Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Posedlost vydělávala, gangsteři Shia a Hardy padli


ikona
Cival
tržby
Lidi se budou chtít v kině bát asi vždycky... 

Začátek září bývá v amerických pokladnách bídný a nejinak tomu je i letos. Alespoň jednomu snímku se ovšem povedlo vymanit se z chudoby: Překvapivým králem kasovního žebříčku se v rámci tzv. Labor Day víkendu stal hororový thriller Possession, díky čemuž si už třetí víkend v řadě udržela první pozici menší distribuční společnost Lionsgate Films (která stojí za Expendables, Hunger Games a specializuje se na mužské žánry). Úctyhodná série.

Nový horor Possession, točící se okolo tajemné krabičky, posedlosti a bubáků, se v kampani snažil spojit se superúspěšnou hororovou klasikou Exorcista z roku 1973. Povedlo se, protože nevýrazný film, který mohl klidně skončit jen v prodejnách DVD a Blu-rayů, utržil o prvním víkendu v distribuci 17 milionů dolarů. Levný snímek za čtrnáct mega se tedy v klidu zaplatí jen z amerických tržeb. Opětovně se potvrdilo, že i tahle kvazi-vymítačská témata Američany baví a fascinují zároveň, takže nás určitě čekají i další kousky ze subžánru.

Výrazně menší zájem byl o novou gangsterku Lawless aka Země bez zákona. Devítimilionového startu je velká škoda, protože nový režijní počin Johna Hillcoata (Cesta, Proposition) je jinak chválen a bylo by dobré, aby měl Hillcoat jako specialista na syrovější chlapské látky dostatek „ekonomického klidu“ pro další tvorbu.

Lawless v tomto směru bohužel nepřesvědčilo. Po kasovní stránce vyšlo vniveč luxusní herecké obsazení s Tomem Hardym, Shiou LaBeoufem, Garym Oldmanem i půvabnou Jessicou Chastain, a protože to podle recenzí nevypadá ani na nějaké ty oscarové fanfáry, slabé tržby budou bolet. Hillcoat ale už podle všeho maká se Shiou na dalším fláku, takže netřeba panikařit.

Na třetím místě se drží Expendables 2 (první dojmy zde), kteří si při třetinových propadech připsali dalších skoro devět milionů. Z Ameriky jich mají 66, ale celosvětově už 132.

Čtvrtý Bourneův odkaz se o příštím víkendu dostane na „amerických“ sto milionů, velebený animák Norman a duchové na páté pozici se bude tlačit teprve ke čtyřicítce a padesátku už bohužel nedá.

Do desítky se vešlo ještě melodrama The Odd Life of Timothy Green, miliardový Temný rytíř povstal (více viz zde), ferrellovská komedie The Campaign, politický dokument 2016 Obama´s America a důchodcovská oddychovka s Meryl Streep Druhá šance.

Do první desítky se naopak nedostal animák pro nejmenší Oogieloves In The BIG Balloon Adventure. Stál 20 milionů dolarů a uveden byl do 2160 kin - přesto z nich vyválčil jen 448 tisíc dolarů, což je suverénně nejhorší výsledek historie. I Poslední výkřik měl větší průměrnou návštěvnost na jedno kino.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jde do kin slabý akčňák S ledovým klidem a prý velmi povedené drama s Bradleym Cooperem The Words.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace