Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #143 o pivu, Seagalovi a Star Treku


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kolik si v Číně vydělá prostiutka? Jaké pivo pije Steven Seagal? A je Quentin Tarantino génius nebo magor?  

Svatební výplach

Trailer týdne
S Legem jsme vyrostli skoro všichni, ovšem většina z nás ho má nejspíš někde zahrabané v šuplíku. Ačkoliv stavění hradů a vesmírných lodí bylo cool, dnešní děcka si můžou hrát s Batmanem, Hvězdnými válkami a brzy i s Pánem prstenů. Lego se zkrátka chystá na výpravu do Středozemě. A aby se o tom dozvěděli i filmoví fandové, vznikl lego trailer na Společenstvo prstenu. Vypadá sice trošku srandovně, ale minimálně ta hudba funguje pořád výtečně. 

Prostitutka týdne
Jiný kraj, jiný mrav. Zatímco u nás by se všechny celebrity i lidi, kteří se jednou objevili ožralí vedle nějakého fotbalisty a omylem je vyfotil člověk z Blesku, soudili kvůli kdejaké hovadině, někdo bere bulvár a jeho pomluvy s klidem. Třeba Zhang Ziyi. Hvězda Tygra a draka si podle hongkongských novin přivydělala 110 milionů dolarů tím, že spala s podnikatelem a členem komunistické strany jménem Bo Xilai (momentálně je u spolupracovníků v nelibosti, ale z úplně jiných důvodů) a několika dalšími vlivnými Číňany. Sama herečka pochopitelně tvrdí, že jde o absolutní kravinu, žádá omluvu a dál se v tom nehodlá rýpat a hodlá v klidu počkat, až o tenhle trochu srandovní skandál přestanou mít lidi zájem.

Úvod týdne
John Carter byl propadák. Tak trochu jsme to čekali (studio evidentně ne, nebo to nikoho nezajímá) a i když si film pár fandů našel, a já se nebojím přiznat, že mezi ně patřím, dvojky se nejspíš nedočkáme. Každopádně pokud se chcete alespoň na chvilku vrátit na Mars, možná, že čtyřminutový alternativní úvod vás potěší. I když není trikově úplně doladěný.

Kšeft týdne
Být součástí Hvězdných válek se vyplatí i po letech. Carrie Fisher, která si zahrála princeznu Leiu, to teď zjistila celkem nečekaným způsobem. Její bratr Todd totiž nabízel v pořadu Hollywood Treasure kameru, kterou se natáčely Hvězdné války, k prodeji. A nebál se říct, že žádá od tvůrců seriálů garanci sta tisíc dolarů. Ale v pohodě, kamera Panavision se nakonec prodala za 520 000 babek. Jak moc velký geek musí být člověk, aby tohle koupil?

Projekce týdne
24. července by na blučku měla vyjít první sezóna seriálu Star Trek: Nová generace. O den dřív v 19:00 si, pokud tedy žijete v Americe, můžete zajít na jednu celkem zajímavou akci. CBS totiž pustí do kin restaurované epizody Where No Man Has Gone Before a Datalore. V kině vás navíc čeká exkluzivní interview s tvůrci blučka i seriálu samotného a pár dalších dokumentů. Zkrátka pro trekkies opravdová pecka. Jen je to trochu z ruky. Každopádně seznam kin, kde se bude Star Trek promítat, najdete tady.

Reklama týdne
Stevenu Seagalovi nejspíš ještě doopravdy nikdo neřekl, že už není akční hvězda a že pokud by chtěl kývnout na třetí Expendables a nehrát tam živý štít pro Slye a jeho partu, měl by zhubnout. Zatím se ale chová tak, jako kdyby byl začátek devadesátých let a on se chystal nakopat do řitě teroristy v Přepadení v Pacifiku. Teď se objevil v drsňácké reklamě na Budweiser a upřímně - vedle zápasníka Andersona Silvy vypadá tak trošku obelixovsky. Ale reklama je to cool, o tom žádná.

Obchod týdne
Máte hodně přebytečných peněz a nevíte, co s nimi? Můžete nám je poslat, pokud jste ale lakomci, co myslí jen na sebe, doporučujeme mrknout se do obchodu Prop Store. Na první pohled vypadá jako klasický eshop nabízející filmové voloviny pro největší fandy, když si ale kliknete sem, objeví se vám moc pěkná nabídka autentických věcí skutečně použitých u natáčení. Scénáře, podepsané klapky, produkční poznámky, storyboardy... zkrátka všechno, po čem srdce hardcore fandy touží.

Kretén týdne
Vypadá to, že hrdina Ztracených Matthew Fox je ve skutečnosti docela pěkný parchant. Momentálně má na krku problémy s policí kvůli řízení pod vlivem omamných látek. To ale není všechno. Vloni v létě napadl řidičku autobusu a ta ho teď žene k soudu, protože clevelandská policie hodlala herce propustit. No a aby toho nebylo málo, jeho bývalý herecký kolega Dominic Monaghan se nedávno zmínil v tom smyslu, že ženské mládí celkem pravidelně. U Foxů bude nejspíš brzy veselo.

Odhalení týdne
To, že si Quentin Tarantino dává na svých scénářích záležet, víme všichni. Někoho jeho hrátky baví, někdo je nemusí. Teď se ale ukázalo, že Tarantino si své projekty hlídá lépe, než by i ti největší fandové čekali. To, že Vincent Vega z Pulp Fiction má bráchu Vica Vegu, který řezal ucho policajtovi v Gaunerech, víme. Fandové si pamatují i to, že jeho kolega Pan Bílý pracoval s Alabamou Whitmanovou z Pravdivé romance. Teď si ale dal někdo dvě a dvě dohromady a došlo mu, že producent Lee Donowitz z téhož filmu je synem Donnieho Donowitze z Hanebných panchartů. Stíháte? Tak to trochu zkomplikujeme.

Všechny (nebo alespoň většina) Tarantinovy filmy se odehrávají ve světě, v němž druhá světová válka skončila tak, že komando židů rozstřílelo na kusy Adolfa Hitlera ve francouzském kině. A to mělo na historii celkem zásadní vliv, film je v Tarantinově světě výrazně respektovanější médium než u nás, popkultura má větší vliv na život lidí než ve skutečném světě a díky tomu, že válku vyhráli Američané tím, že do boje poslali jednotku vraždících magorů, z nichž se stali hrdinové, je teď v Americe násilí na denním pořádku a nikoho to moc nevzrušuje. Tarantinovy filmy se zkrátka odehrávají všechny v jedné alternativní realitě. Tedy skoro všechny. Od soumraku do úsvitu a Kill Bill jsou údajně filmy, na něž se hrdinové Pulp Fiction a Gaunerů dívají. Uvidíme, jak do tohohle parádního fanboyovského mišmaše zapadne Django Unchained. Uf.

Duel týdne
OK, poslední duel byl trochu výstřel do prázdna. Clint Eastwood je sice skvělý režisér, ale jako herec toho stihl předvést mnohem víc, a tak u vás vyhrála tahle profese.

Teď si dáme comicsový duel. O tom, že by se do kin měl dostat drsňák Lobo, jsme už psali několikrát. Taky jsme ale psali o tom, že by neměl trhat lidem páteře, poslouchat metal a vyvraždit svou vlastní planetu. Místo toho nafasuje teenagerku jako sidekicka a nejspíš přijdeme o velkou porci toho, co dělá Loba Lobem. Okolo role už delší dobu krouží Jeffrey Dean Morgan, zájem by měl údajně i Dwayne Johnson. Nás by zajímalo, který herec - ne nutně z téhle dvojice - by se vám jako tří metrový vraždící modrý mimozemšťan vypadající jako člen kapely Kiss líbil nejvíc. Jméno favorita pište do předmětu, do textu uveďte důvody. Jako vždycky.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace