Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ ve Varech: Jsme na místě. Filmy, třeste se!


ikona
Cival
mffkv
Cival a k0C0UR vyrazili do Varů. Mr.Hlad nemá na lístek, zůstal doma. 

Už po 47. se na karlovarské kolonádě přemnožili filmaři, cinefilové, modelky i baťůžkáři, takže jsem museli zase sbalit kufry a vyrazili na západ Čech tyto podivné tvory zkontrolovat. Já osobně už pojedenácté… nebo dokonce podvanácté? To je celkem jedno. Důležité je, že jsme zase tu, zdraví, šťastní, nabití energií. Otevření novým filmovým zážitkům, nečekaným setkáním a otravným vrtochům počasí.

Letos to vypadá na extra porci radosti, protože program je nabitý až běda. Jen při letmé prohlídce katalogu jsem si vytipoval 38 fláků, které bych nerad minul, a i když některé z nich už viděli a jaksepatří zkritizovali mí souvěrci (třeba komedii Nosálov nebo prý nesnesitelnou Cronenbergovu novinku Cosmopolis), pořád je toho až příliš mnoho k nakoukání na nějakých pět dnů ve Varech. Jezdit na fesťák pozdě se holt nevyplácí, ale člověk míní a hudební dramaturgové mění – a jak koncertní Hollywood Night, tak nostalgický dýchánek s Pearl Jam jsem si v Praze prostě nedovolil ignorovat.

I tak zbývá dost času na mazlení s filmy, což bude zvlášť letos činnost velmi bohulibá, protože se v programu sešla spousta archivního zlata, prošpikovaná nejdiskutovanějšími novinkami z větších a slavnějších festivalů. Bude o čem psát.

Ale přestože tu ťukám do klávesnice z pozice oficiálního blogera festivalu, chci, aby si z těch sporých řádek něco odneslo i ctěný čtenář, který vegetuje na chatě nebo dřepí doma. Nechci se tvářit, že jsou teď Vary pupek světa, i když to národu vehementně  cpou všechny bulvární novinářky, jimž přitom slovo Mirren ještě před pár dny evokovalo leda tak děložní tělísko.

Proto vsadím na univerzálně platná sdělení, jako jsou reflexe filmů mířících do české kinodistribuce, zmínky o klenotech, jež prověřil čas (na Lawrence z Arábie, promítaného na monstrózní plátno Velkého sálu hotelu Thermal, se prostě musím procpat), košaté meditace nad stavem světa, trapné vtipy a samozřejmě urážky redakčních kolegů, kteří zůstali v Praze. Souputník k0C0UR, který se jako jediný z MovieZone letos vydal do Varů na delší časový úsek (KarelR tu byl včera jen na otočku), mi s tím určitě pomůže. Takže se snad máte na co těšit. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace