Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #156 o svalech a Expendables


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Proč MovieZone propaguje novinku Zdeňka Trošky? Obstál by Batman vedle Jackieho Chana? A dá se bicákem hrát na bicí?  

Těsně poprázdninový výplach

Reklama týdne
Terry Crews je asi nejméně slavným drsoněm z The Expendables. Je to však hlavně kvůli tomu, že je výrazně mladší než třeba Dolph Lundgren, takže se z něj nestačila stát herecká a akční legenda. Přesto se lidem dokázal nesmazatelně zapsat do hlavy svou reklamou na Old Spice. Teď je tady s druhým kolem, které je ještě výrazně bizarnější. Slova to nevystihnou, prostě si na to klikněte.

Průserářka týdne
Lindsay Lohan plní stránky zámořských bulvárů prakticky obden. Zničila si dobře rozjetou kariéru a teď má každý druhý měsíc na krku obvinění z krádeží nebo podobných vylomenin. Momentálně pracuje na televizním filmu Liz and Dick, kde by si měla zahrát legendární Elizabeth Taylor v době, kdy točila ještě legendárnější Kleopatru. Sběratel Angel Alger zapůjčil filmařům dokonale zachovaný karavan, v němž tehdy Elizabeth Taylor trávila během natáčení svůj volný čas. Karavan se mu však vrátil v dezolátním stavu, chybělo v něm pár věcí, další byly rozmlácené a nábytek je popálený od cigaret. Škoda dohromady za sto tisíc dolarů, pro sběratele ale mnohem víc. A říká se, že v tom má zase prsty Lindsay Lohan. Takhle se tedy restart kariéry nedělá.

Animák týdne
Na konci osmdesátých let přišlo nakladatelství DC Comics s nápadem, že udělá sérii příběhů s názvem Elseworld a zasadí známé hrdiny do úplně jiné doby. Batman se tak v Gotham By Gaslight podíval na konec devatenáctého století do Londýna. Následovalo pár podobných příběhů, žádný to však z logických důvodů nedotáhl do filmu. Teď alespoň máme efektní animovaný kraťas Bat Man of Shanghai, v němž si to Batman, Bane a Catwoman rozdají v Shanghai v třicátých letech minulého století.

Casting týdne
Lars Von Trier točí film Nymphomaniac a z názvu je celkem patrné, že se tam bude asi hodně souložit. A protože Von Trier je prudič a provokatér, je už teď jasné, že Shia LaBeouf se bude muset obejít bez záskoků a v jedné ze scén ho čeká skutečný sex s hereckou kolegyní. Teď se však hlavní hrdina Transformerů rozpovídal o tom, jak vlastně k téhle ne zrovna normální roli přišel. Přiznal, že Larsi Von Trierovi poslal video, v němž dovádí v posteli se svou přítelkyní Karolyn Pho a na základě toho si bude moci zasouložit na filmovém plátně.  Možná kecá, možná ne, ale já po tom záznamu pátrat rozhodně nehodlám.

Auto týdne
DeLorean z Návratů do budoucnosti je jedno z nejslavnějších a nejstylovějších filmových aut všech dob. A pořád má víc fandů než třeba Martin Lawrence. A ti fanoušci jsou dost kreativní, což potvrzuje i mod pro hru Grand Theft Auto 4, v němž si můžete zajezdit právě s DeLoreanem. A mimochodem – pokud ve hře seženete plutonium, můžete cestovat časem. Honičky s policií tak získávají úplně jiné grády.

Trocha poučení týdne
Předpokládáme, že když jste na MovieZone a čtete si jeden z místních článků, tak máte alespoň trochu rádi film. Takže neuškodí, když se dozvíte něco o tom, co je to dlouhý záběr, krátký záběr, doggicam, dutch angle, panoramic travelling a podobně. Ale nebojte se, tohle vzdělávání má jen asi osm minut a všechno vám moc hezky vysvětlí Quentin Tarantino, Alfonso Cuarón, Brian De Palma, Stanley Kubrick, Peter Jackson nebo George Lucas.

Trademark týdne
Stanley Kubrick byl jedním z největších filmařů všech dob a sledovat jeho filmy je čirá radost. Krom toho člověk u nich na první pohled pozná, se kterým režisérem má tu čest. Kubrick je prostě jedinečný, ve většině jeho filmů navíc najdete malý filmařský podpis - one point perspective. Kubrick člověku jednoduše něco narve přímo doprostřed obrazu a člověk na to prostě musí čumět. Tady to máte trochu konkrétněji.

Obrázek týdne
Někdy se věci vyvinou jinak, než člověk původně plánoval. Třeba se může stát, že MovieZone a šikula Tomáš Vejmelka vymyslí plakát, na kterém zkombinují The Expendables a Babovřeskami od Zdeňka Trošky. Čtenáře to pobaví a tím by to mělo končit. Ale nekončí. Tenhle plakát, kterým jsme rozhodně neplánovali podporovat novou vidláckou komedii, se totiž dostal k samotným tvůrcům. A líbil se jim. Na MovieZone facebooku mají momentálne The Expendables: Battle of Babovřesky 136 lajků. Na profilu samotných Babovřesek 862. Takže reálně hrozí, že kvůli téhle fotomontáži půjde na veselou taškařici s podtitulem "z dopisu venkovské drbny" víc lidí. Za tohle skončíme v pekle.

Bitka týdne
Teď trošku z jiného soudku. Filmy a počítačové hry toho mají hodně společného. Například to, že filmoví i herní fandové se těší na Assassin`s Creed a chtěli by mít na poličce hlavu Uweho Bolla. Navíc hráči i filmoví nadšenci musí bojovat s nostalgií a s faktem, že čím jsou starší, tím víc jim připadá, že "tehdy se to prostě dělalo líp". No, uvidíme. Nové hry si to totiž teď na férovku rozdají s těmi starými. Uspěje Arkanoid nebo Nathan Drake?

Duel týdne
Minule se vás stčko ptal, jestli si myslíte, že Neil Armstrong opravdu přistál na Měsíci. S velkou radostí můžeme oznámit, že mezi našimi čtenáři nejsou žádní nebo téměř žádní idioti, kteří za vším vidí konspiraci. Až na jeden názor (na druhou stranu dokonale logicky obhájený) si všichni myslíte, že se tak stalo.

Dnes si dáme něco malinko jiného. V týdnu jste se mohli dočíst o šíleném projektu, jehož hrdinou bude nejlepší plavec na světě - tlustý kluk vychovaný velrybami. Je to hodně velký úlet. Nás by tedy zajímalo, co byla ta největší šílenost, jakou jste kdy ve filmu viděli. Mluvíme prosím o celých filmech, nikoliv o scénách. Jméno filmu tedy napište do předmětu a do textu uveďte, proč bychom se měli téhle magorárně vyhnout, nebo se na ni podívat.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace