Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

POSLECHNĚTE SI: Zimmerova znělka pro TV zpravodajství


ikona
st39.6
hans zimmer
Jak to vypadá (nebo spíš zní), když se skladatel soundtracků akčních blockbusterů podívá na zprávy? 

Když se řekne Hans Zimmer, každému se vybaví akční soundtrack ke Skále, děsivé hudební motivy Jokera nebo Banea z trilogie o Temném rytířovi, drásavý a parádně gradující podkres Inception, Lví král, Gladiátor, Peacemaker ... vlastně se toho člověku vybaví zatraceně hodně, vždyť Zimmer už má na kontě téměř stopadesát soundtracků, z nichž je nemalé množství nezapomenutelné. Málokdo by si ale tohoto slavného hudebního skladatele asocioval s televizní znělkou, že?

Inu, teď už můžete. Není to ani zdaleka Zimmerův první televizní zářez, nicméně Nolanův oblíbenec teď složil hudební podkres a znělku pro televizní zpravodajství amerického ABC:

Jasně, každý asi čekal pod kůži se zařezávající tóny, dramatický přechod a výbušné finále, které by zbořilo barák i při minimální hlasitosti televizoru. Nám by se to také líbilo. Tohle je ale naprosto normální znělka, která splňuje svou funkci. Nijak výrazně neleze do zelí zprávařům, nestrhává na sebe zbytečně pozornost a přitom je docela snadno zapamatovatelná, navíc jí žene solidní drive. Berte jí proto spíš jako kuriozitu, než jako něco, co byste si pouštěli před soubojem v ringu.

Vytáhni v hospodě: "Zimmer" znamená německy pokoj. Ví to přibližně každý, ale IMDb má tuto informaci vedenou v trivia sekci jako první. Takže je to asi strašně důležité a vtipné.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace