Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cool videa: Halloween a Hunger Games jinak


ikona
KarelR
halloweenhunger games
Podívejte se na alternativní vize náctiletého trháku a hororového restartu. 

V Hollywoodu den co den probíhají studiové meetingy. Už desítky let si režiséři stoupají před skupinu produkčních, které se snaží přemluvit, aby jim dali peníze na jejich další film. Nebo je naopak nechali režírovat drahocennou studiovou značku. Ať už ale bojují o originální projekt nebo sequel/reboot/adaptaci, jen mluvit často nestačí. Vítané jsou i audiovizuální materiály, které projekt lépe přiblíží.

 

Dříve to byly hlavně plakáty, fotky, concept arty nebo prezentace. Dnes už je ale především u velkých projektů téměř povinností, přijít s tzv. pitch trailerem. Do tohohle několikaminutového videa si může režisér naházet cokoliv, co ho napadne. Výsledek by měl ale náležitě nastínit, jaký tón bude mít výsledný film. V jakém měřítku se bude pohybovat. A jaký typ herců by se měl začít hledat pro hlavní role.

Často to není levná zábava (vlastní grafika nebo animace), která žere především čas a úsilí. A málokdy se nějaký pitch trailer dostane na veřejnost, protože kdo by se chtěl chlubit slepencem cizích filmů, který nesplnil svůj účel? V poslední době se ale karta obrací. První vlaštovku na internet vyslal Joe Carnahan, který ukázal svoji zatraceně drsnou vizi Daredevila. A v posledních dvou týdnech ho odvážně následovali dva kolegové.

 

Prvním z nich je Kevin Tancharoen (Fame - cesta za slávou), který se proslavil především nezávislým kraťasem Mortal Kombat: Rebirth. Jeho práce s videoherními bojovníky se Warnerům líbila natolik, že ho nechali natočit webový seriál Mortal Kombat: Legacy, a nyní se zvažuje i celovečerák. Než se ale Tancharoen pustil do Mortalu, snažil se dávno před Garym Rossem urvat režii adaptace Hunger Games. Vzhledem k výsledným tržbám to byl hodně chytrý krok. Bohužel mu to ale nevyšlo, a to i přesto, že si vzal na pomoc tohle čtyřminutové video, jehož výroba mimochodem zabrala celý měsíc.

Druhým pánem, který nedávno odtajnil svůj pitch trailer, je o něco méně známý Federico D’Alessandro. Šéf storyboardů a animací v Marvel Studios, který dával dohromady Thora, Kapitána Ameriku, Avengers, Iron Mana 3 a Thora 2, se před lety ucházel o režii nové verze Halloweenu. V získání téhle pozice mu sice zabránil přesun projektu k jinému studiu a příchod Roba Zombieho. Po meetingu mu ale v rukou zůstal devítiminutový animovaný trailer, který teď konečně dává na odiv všem hororovým fanouškům.

Doufejme, že se v budoucnu objeví víc pitch trailerů. I když občas vzbuzují hlavně neférové výkřiky "tohle vypadá líp než výsledný film!", především jde o zajímavý pohled za hollywoodské kulisy. A všichni dobře víme, že v těch se fajnový materiál často rodí ve chvíli, kdy má režisér volné ruce.

---

Vytáhni v hospodě: V červenci 2005 se Neil Gaiman snažil u Warnerů protlačit třídílnou adaptaci Sandmana. Když neuspěl s touhle sadou concept artů od Jill Thompson, snad to někdy v budoucnu zkusí znovu s pitch trailerem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace