako se v Rychle a zběsile 5 prakticky nezávodí). Kamen ale opatrně naznačuje, to možná bude jinak. "Do trojky jsme povolali každého, koho jsme mohli - vydáme se s ní jiným směrem. Mělo by to být zajímavé."

Zajímavé tím, že bude Bryan Mills dělat něco nového? Nebo tím, že ve filmu nebude? Sám Neeson by značku nejraději předal do rukou Maggie Grace a dohlíží až k zaručenému hitu "Taken 5: Kim a její první koncert." Něčemu podobnému (nebo výměně hlavního hrdiny) se ale Foxové i Besson nejspíš budou bránit, protože by to byla komerční sebevražda - asi jako Smrtonosná past bez Willise. Takže do půl roku čekejte Neesonovo oslnění scénářem a začátek natáčení. Proč? Protože pokud kývl na unylou a pitomou dvojku, může si napotřetí jen polepšit.

Nějaké nápady čím? Střídání na režisérském postu bereme jako samozřejmost!

---

Vytáhni v hospodě: Mills likviduje svoje protivníky bojovým stylem Nagasu Do. Jde o mix Juda, Aikida a Ju Jitsu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace