Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Joss Whedon natočí Avengers 2


ikona
KarelR
avengersavengers 2joss whedon
Marvelácký supertým zůstává v těch nejpovolanějších rukách. 

Když váš film vydělá v kinech 1,46 miliardy dolarů, je velmi pravděpodobné, že má dávno oznámený, promyšlený a napůl rozepsaný sequel. U Marvelu si ale svá dítka hýčkají daleko více než u jiných hollywoodských studií, takže megaúspěch Avengers nebyl následován okamžitým ohlášením dvojky. A celé tři měsíce (!) se tak čekalo na dvě věty, které sem můžu s radostí napsat až dnes: Avengers 2 budou. A opět je napíše a natočí Joss Whedon.

Čím dál tím velebenější tvůrce Buffy nebo Firefly, který z Avengers vlastnoručně udělal nejzábavnější popcorn léta, se dlouho zdráhal přijmout nabídku na dvojku. Možná hrál o peníze, jež Marvel svědomitě odmítá rozhazovat. Možná vážně zvažoval, že se raději pustí do nějakého vlastního projektu. Nakonec to ale vypadá, že si opravdu jen potřeboval pročistit hlavu a ujistit sám sebe o tom, že má pro druhé Avengers jasnou vizi.

Jakou? Pro odpověď na tuhle otázku stačí zabrousit k březnovým rozhovorům, kde byl Whedon tázán, jak hodlá z případných Avengers 2 udělat ještě větší film: "Tak, že větší nebude. Bude menší. Osobnější. Bolestivější. Bude to přirozené pokračování osudů postav, a ne jen nafouknutá kopírka všeho, co fungovalo minule. Už samotné téma by mělo být neotřelé a film by měl fungovat sám o sobě." 

Moudrá to slova, která se snad přetaví v adekvátně prokrvený filmový zážitek. Jakkoliv totiž Avengers bodovali humorem, velkolepostí a vyvážeností, ve finále to byla "jen" nadprůměrně odvedená týmová skládačka, jejíž postavy by si zasloužily mnohem tvrdší testování a razantnější pohyb kupředu. Bude na to víc prostoru ve dvojce? Velmi pravděpodobně. A právě proto je skvělé, že se Whedon k Avengers vrátí a osobně dohlédne na to, aby se posunuli o level výš. Snad to zvládnou do tří let.

---

Vytáhni v hospodě: Whedon bude také spolupracovat na vývoji nového televizního seriálu, který nám svět Avengers představí z lidské (= výrazně levnější) perspektivy. Cool!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace