Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #151 o 3D a Batmanovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
K čemu je vlastně 3D? Jak nesou fanoušci rozchod hvězd Stmívání? A který filmový divák by měl dostat přes držku?  

Poloprázdninový výplach

Film týdne
O comicsové adaptaci Y: Poslední z mužů se už nějakou dobu nemluví, ale před pár lety ji plánoval D.J. Caruso a v hlavní roli chtěl mít Shiu LaBeoufa. Příběh o katastrofě, která z povrchu země vyhladí všechny muže a jediný, chlap, který zůstane naživu, je amatérský kouzelník Yorick, je docela zajímavý a ukazuje, že kdyby nám vládly feministky, asi by to nebyla taková pohoda, jak se snaží tvrdit svému okolí. Každopádně film asi jen tak nebude. Alespoň ne ten celovečerní, ale tahle dvacetiminutová amatérská verze vypadá taky dost dobře.

Kretén týdne
Torrence Brown Jr. Tohle jméno si zapamatujte. Když náhodou potkáte někoho, kdo ho má napsané v občance, máte oficiální svolení redakce MovieZone dát mu pár facek a rozdupat mu hračky. Torrence byl jedním z lidí, kteří byli u řádění magora Jamese Holmese, jenž vtrhl do sálu, kde se promítal film Temný rytíř povstal, a začal střílet. Jeho kamarád bohužel zemřel, ovšem samotnému Torrencovi se nic nestalo, ale odnesl si z celé situace solidní trauma (což dává smysl) a teď hodlá žalovat Warnery za to, že třetího Batmana vůbec natočili (což dává smysl asi jako komunismus). Brown Jr. tvrdí, že film je tak strašně násilný, že si publikum myslelo, že Holmesova střelba je součástí představení. A za to musí nést někdo odpovědnost. Osobně bych hnal k odpovědnosti spíš rodiče takového idiota. Brown hodlá mimochodem žalovat i provozovatele kina a Holmesovy doktory.

Telefon týdne
Martin Scorsese nejen že točí, ale občas se i rád před kamerou sám objevuje. Teď třeba natočil reklamu na iPhone 4S, v níž neodolatelně sympatickým způsobem ukazuje možnosti a schopnosti aplikace Siri. A upřímně mám pocit, že Scorsese je ztraceným bratrem Woodyho Allena a ti dva by spolu měli natočit film. A je mi celkem jedno, kdo by to režíroval.

Holky týdne
Přiznám se, že výraz Manic Pixie Dream Girl jsem ještě nedávno neznal, ale vymyslel ho filmový kritik Nathan Rabin po tom, co viděl Kirsten Dunst ve filmu Elizabethtown. MPDG je totálně sympatická a živelná dívka, která dokáže hlavnímu zaprděnému hrdinové pomoct začít se v životě znovu bavit. Krom Kristen Dunst je to třeba Natalie Portman v Procitnutí v Garden State, Zooey Deschanel v 500 dní se Summer nebo Juliette Lewis z Co žere Gilberta Grapea. Znáte je. Jsou krásné, sympatické, veselé a člověk by tak nějak čekal, že na ně narazí na každém rohu. Jenže nenarazí. Tak tady máte alespoň video, kde jich je pětasedmdesát.

Mapa týdne
Lidé z britského design studia Dorothy asi patří mezi hodně velké filmové fandy. Udělali totiž fiktivní mapu města, kde se všechno (fakt všechno) jmenuje podle filmů. Máme tu dálnici Lost Highway, relaxovat můžete zajít do Jurského parku, pokud se rádi cachtáte, je tu pro vás Reservoir Dogs, nebo se prostě můžete jít projít na Sunset Boulevard, Revolutionary Road či Street Fighter. A když chcete do přírody, není nic jednoduššího než navštívit Forrest Gump. Tady si zkrátka někdo vyhrál. Tohle je zkrátka bomba.

3D týdne
3D štve všechny. Jsou kvůli němu dražší lístky, filmy se dabují a většina kinařů promítá ve tmě, kdy z toho akorát bolí oči. Pozitiv moc není. Spousta filmařů si navíc tak nějak neumí nebo nechce připustit, že 3D automaticky neznamená, že vznikne nový Avatar, a tak místo následovníků Jamese Camerona obvykle dostáváme dražší a hnusné cosi, ve kterém někdo pořád něco hází divákům do obličeje. Ale co, video to všechno řekne za mě.

Pravda týdne
S filmy Christophera Nolana je to někdy složité. Těšíme se na ně obvykle strašně moc, čemuž pomáhají i výtečné trailery, dobře dávkované klipy a marketing vůbec. Pak ale můžou přijít problémy. Ne vždycky to dopadne úplně přesně tak, jak jsme chtěli, ale ze své vlastní zkušenosti můžu tvrdit, že i filmy, které člověka neuchvátí okamžitě, mu zůstanou v hlavě ještě hodně dlouhou dobu i přes chyby v logice, špatně napsané ženské charaktery nebo slabší akční scény. Ale když nad tím teď přemýšlím, tady to s tím očekáváním, filmem a pocity po závěrečných titulcích vystihli vlastně docela dobře.

Peklo týdne
Asi to nemá moc cenu komentovat, ale Kristen Stewart podle všeho podvedla Roberta Pattinsona s režisérem Sněhurky a lovce Ruppertem Sandersem. Jestli to tak bylo, jestli si to vymyslela média nebo je to šikovné PR, nevíme. A upřímně nás to zajímá ještě míň než datum vydání nového CD Lucky Vondráčkové. Každopádně někteří fanoušci Stmívání to berou hodně osobně. To nejlepší z jejich Twitteru najdete tady a u mě osobně vede ten, ve kterém jakási kravka tvrdí, že přestala kvůli téhle pytlovině věřit na skutečnou lásku. A ano, video od fanynky numero uno je tam taky. Bože já se tak těším, až se za pět všichni ti herci přiznají, jak je celé ten fenomén se*e!

Léčba týdne
O pár odstavců výš jsme si řekli, že bychom bez 3D dokázali žít celkem bez problémů. Sedmašedesátiletý Bruce Bridgeman má ale nejspíš úplně jiný názor. Trpěl totiž nemocí zraku, díky níž nedokázal rozpoznávat hloubku a jednoduše a laicky řečeno prostě neviděl ve 3D v normálním životě. Když si ale vyrazil do kina na Scorseseho Huga, kvůli manželce si vybrali 3D projekci a jeho mozek na to reagoval tak, že podle všeho cosi „zapnul“ a Bridgeman poprvé v životě viděl věci ve třetím rozměru. A nepřestalo to ani po skončení filmu. Alespoň někomu to prospělo.

Duel týdne
Duel z minulého výplachu hodnotíme ve čtvrtek večer, takže je možné, že výsledek neodpovídá současnému stavu v diskusi, ale snad to nějak zvládnete. Každopádně na otázku, co by bylo potřeba udělat, abyste šli do kina za vlastní peníze na Poslední výkřik, jste měli hodně originálních odpovědí a vypadá to, že s dostatkem volňásků na jiné filmy, drog, alkoholu nebo možností pohovoru s režisérem bychom mohli tvůrcům na tržbách docela solidně přispět.

Dnešní duel nebude asi pro nikoho moc překvapivý. Zeptáme se jednoduše – Temný rytíř povstal nebo Avengers? Vaše tipy pište do předmětu a do textu uveďte důvody.

 

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (62)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace