Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 10 věcí, které jste chtěli vědět o Wachowských

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Také ke stránkování

Je fakt, že v žebříčcích typu "100 Greatest Comic Books Villains" je tohle standard, ale tam je jednak moment překvapení, co že bude další, no a také tam jsou větší obrázky. Navíc pravidlo "jedno dílo či charakter odpovídá jednomu listu" mi přijde přirozenější, než "jedno dílčí téma odpovídá jednomu listu". Jinak řečeno, má to smysl u žebříčků, tedy tam, kde je nějaké smysluplné řazení. Tady je sice řazení chronologické, ale navazující na sebe spíš tematicky.

Na Cracked třeba taky prosluli vytvářením žebříčků ve stylu "15 Most...", ale rozkouskují to do většinou do maximálně tří stran. Takže fakt nechápu, proč by tenhle malý článeček měl být na tak obrovském počtu stránek, jako je deset. Stačily by docela ty dvě nebo tři.

Za další mínus vnímám to (a bylo to i na linkovaném Empiru), že odkaz na další list nevede na žádnoui záložku, tudíž se strana otevře nahoře a musím znovu a znovu scrollovat dolů, abych mohl pokračovat ve čtení. Ideálně kdyby to bylo nějak ajaxově, ale to už by asi zas nevyhovovalo tomu nahánění otevřených stránek.
243525
Je fakt, že v žebříčcích typu "100 Greatest Comic Books Villains" je tohle standard, ale tam je jednak moment překvapení, co že bude další, no a také tam jsou větší obrázky. Navíc pravidlo "jedno dílo či charakter odpovídá jednomu listu" mi přijde přirozenější, než "jedno dílčí téma odpovídá jednomu listu". Jinak řečeno, má to smysl u žebříčků, tedy tam, kde je nějaké smysluplné řazení. Tady je sice řazení chronologické, ale navazující na sebe spíš tematicky. Na Cracked třeba taky prosluli vytvářením žebříčků ve stylu "15 Most...", ale rozkouskují to do většinou do maximálně tří stran. Takže fakt nechápu, proč by tenhle malý článeček měl být na tak obrovském počtu stránek, jako je deset. Stačily by docela ty dvě nebo tři. Za další mínus vnímám to (a bylo to i na linkovaném Empiru), že odkaz na další list nevede na žádnoui záložku, tudíž se strana otevře nahoře a musím znovu a znovu scrollovat dolů, abych mohl pokračovat ve čtení. Ideálně kdyby to bylo nějak ajaxově, ale to už by asi zas nevyhovovalo tomu nahánění otevřených stránek.
Také ke stránkování
0 0
reagovat

Stránkování "custom friendly"

Tohle dementní stránkování nemyslíte vážně, že ne? Chápu, že prodáte tak více reklamy a naženete více přečtených článků, ale tohle v době, kdy záleží i na efektivitě a custom friendly přístupu je spíše krok zpět! To už programátoři nedokáží alespoň nechat kurzor myši vždy nad tím prvkem, na které se aspoň kliká, abych to nemusel jako pako neustále formou pixelhunting hledat a posunovat a pak klikat ... fakt tohle je hnus velebnosti!
241262
Tohle dementní stránkování nemyslíte vážně, že ne? Chápu, že prodáte tak více reklamy a naženete více přečtených článků, ale tohle v době, kdy záleží i na efektivitě a custom friendly přístupu je spíše krok zpět! To už programátoři nedokáží alespoň nechat kurzor myši vždy nad tím prvkem, na které se aspoň kliká, abych to nemusel jako pako neustále formou pixelhunting hledat a posunovat a pak klikat ... fakt tohle je hnus velebnosti!
Stránkování "custom friendly"
0 0
reagovat

strankovani myslite do budoucna vazne?

Ahoj redakce, ctu vas rad, ale diky strankovani asi pomalu prestanu. Ne vazne, tudy prosim ne. Je to epic fail. Dekuji 8)
241123
Ahoj redakce, ctu vas rad, ale diky strankovani asi pomalu prestanu. Ne vazne, tudy prosim ne. Je to epic fail. Dekuji *8)*
strankovani myslite do budoucna vazne?
0 0
reagovat
KarelR: Bae Doona je v domacej Koreji uz rozhodne za statusom "vychadzajuca hviezda" ;)

Cival: Na mobilnej verzi webu moviezone videa pustat idu v ophode na iPade, ovsem plna verzia to zatial neumoznuje, vzdy to stroskotava na tom, ze je potrebny flash player, ktorz u jablckovych iZariadeni nie je vobec v oblube. Co vsak nie je vasa chyba.
241112
KarelR: Bae Doona je v domacej Koreji uz rozhodne za statusom "vychadzajuca hviezda" *;)* Cival: Na mobilnej verzi webu moviezone videa pustat idu v ophode na iPade, ovsem plna verzia to zatial neumoznuje, vzdy to stroskotava na tom, ze je potrebny flash player, ktorz u jablckovych iZariadeni nie je vobec v oblube. Co vsak nie je vasa chyba.
0 0
reagovat

qwerty

Ta argumentace "okrem recenzií, komentárov k trailerom, VIM a občasných článkov (skalpel a pod.) je tu takmer všetok obsah prevzatý" je docela zajímavá. Protože... kde není? OK, Empire a Total Film, což jsou časáky s velikejma redakcema, maj třeba rozhovory, videa z premiér atd. Ale jinak? Recenze, komentáře k čemukoliv a témata je to jediný, co jako vlastní obsah nabízí valná většina filmovejch zpravodajskejch webů. Ať už zahraničních nebo českejch.

Když si otevřeš Slash nebo WP, myslíš, že tam z valný většiny najdeš něco jinýho, než články převzatý přesně z těch zdrojů, ze kterejch je bereme my? Když řekneš, že se ti nelíbí náš způsob filtrování, a dáš přednost jinýmu webu (tím tě vůbec nechci nějak vyhánět!), naprosto to chápu (já jsem takhle opustil x webů). Ale tvářit se, že weby podobnýho rozsahu fungujou na úplně jiným principu, mi přijde trochu zcestný ;)

Jo a o tý rychlosti a flexibilnosti (ne o kvalitě) bych se teda sakra přel!
241111
Ta argumentace "okrem recenzií, komentárov k trailerom, VIM a občasných článkov (skalpel a pod.) je tu takmer všetok obsah prevzatý" je docela zajímavá. Protože... kde není? OK, Empire a Total Film, což jsou časáky s velikejma redakcema, maj třeba rozhovory, videa z premiér atd. Ale jinak? Recenze, komentáře k čemukoliv a témata je to jediný, co jako vlastní obsah nabízí valná většina filmovejch zpravodajskejch webů. Ať už zahraničních nebo českejch. Když si otevřeš Slash nebo WP, myslíš, že tam z valný většiny najdeš něco jinýho, než články převzatý přesně z těch zdrojů, ze kterejch je bereme my? Když řekneš, že se ti nelíbí náš způsob filtrování, a dáš přednost jinýmu webu (tím tě vůbec nechci nějak vyhánět!), naprosto to chápu (já jsem takhle opustil x webů). Ale tvářit se, že weby podobnýho rozsahu fungujou na úplně jiným principu, mi přijde trochu zcestný ;) Jo a o tý rychlosti a flexibilnosti (ne o kvalitě) bych se teda sakra přel!
qwerty
0 0
reagovat
qwerty: Rozhodně to nemá být častěji než jednou týdně a ne u jiných témat, než která to unesou (o tom jestli je to tohle, nebo ne, se můžeme přít). Důvod k tomu přestat číst MZ v tom může vidět jen opravdu velký radikál.
241105
qwerty: Rozhodně to nemá být častěji než jednou týdně a ne u jiných témat, než která to unesou (o tom jestli je to tohle, nebo ne, se můžeme přít). Důvod k tomu přestat číst MZ v tom může vidět jen opravdu velký radikál.
0 0
reagovat

Stránkovanie

Práve kvôli takýmto „článkom“, „zoznamom“ a „galériám“ som prestal čítať Empire a Total Film a nehnevajte sa, ale tí majú obsah omnoho kvalitnejší (alebo aspoň pôvodný) a prísun informácií rýchlejší a flexibilnejší ako MovieZone.

Určite nie som sám, kto MovieZone navštevuje hlavne z pohodlnosti, len ako akýsi agregátor noviniek z mnohých webov. Priznajme si, že okrem recenzií, komentárov k trailerom, VIM a občasných článkov (skalpel a pod.) je tu takmer všetok obsah prevzatý. A ak mi ho budete podávať v podobe, ktorá mi jeho konzumáciu sťažuje, otvorím si radšej v 5 taboch /film, Worst Previews, Yahoo Movies, Rotten Tomatoes a recenzie u Eberta a MovieZone môžem šťastne ignorovať.

A neberte, prosím, tento komentár ako výhražku, podávam len spätnú väzbu na zmenu, ktorú považujem za negatívnu.

P.S. Ako napísali už iní, stránkovanie dlhých článkov by mi až tak nevadilo, ale rozdeľovať dvojstranový text na 10 tematických kapitol je absurdné, na to predsa existujú odstavce.
241104
Práve kvôli takýmto „článkom“, „zoznamom“ a „galériám“ som prestal čítať Empire a Total Film a nehnevajte sa, ale tí majú obsah omnoho kvalitnejší (alebo aspoň pôvodný) a prísun informácií rýchlejší a flexibilnejší ako MovieZone. Určite nie som sám, kto MovieZone navštevuje hlavne z pohodlnosti, len ako akýsi agregátor noviniek z mnohých webov. Priznajme si, že okrem recenzií, komentárov k trailerom, VIM a občasných článkov (skalpel a pod.) je tu takmer všetok obsah prevzatý. A ak mi ho budete podávať v podobe, ktorá mi jeho konzumáciu sťažuje, otvorím si radšej v 5 taboch /film, Worst Previews, Yahoo Movies, Rotten Tomatoes a recenzie u Eberta a MovieZone môžem šťastne ignorovať. A neberte, prosím, tento komentár ako výhražku, podávam len spätnú väzbu na zmenu, ktorú považujem za negatívnu. P.S. Ako napísali už iní, stránkovanie dlhých článkov by mi až tak nevadilo, ale rozdeľovať dvojstranový text na 10 tematických kapitol je absurdné, na to predsa existujú odstavce.
Stránkovanie
0 0
reagovat

Hmm

No neviem, cital som clanok na iPhone a nemal som s tym prevedenim problem. Mna zaujima hlavne obsah 8)
241091
No neviem, cital som clanok na iPhone a nemal som s tym prevedenim problem. Mna zaujima hlavne obsah *8)*
Hmm
0 0
reagovat
Původní článek výbornej :+

Důvody proč se tohle rozdělené provedení používá naprosto chápu, ale bohužel to patří k věcem, které považuju na dnešním internetu za největší zlo. Příchod mobilních zařízení celkově v mnoha směrech považuju za brzdu vývoje, ale v tomto konkrétním případě jsem jej vítal, předpokládal jsem, že nutnost jednoduchosti, nepřeplácanosti a datové nenáročnosti tenhle koncept zabije, bohužel se stále drží a narážím na něj každý den.

Tak jako se u fotogalerií stalo standardem ajaxové (před)načítání bez nutnosti kompletního načítání nové stránky, stále čekám až to dorazí i k tomuto, marketingové plány, kvůli kterým se to dělá, by to vůbec nenarušilo.

241074
Původní článek výbornej *:+* Důvody proč se tohle rozdělené provedení používá naprosto chápu, ale bohužel to patří k věcem, které považuju na dnešním internetu za největší zlo. Příchod mobilních zařízení celkově v mnoha směrech považuju za brzdu vývoje, ale v tomto konkrétním případě jsem jej vítal, předpokládal jsem, že nutnost jednoduchosti, nepřeplácanosti a datové nenáročnosti tenhle koncept zabije, bohužel se stále drží a narážím na něj každý den. Tak jako se u fotogalerií stalo standardem ajaxové (před)načítání bez nutnosti kompletního načítání nové stránky, stále čekám až to dorazí i k tomuto, marketingové plány, kvůli kterým se to dělá, by to vůbec nenarušilo.
0 0
reagovat
Mě vadí nutnost proklikávat každou kapitolu a tudíž nemožnost vybrat si, co si přečtu.

Třeba v níže zmíněném příkladu od Civala - když narazím na článek o třiceti! Vánočních filmech, tak chci třeba jenom zjistit, jaké v něm jsou, zastavit se u toho, který mám také rád nebo u toho, o jakém jsem nikdy neslyšel. Třeba si článek přečtu celý a třeba vůbec ne, ale nechci u něj sedět a proklikávat se třiceti stranama jenom proto, abych odhalil, co všechno v něm vlastně je.
Vím, že nezním jako ideální čtenář, ale prostě nečtu všechno a nečtu to vždy celé.

Ale stejně nejde o nic, co by mi čtení článků na MZ vysloveně znechutilo8):+
241066
Mě vadí nutnost proklikávat každou kapitolu a tudíž nemožnost vybrat si, co si přečtu. Třeba v níže zmíněném příkladu od Civala - když narazím na článek o třiceti! Vánočních filmech, tak chci třeba jenom zjistit, jaké v něm jsou, zastavit se u toho, který mám také rád nebo u toho, o jakém jsem nikdy neslyšel. Třeba si článek přečtu celý a třeba vůbec ne, ale nechci u něj sedět a proklikávat se třiceti stranama jenom proto, abych odhalil, co všechno v něm vlastně je. Vím, že nezním jako ideální čtenář, ale prostě nečtu všechno a nečtu to vždy celé. Ale stejně nejde o nic, co by mi čtení článků na MZ vysloveně znechutilo*8)**:+*
0 0
reagovat
Mě teda hlavně nejvíc nebaví čekat až se načte celá stránka...
Nešlo by to udělat tak aby se načetli všechny body a pak už jenom přepínat? ;)
241061
Mě teda hlavně nejvíc nebaví čekat až se načte celá stránka... Nešlo by to udělat tak aby se načetli všechny body a pak už jenom přepínat? ;)
0 0
reagovat
Tak je to první pokus v první grafický verzi. Některý výtky plně chápu, ale třeba bojkot mi teda přijde krapet úsměvnej. Ten formát je dneska naprosto běžnej, a když se nám to povede adekvátně vytunit, určitě se ho nevzdáme. Naopak se v tom snad budou dát dělat zajímavý věci ;)

A ten článek teda měl bejt původně bodovější, ale nakonec u sebe ty části držej o něco víc, než jsem zamýšlel. Za to sorry :)
241065
Tak je to první pokus v první grafický verzi. Některý výtky plně chápu, ale třeba bojkot mi teda přijde krapet úsměvnej. Ten formát je dneska naprosto běžnej, a když se nám to povede adekvátně vytunit, určitě se ho nevzdáme. Naopak se v tom snad budou dát dělat zajímavý věci ;) A ten článek teda měl bejt původně bodovější, ale nakonec u sebe ty části držej o něco víc, než jsem zamýšlel. Za to sorry :)
0 0
reagovat

Cival

Jeden příklad a jeden web ještě neznamená normální. Já se s tím naštěstí v takovéhle podobě ještě nesetkal, asi navštěvuju stránky, které to nemají zapotřebí.
241059
Jeden příklad a jeden web ještě neznamená normální. Já se s tím naštěstí v takovéhle podobě ještě nesetkal, asi navštěvuju stránky, které to nemají zapotřebí.
Cival
0 0
reagovat
Ja teda jedu na tabletu uplne v pohode, takze si nekteri muzou leda sehnat lepsi mobily. Pravda je jen to, ze ve skutecnosti ma kazda cast cca tri radky ve Wordu, coz pusobi v tyhle beta-verzi (graficky mi to pripomina weby 3 roky zpatky) opravdu hodne srandovne. Ale nahanet PV je dneska potreba vsude a pokud si a tim nekdo pohraje zpusobem jako treba u Civalem linkovanyho Empiru, neni co resit a bude podobnej system fungovat bez problemu.
241058
Ja teda jedu na tabletu uplne v pohode, takze si nekteri muzou leda sehnat lepsi mobily. Pravda je jen to, ze ve skutecnosti ma kazda cast cca tri radky ve Wordu, coz pusobi v tyhle beta-verzi (graficky mi to pripomina weby 3 roky zpatky) opravdu hodne srandovne. Ale nahanet PV je dneska potreba vsude a pokud si a tim nekdo pohraje zpusobem jako treba u Civalem linkovanyho Empiru, neni co resit a bude podobnej system fungovat bez problemu.
0 0
reagovat
Není se o čem hádat, Cival sám přiznal, že to mají graficky elegantnější a rychlejší.
Každopádně procházet takový články na Empireu, Hollywoodreporteru a dalších, je radost a potěšení. Tak třeba se to ujme i na moviezone. Tohle je samozřejmě zmetek.
241054
Není se o čem hádat, Cival sám přiznal, že to mají graficky elegantnější a rychlejší. Každopádně procházet takový články na Empireu, Hollywoodreporteru a dalších, je radost a potěšení. Tak třeba se to ujme i na moviezone. Tohle je samozřejmě zmetek.
0 0
reagovat
241053
http://www.empireonline.com/features/30-best-christmas-movies/p2
0 0
reagovat
Kdyby to bylo po dvou, tak tady víc jak polovina z nás nic neřekne, ale tohle není normální ani ve světě. U fotek to beru, ale tohle je něco úplně jiného.
241057
Kdyby to bylo po dvou, tak tady víc jak polovina z nás nic neřekne, ale tohle není normální ani ve světě. U fotek to beru, ale tohle je něco úplně jiného.
0 0
reagovat
HAL: Myslim ze nemas pravdu, aspon si to myslim jako verny uzivatel casopisu Empire, kde to maji uplne stejne dlouhe.

Ale maj to graficky elegantnejsi a trochu rychlejsi, coz je nase chyba.
241056
HAL: Myslim ze nemas pravdu, aspon si to myslim jako verny uzivatel casopisu Empire, kde to maji uplne stejne dlouhe. Ale maj to graficky elegantnejsi a trochu rychlejsi, coz je nase chyba.
0 0
reagovat

Cival

tvl, zas jsem za hatera odmítajícího všechny novinky...

Četl jsi ten můj post vůbec?
Já čtu zahraniční weby, vím že se na nich stránkuje, a nemám s tím problém, nemám problém ani s tím že potřebuje nahnat pageviews - vždyť ti tu sám píšu že je to u delších článků i relativně vhodné. Ale na několik málo kapitol, ne když článek rozdělíš po odstavcích (ano, po odstavcích - přesně tak jsou ty bloky textu dlouhé) na deset kusů. I na těch zahraničních webech pochopili, že když mají "kapitoly" v článku fakt krátké, tak je dávkují po několika najednou.
241052
tvl, zas jsem za hatera odmítajícího všechny novinky... Četl jsi ten můj post vůbec? Já čtu zahraniční weby, vím že se na nich stránkuje, a nemám s tím problém, nemám problém ani s tím že potřebuje nahnat pageviews - vždyť ti tu sám píšu že je to u delších článků i relativně vhodné. Ale na několik málo kapitol, ne když článek rozdělíš po odstavcích (ano, po odstavcích - přesně tak jsou ty bloky textu dlouhé) na deset kusů. I na těch zahraničních webech pochopili, že když mají "kapitoly" v článku fakt krátké, tak je dávkují po několika najednou.
Cival
0 0
reagovat
shluky: To nejede? Minimalne na mobilni adrese m.moviezone.cz to jede na 100% :) V plny verzi jsem to vlastne jeste nezkousel, ale to asi pujde vychytat obratem...
241049
shluky: To nejede? Minimalne na mobilni adrese m.moviezone.cz to jede na 100% :) V plny verzi jsem to vlastne jeste nezkousel, ale to asi pujde vychytat obratem...
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se