Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #159 o pirátech a pivu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Které pivo pije James Bond? Jak ukrást trajekt? Co říká držitel Oscara na Bastardy 3? A žijí v Čechách rytíři řádu Jedi?  
Lehce přednapsaný výplach

Pivko týdne
Můžete být ti největší patrioti, co odmítají pít zahraniční piva s tím, že je to jen moč. Ale jednu věc jednoduše ti Kozlíci, Plzně, Svijany nebo Staráče nikdy mít nebudou. Reklamu s Jamesem Bondem. Holt Heineken ví, jak na sebe upozornit. A krom Daniela Craiga se objeví i Berenice Marlohe nebo Dr. No. 
Real life týdne
Většina záporáků chce ovládnout svět, zničit ho, pomstít se hrdinovi nebo mu zabít manželku a znásilnit nejlepšího přítele. Zkrátka je to trochu jednotvárný život, ale dost náročný. Nikdo se něčemu podobně vysilujícímu nedokáže věnovat 24 hodin denně, sedm dní v týdnu a po celý život. I padouši musí chodit do práce, setkávat se s kamarády a prostě normálně žít. I když takové čištění zubů pro ně může být výrazně těžší než ničení Gotham City. 
Kalba týdne
Filmy máme rádi především proto, že nás přenesou do jiného světa, kde se dějí výrazně zajímavější věci, než v tom skutečném. Mlátí se tam roboti, Arnodl vybíjí ostrovy plné záporáků a vůbec je tam celkem zábava. Člověk to však nesmí přehánět. Třeba jako jednapadesátiletá Alison Whelan, která vloni v září chlastala dva dny v kuse, bylo jí blbě, a tak si zavolala záchranku. Když ovšem přijela, zjistili lékaři, že tahle paní a její o šest let mladší kamarád lezou na trajekt a pokouší se ho dostat na otevřené moře. A jsou u toho dost agresivní. Povedlo se jim dokonce kousek odplout a rozbili u toho pár dalších lodí. A jak to tak vypadá, Alison Whelan u toho řvala něco ve smyslu „Já jsem pirát! Jsem Jack Sparrow“. No hlavně, že je večírek, ne? 
Bitva týdne
Pamatujete na kultovní video, ve kterém se dva francouzští důchodci legračně prali a někdo k tomu dodělal světelné meče? Tak tu máme další. Novinka se ovšem pevně drží sequelových pravidel, takže - víc lidí, víc mečů, větší sranda. Tahle rozepře dvou je díky světelným mečům docela srandovní. A mimochodem - bitva mezi Temnými Pány ze Sithu a rytíři řádu Jedi se odehrála kousek od Čáslavi, stačí si pod videem kliknout na mapu. 
Smrt týdne
Film Lone Ranger to nemá snadné. Nikdo moc nevěří v jeho úspěch, Johnny Depp na prvních fotkách vypadá jako idiot, celé to stojí víc peněz, než byste našli v domě Davida Ratha, a teď bohužel zemřel i jeden z členů týmů. Sice ne přímo během natáčení, ale při přípravách. Podle všeho šlo o potápěče, jenž měl za úkol připravit cisternu pro jednu ze scéna něco se nepovedlo a muži se zastavilo srdce. I když lékařská pomoc dorazila rychle a v nemocnici se doktoři pokoušeli o oživování, nepovedlo se. Takže radši příště bacha. 
Projekce týdne 
Bastardi 3 se do českých kin dostali a my se s tím musíme naučit žít. Ne každý ovšem dokáže kvality filmu přehlížet, někdo na to jednoduše nemá. Třeba držitel Oscara George C. Scott, který by podle všeho tvůrcům rád udělal hodně ošklivé věci. 

Dárek týdne
Společnost Valve vyvinula jednu z nejpopulárnějších her současnosti Portal. Ta má teď nejspíš víc fandů než Michal David a Helenka Vondráčková dohromady a zdá se, že někteří z nich jsou i sakra šikovní a sakra vlivní. Do kanceláří společnosti Valve totiž dorazila obří zásilka od WETA Workshop, novozélandské společnosti, která dělá nejen triky, ale i kostýmy a kulisy k filmům nejenom Petera Jacksona. No a právě tady vyrobili portalovskou věž i se senzorem na snímání pohybu. Hezký dárek a důkaz hardcore fanouškovství
Kráva týdne
A zase ta Lindsay Lohan. Před pár lety to byla sympatická a nadějná mladá herečka, ještě před tím roztomilý prcek, který dokázal uhrát celkem složité role. Teď je to akorát prvotřídní kráva se sklony ke kleptomanii, které by prospělo pár měsíců za katrem. A možná je brzo nafasuje. Povedlo se jí totiž autem srazit chodce a místo toho, aby zkontrolovala, jestli je v pohodě, tak šlápla na plyn a zmizela. Její ksicht je ale v hledáčku kdekoho, takže bylo jen otázkou času, než ji najdou. Teď ji čeká soud a navíc bude mít nejspíš problémy s tím, že je v podmínce za krádež šperků. Takhle se dělá kariéra! 
Sestřih týdne
Superhrdinské filmy jsou většinou o tom, že maskovaný kašpar musí zachránit New York/Gotham/Svět/to divné město z Green Lanterna. Párkrát si dá s padouchem po držce, nakonec objeví jeho slabinu a pořádně mu nařeže. Mezi tím ale potřebuje obvykle nějakou babu, která by se o něho mohla bát, milovat ho a tak vůbec. Poslední Spider-Man ukázal, že sázka na romantickou linii může mít hodně zajímavý výsledek. Každopádně romantické podzápletky jsou v prakticky každé comicsovce. A tady je máte skoro všechny na jednom místě. 
Duel týdne
Minule jste měli vybrat herce, který by podle vás byl ideální na roli Dr. Strange. Padlo pár zajímavých jmen, například Liev Schreiber, Benedict Cumberbatch, Nicolas Cage, John Malkovich nebo Karel Heřmánek. Uvidíme, jak to s touhle postavou nakonec bude. 
Dnes se podíváme zpátky k Expendables a zestárlým akčním hrdinům. Arnold Schwarzenegger i Sylvester Stallone se v příštích měsících objeví hned v několika filmech. Nás by ale zajímalo, kdo by si podle vás zasloužil víc herecký návrat - Jean-Claude Van Damme nebo Dolph Lundgren? Jméno favorita pište do předmětu, do textu uveďte důvody. 

Za týden zdar
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace