Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hotovo: Temný rytíř povstal má miliardu!


ikona
Cival
batmandark knighttržby
Teď máte mé svolení začít makat na dalším dílu... 

Už jich je třináct! Skupina snímků, které zvládly nasbírat v kinech mýtickou miliardu dolarů, se letos už potřetí rozrostla. V zimě si díky obnovené premiéře došla pro tuhle metu Epizoda I Hvězdných válek, v květnu se pak přes miliardu prohnali neskutečným způsobem Avengeři. A teď došlo i na Batmana.

Ne že bychom byli překvapeni. Comicsárna Christophera Nolana byla k tomuhle úspěchu předurčena. Miliardové tažení předchozího batmanovského filmu chtěli Warneři zopáknout, a tak Nolanovi přiklepli 250 milionů dolarů na epické zakončení trilogie, jež nemá ve filmové historii obdoby.

FILMY S NEJVYŠŠÍMI SVĚTOVÝMI TRŽBAMI Z KIN

Nezrodila se sice podívaná tak jednohlasně velebená, tak dokonale vybroušená a intenzivní, jakou byl oscarový Temný rytíř. Pořád ale jde o jeden z nejimpozantnějších filmů roku a o vysokou školu toho, jak se v dnešní době dá upéct epický blockbuster se silným autorským otiskem.

HISTORICKÝ ŽEBŘÍČEK AMERICKÝCH TRŽEB :: ŽEBŘÍČEK S INFLACÍ

Film sice nemohl pracovat s takovým marketingovým tahákem, jakým byl fantastický herecký projev nebožtíka Heatha Ledgera, ba naopak nástup filmu do kin ohrozila tragédie na jedné z amerických půlnoček. Diváci ale Batmana nezradili a po necelých sedmi týdnech v kinech jej vytlačili přes miliardu. Tentokrát přitom je větší zájem ve zbytku světa (573 milionů) než v Americe (zatím 431 mega) – jasně se tedy projevilo, že Temný rytíř serval z comicsů pel méněcenného žánru a superhrdinské příběhy už můžou naplno vydělávat i mimo Ameriku. Ten batmanovský se navíc obešel bez 3D, což se v dnešní době zbytečně předražených lístků musí ocenit dvojnásob.

SPECIÁL: TEMNÝ RYTÍŘ POVSTAL

Warneři teď mají určitě zavařené hlavy z toho, jak s Batmanem v éře po Nolanovi naložit. Ve hře je spousta scénářů a ať už se budou odvíjet podle Justice League, nebo zcela nezávisle na připravované týmovce, na realizaci nového batmanovského filmu budeme snad ještě zvědavější než na Temný rytíř povstal.

Netopýří mstitel je aktuálně silnější než Bond, Iron Man, John McClane, Superman i Bourne, takže si studio musí dát sakra záležet, aby tohle zlato neztratilo lesk. Chce to prvotřídní péči, aby k třináctce miliardových hitů (ve složení Avatar, Titanic, Harry Potter 8, Pán prstenů: Návrat krále, Piráti z Karibiku 2 a 4, Toy Story 3, Alenka v říši divů, Transformers 3, Avengers, Star Wars: Epizoda I a Temný rytíř i Temný rytíř povstal) přibyl do čtyř let i další batmanovský flák. Kdo ví... třeba by se na rozdíl od nolanovských filmů mohl tlačit dokonce do vyšších pater téhle vybrané společnosti. Uvidíme.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (23)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace