Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #141 o Star Wars a vlasech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kde bude nejvíc fandů Hvězdných válek? Umí draci malovat? Kam zmizel John Connor? A jak přistávají superhrdinové?  

Výplach výjimečně o víkendu

Dokument týdne
John Baldessari je jméno, které nejspíš mnoha čtenářům MovieZone nic neřekne, ale pokud máte šest minut, tak byste se o něm něco mohli dozvědět v následujícím videu. Ale co, klikněte na něj, i když vás žádný Baldessari nezajímá. Tenhle malíř, fotograf a tvůrce konceptuálního umění se totiž dostal do hledáčku zajímavé režisérské dvojice Henry Joost a Ariel Schulman. Ti mají za sebou třetí Paranormal Activity, ale především chválený dokument Catfish. U Baldessariho potvrzují svoje kvality a navíc sehnali Toma Waitse na pozici vypravěče. Poslouchat tohohle chlapa by bylo fascinující, i kdyby četl předvolební sliby KSČM.

Čtení týdne
Pokud preferujete starosvětskou zábavu a občas vynecháte multiplex a popcorn a místo toho si uděláte hezký večer v přítmí pod lampu (s knihou, vy prasata!), tak pro vás máme pár tipů na čtení. Na webu Popcorn Fiction najdete povídky od hollywoodských scénáristů a můžete si přečíst třeba práce D. B. Weisse, jenž pracuje na Hře o trůny, Erica Reda, který napsal kultovního Stopaře, autora Hráčů a třetích Dannyho parťáků Briana Koppelmana nebo režiséra Odplaty Briana Helgelanda. Stačí kliknout.

Přistání
Přistání není sranda ani pro superhrdiny. Můžete být bůh, technický génius, zmutovaný kašpar nebo cokoliv, ale pokud umíte létat, je logické, že se pohybujete sakra rychle a jak jsme viděli v Hancockovi, přistání se občas může zkomplikovat. A nějaká ta rozmlácená silnice a auta na kusy vám nejspíš moc potlesku od zachráněných občanů v nesnázích nepřinesou. A tak je nutné začít pilovat styl. Tady se můžete přiučit a zjistit, co znamená "pravidlo tří bodů."

Projekt týdne
Ještě letos se dočkáme nové verze kultovního akčního sci-fi Total Recall a jsme dost zvědaví na to, jestli Colin Farrell a Len Wiseman obstojí. Arnold Schwarzenegger a Paul Verhoeven nasadili totiž laťku hodně vysoko. Každopádně první filmová verze Total Recall tu měla být ještě než před tou schwarzeneggerovskou. Film chystal v roce 1987 producent Dino De Laurentis a v hlavní roli se měl objevit Patrick Swayze pod vedením režiséra Bruce Beresforda. De Laurentis však zkrachoval, a tak z natáčení sešlo. Vy se teď můžete alespoň mrknout na miniatury, které pro film připravili Gene Rizzadi a Tony Doublin. 

Zmizení týdne
Tak nám zmizel Nick Stahl. Druhořadý herec, který jednou nebo dvakrát zazářil, díky drogovým excesům Edwarda Furlonga vyfasoval roli Johna Connora ve třetím Terminátorovi, pak se objevil v Sin City a už o něm nikdy nikdo neslyšel. A vypadá to, že ani neuslyší. Nick Stahl si totiž v pondělí zajel v Los Angeles do oblasti Skid Row a nejspíš se mu stalo něco ne moc hezkého. Věřme, že policie udělá všechno, aby ho našla a že nebude potřeba povolat robota z budoucnosti, který se specializuje na hledání Johnů Connorů.

Animák
Toniko Pantoja je jméno, které byste si měli zapamatovat. Zatím sice je to sice jen student animace, ale vypadá to, že má dost talentu na to, aby si ho všiml Hollywoodu. Sami to můžete posoudit v jeho závěrečné práci za druhý ročník Crayon Dragon. Hlavní hrdinkou je holka, která má za úkol přemalovat starou kresbu na zemi, do které se ovšem propadne a seznámí se tu s poměrně neobvyklým drakem. Je to sakra roztomilé a působivé.

Varování týdne
Kdybychom měli udělat seznam deseti věcí, co nám nejvíc lezou na nervy, nejspíš by se hodně vysoko objevily takové ty varovné texty na DVD, že ho nemáme kopírovat. Jasné, nemáme ho kopírovat, ale to víme. Víme to z těch stovek DVD, na která jsme koukali před tím a v obecném povědomí tahle informace také je. A osobně si nemyslím, že půlminutový film o tom, že když kopíruji filmy, tak budu brzy krást kabelky, auta a mlátit na potkání harekrišňáky, měly na snížení pirátství nějaký vliv. Ale budiž. Každopádně v Americe se rozhodli aktualizovat a vyhrožovat FBI a čtvrtmilionovou pokutou novým způsobem. Určitě to pomůže.

Vlasy týdne
OK, tohle je trochu starší věc, ale Joel Edgerton byl ještě před půl rokem víceméně neznámý herec a až díky Warriorovi ho většina diváků zaznamenala. A tak si teď můžete vychutnat i jeho sedmiminutový kraťas o tom, jak se člověku může brutálně změnit život, když si jeho kamarád objedná u holiče stejný účes.

Star Wars týdne
Výplach bez Hvězdných válek by nebyl výplach, tak je tu tedy máte. Tentokrát se zaměříme na akci nazvanou Star Wars Weekends, na kterou si můžete zajít do Disneyho hollywoodských studií. Začala 18. května a bude se konat každý víkend až do desátého června. Čekají tu na vás přednášky, rozhovory s herci, diskuse a vůbec všechno, po čem fanda touží. A abychom vás nalákali, tady je pár reklam.

Duel týdne
V minulém výplachu se vás KarelR ptal, jestli byste uvítali návrat Josse Whedona i u druhých Avengers. Většina z vás by jeho návrat nepřekvapivě uvítala.

Dnes se podíváme na Steva Jobse. O jeho životě se připravuje hned několik filmů a v jednom z nich si ho zahraje Ashton Kutcher. Nás by zajímalo, jestli vám Kutcher vyhovuje, nebo byste na jeho místě radši viděli někoho jiného. A když nevyhovuje, napište nám, kdo by se vám líbil víc.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace