Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 5 superhrdinských rebootů, které nás neminou


ikona
KarelR
daredevildreddfantastic fourman of steeltémawolverine
Spider-Man vyfasoval novou tvář a temnější pojetí. Koho to čeká dál? 

Tenhle týden se česká kina dostanou pod pavoučí nadvládu. The Amazing Spider-Man je totiž konečně tady, a i když zůstává ve stínu Avengers a třetího Batmana, mnohé naznačuje, že ho veřejnost zdaleka nehodlá ignorovat. Reboot nejslavnějšího náctiletého superhrdiny sice není taková pecka jako nové verze Batmana, Bonda či posádky Star Treku. I tak jde ale o vydařený tah, což znamená, že oživování známých comicsových borců pořád není tak nenáviděné, jak se vám snaží nakecat internet. Hollywood nám ostatně brzy přinese další „staré“ hrdiny v nových kabátcích. Tady je pětice těch nejbližších a nejsledovanějších.

Dredd

The Raid s Dreddem. Tohle označení přišil podzimnímu comicsovému béčku jeho nedávný trailer, a už teď je jasné, že se ho těžko zbaví. Jenže víte co? Vzhledem k tomu, jak pozitivní ohlasy indonéská akční pecka sbírá, jsou za to tvůrci nejspíš rádi. Pětačtyřicetimilionové eRko s Karlem „Éomerem“ Urbanem kormidluje Peter Travis (naspeedovaný Úhel pohledu), který má s ochráncem zákona z Mega City 1 dost jasné plány. Udělat z něj cool borce, co bude sypat cheesy hlášky, střílet padouchy po tuctech a nikdy, ale vážně nikdy si nesundá svoji ikonickou helmu. Dredd svůj první barák vystřílí už za tři měsíce. A jelikož mu původní adaptace se Slyem nastavila docela nízkou laťku, nemusel by na svojí protidrogové štaci selhat. My mu opatrně věříme.

Man of Steel

Jestliže Dreddovi věříme opatrně, rebootu Supermana od Zacka Snydera věříme ještě o něco opatrněji. Ano, filmoví Watchmeni sice mají svoje oddané fandy a testosteronové Třístovce nelze odepřít přinejmenším parádní vizuál. Jenže na animované Sovy si dnes vzpomene málokdo a příšerný Sucker Punch Snydera definitivně zacementoval do pozice režiséra, který po perfektních trailerech naservíruje výrazně ošuntělejší produkt. Dopadne stejně i Man of Steel, v němž si Henry Cavill zahraje Kal-Ela bez rudých slipů, a dozajista se zúčastní série epických akčních scén? Nebo ho k požadovaným kvalitám dotáhne jak startovní dohled Christophera Nolana, tak účast Russella Crowea, který trefil zhruba dva špatné projekty za poslední dekádu? Moudřejší bohužel budeme až v červnu 2013, protože po páté nehodláme skočit na ten samý upoutávkový trik. Vážně ne.

Wolverine

Cože, tohle je reboot? Ano, v podstatě je. Nový Wolverine, ve kterém bude Hugh Jackman za rok porcovat japonské samuraje, je totiž od začátku prezentován jako separátní film. Už Darren Aronofsky hlásal, že hodlá zhůvěřilost jménem X-Men Origins: Wolverine důrazně ignorovat. A ani po jeho odchodu se situace nezměnila. Hugh Jackman sice ve svojí oblíbené roli zůstává (podobně jako Nicolas Cage neopustil Ghost Ridera). Jinak se ale hlásí obligátní posun k realističtějšímu pojetí s říznější akcí, které se bude snažit vyčarovat James Mangold (Zatím spolu, zatím živí). Že bychom byli skálopevně přesvědčeni o tom, že to tentokrát vyjde, se říct nedá. Změna prostředí a Loganův střet s triádami a Silver Samuraiem ale určitě zní lépe, než kdyby se nejznámější X-Men dál plácal v kanadských lesích nebo poskakoval po digitálních megakomínech.

Daredevil

Tohle je ta pravá výzva. Od Daredevila s Benem Affleckem, ve kterém bylo špatně snad úplně všechno, uplynulo 9 let. Plánovat remake proto celkem dává smysl, a když je navíc v rukách Davida Sladea (30 dní dlouhá noc), není úplně od věci čekat atmosférickou comicsovou řež, v níž by se Matt Murdock mohl konečně dočkat řádného ztvárnění. Projekt ale potkalo již několik odkladů (před dvěma měsíci se začal přepisovat scénář) a Slade se zatím věnuje televiznímu Hanibalovi, takže stále neznáme obsazení nebo definitivní datum premiéry. Víme ale to, že má reboot Daredevila vycházet z comicsové série Franka Millera Born Again, v níž šel Kingpin po Murdockových přátelích a rodině. S trochou štěstí se tedy vyhneme klasickému tahu s převyprávěním originu a půjdeme rovnou do akce. Což je velice příjemná zpráva. Slepý právník, jenž potírá zločin v newyorské čtvrti Hell’s Kitchen, si totiž pořádnou filmovou štaci zaslouží jako málokdo.

Fantastická čtyřka

Reboot Fantastické čtyřky se chystá už tři roky, stále o něm ale nevíme mnoho. Mizerná, avšak relativně výdělečná původní série se dostala do úzkých v roce 2007, když byla zaseknutá už po druhém díle. Tim Story v něm stihnul pohřbít i takové comicsové legendy, jakými jsou Silver Surfer a Galactus, a Foxové se pod tlakem naštvaných fandů a pozvolna klesajících tržeb rozhodli pro modernější restart. Ten ale nabírá vítr do plachet až v posledních měsících, a to se zprávami, že se na jeho vývoji bude podílet Josh Trank (letošní „superhrdinské“ překvápko Kronika). Mladá naděje však zároveň pokukuje po sólovce Venoma, není tudíž jisté, jestli svojí vizi Baxter Building dotáhne do konce. I kdyby ale Reed Richards a jeho zmutovaná parta dostali jiný dohled, můžeme si být jistí, že se brzy začnou mílovými kroky sunout k produkci. Avengers totiž předvedli, jak úspěšná může být dobře provedená comicsová týmovka. A protože je Fantastická čtyřka tou nejznámějších, jakou v Marvelu vedle Furyho bandy a X-Menů nakreslili, nebude se s jejím znovuoživením vůbec otálet. Těší nás to moc a doufáme, že to tentokrát bude stát za to.

Rebootování comicsáren je tu zkrátka s námi a ještě dlouho bude. Marvelu se vrátila práva na Punishera, mluví se o Hulkovi s Markem Ruffalem, do pěti let tu téměř určitě bude další ztvárnění Batmana… Máte z tohohle fenoménu dobrý pocit, nebo byste byli raději, kdyby kreslení superhrdinové nedostávali tolik šancí? Diskuze je vaše.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace