Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #148 o Jiřím Pomeje a Avengers


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Našli jsme nového prezidenta? Jak se staví IMAX? Byli by Avengers cool i ve středověku? A je Chuck Norris idiot?  

Brutálně letní výplach

Hra týdne
Akční řež Abraham Lincoln: Lovec upírů sice v kinech zrovna moc nevydělává, přesto se na ni těšíme. Režisér Timur Bekmambetov totiž ve svých předchozích filmech ukázal, že zvládne vymyslet opravdu šílené a efektní akční scény a to je něco, co film o prezidentovi, jenž v noci s obří sekyrou krájí na kusy upíry, kteří chtějí ovládnout Ameriku, rozhodně potřebuje. Zdá se však, že nápady nemá jen Bekmambetov, ale i další lidé. Třeba ti, kteří předělají film do podoby 8-bitové hry.

Velký vůdce týdne
Stěžujete si, že není koho volit? Že jsou všichni politici zloději? Že za komunistů bylo líp, protože rohlík stál pár haléřů a lidi k sobě měli tak nějak blíž? A nebo máte po pár pivech chuť vyzkoušet si na vlastní kůži občanskou neposlušnost? Máme pro vás řešení. Máme pro vás vůdce! Máme pro vás Jirku Pomeje! Jeho Hnutí Politické Jednoty zatím existuje jen na Facebooku a vzniklo na popud posluchačů Frekvence 1. Jedním z jeho hesel je "Nikdo nesmí být ponižován a předem vyloučen z možnosti říct svůj názor". Mám pocit, že tady někdo nepochopil, že nežijeme v Severní Koreji, ale od posluchačů Frekvence 1 člověk asi nemůže chtít zázraky. Jinak Pomeje prý zatím kandidaturu na prezidenta neplánuje, ale když po něm bude lid toužit, je připraven jít bojovat! Každopádně vedle Tomia Okamury by šlo o dalšího hodně zábavného prezidenta. A o nový důvod emigrovat někam do Bolívie.

IMAX týdne
V Londýně se rozhodli pro velkou rekonstrukci plátna v kině IMAX. To staré sloužilo pěkných třináct let, bylo dvacet metrů vysoké a dvacet šest metrů široké. Teď ho ale nahradí úplně nové. Pokud byste rádi viděli, jak taková výměna probíhá, stačí kliknout sem.

Making Of týdne
Komedie Ted sbírá pozitivní ohlasy od kritiků i od diváků, vydělává peníze a potvrzuje všestranný talent Setha MacFarlana. Tenhle člověk stvořil seriály jako Family Guy nebo American Dad, ale filmové režie se ujal vůbec poprvé. A vybral si k tomu komedii, ve které Mark Wahlberg spolu se svým plyšovým medvěděm hulí, balí Milu Kunis a vůbec provádí samé nepřístojnosti a piškuntálie. CGI hrdinů už jsme v kinech viděli docela hodně, ovšem MacFarlana jako metr velkého plyšáka zatím ještě ne.

Avengers týdne
Je to sice sotva pár měsíců, co měli premiéru comicsoví Avengers, už teď je ale jasné, že tenhle film se do historie zapíše na hodně dlouho a komunita fanoušků mu s tím ráda pomůže. Někdo přestříhává trailery, někdo točí vlastní verze spolu s kamarády někde na zahradě a někdo kreslí. A někdo kreslí sakra dobře a originálně. Pokud vás tedy někdy zajímalo, jak by Avengers vypadali jako fantasy, po kliknutí sem to zjistíte.

Song týdne
George Lucas sice dal světu Hvězdné války, za což ho budeme do smrti plácat po ramenech, ovšem s každým dalším vydáním vždycky něco změní a obvykle z toho je nadšený akorát on. A za to bychom ho rádi místo toho plácání kopaly tak půl metru pod ty ramena. Na Hvězdných válkách vyrostlo hned několik generací diváků, a tak se člověk nemůže divit, že čas od času o sobě nějaký naštvaný fanda dá vědět. Třeba tím, že předělá hitovku Somebody That I Used To Know od Gotye.

Chuck Norris týdne
OK, Chuck Norris se díky vtipům dostal opět do popředí zájmu, brzy ho uvidíme v druhých Expandables a dá se říct, že se na to i těšíme. Fakt je však ten, že Norris byl jako akční hvězda vždycky dost legrační a o tom, jaký byl herec, se tu radši nebudeme rozepisovat. Teď na sebe opět upozornil a bohužel ne zrovna pozitivním způsobem. Ve svém článku na webu Ammoland.com totiž kritizoval prezidenta Barracka Obamu za to, že podporuje jednoho z vysoce postavených členů americké organizace skautingu Jamese Turleyho. Ten by totiž rád něco udělal s předpisem, že skautským vedoucím se nesmí stát homosexuál. Podle Chucka Norrise to může ohrozit tradiční americké hodnoty, protože skauting je stejně americký jako hotdogy, baseball nebo jablečné koláče. Asi by měl tomu šášulovi někdo vysvětlit, že „zakázat“ někomu homosexualitu jednoduše nejde a že i gayové mají rádi baseball, koláče, hotdogy a nejspíš i ten skauting. Body dolů, Chucku.

Vědecký pokrok týdne
Na tohle se dá říct jediné - no ty vole! Když člověk čte chvíli noviny, zjistí, že půlka světa válčí nebo hladoví, na nic nejsou prachy a ob týden se objevují nové nemoci nebo problémy, které by potřebovaly vyřešit. A pak zjistí, že organizace The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) přišla s oficiálním prohlášením, že mořské panny neexistují. Což stoprocentně změní lidstvu úhel pohledu na život, vesmír a vůbec. NOAA je v tom ale částečně nevinně. 27. května totiž kanál Animal Planet odvysílal dokument Mermaids: The Body Found, ve kterém se s pomocí různých vědeckých teorií zjišťovalo, jestli mořské panny jsou nebo nejsou a proč se před lidmi eventuálně ukrývají. A několik diváků žádalo NOAA o okamžité prošetření. Osobně bych tyhle idioty navrhl zbavit svéprávnosti, protože NOAA má určitě na starost důležitější věci než pátrat po malé mořské víle.

Trivia týdne
Je to čtvrt století, co se objevil legendární protiválečný film Stanleyho Kubricka Olověná vesta. Dnes zůstává trošku v pozadí kvůli Četě nebo Apocalypse, ale byla by veliká škoda se na něj nepodívat. Minimálně první polovina, v níž R. Lee Ermey prakticky jen řve na své vojáky, je jednoduše geniální. Teď se objevil seznam deseti věcí, které o tomhle kultovním filmu možná nevíte, ale vědět byste nejspíš měli. Třeba to, že tam měl hrát Bruce Willis. Tak klikejte.

Duel týdne
KarelR se vás posledně ptal, jestli pouštíte trailery i lidem ze svého okolí. Většina z vás se o osvětu snaží, ale nejspíš by to chtělo zabrat, aby lidi přestali chodit na Líbáš jako ďábel a zašli si místo toho na něco, co nevyvolává žaludeční potíže a pocity, že lidstvo se řítí do záhuby.

Dnes se podíváme na veterány. Liam Neeson se stal akčním hrdinou díky filmu 96 hodin a v době premiéry mu bylo padesát šest let. Je tedy vidět, že i ve skoro dědečkovském věku lze stylově nakopávat řitě. Nás by zajímalo, jestli si myslíte, že se po Hollywoodu pohybují další padesátníci, kteří by si měli poprvé pořádně vyzkoušet akční žánr. Jejich jména pište do předmětu, do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace