Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ludluma bude plné kino


ikona
imf
adaptace knihythe sigma protocol
 

Roberta Ludluma zřejmě většina našich čtenářů zná jako autora knížek o Bourneovi, který to na plátnech už dvakrát rozjel ve velkém stylu. Nutno dodat, že bourneovky si ze svých předloh vzaly jen to nejnutnější a Matt "Superman" Damon, lámající ruce oficírům, svádějící nevinné dívky a likvidující největší zločinecký odpad, už je hodně zpracovaný hollywoodskou mašinérií a mnohem blíž mám k hrdinům Toma Clancyho.

Ludlum však během své plodné kariéry napsal i jiné romány a právě k nim teď míří pozornost nejrůznějších producentů. Do výroby má nejblíže The Sigma Protocol. Hlavním hrdinou příběhu není superagent, nýbrž obyčejný bankéř z Ameriky, kterého se chce někdo rychle zbavit. S hlavou plnou otázek ("proč" jednoznačně vede) potkává agentu CIA, která dostala jeho případ na starosti a zároveň se tak sama ocitla v zaměřovačích druhé strany. Oba se tak musí vydat na únikový road trip, při němž vyjde najevo řada zajímavých věcí.

Pokud vás zajímá jak je to dál, nemusíte hned pádit na Amazon, kniha vyšla i u nás pod názvem Protokol Sigma a má požehnaných 504 stránek. To už vystačí na pár mrazivých večerů, ale také to může sváteční čtenáře odradit. Ti si budou muset počkat na celovečerní adaptaci, jejíž práva sehnal Universal a hodlá dát šanci nezávislému filmaři Jonathanu Jakubowiczovi, jehož drsná sonda do života únosců a unesených - Secuestro Express - je už pár měsíců k dostání i na našem DVD trhu. Pro Jakubowicze bude velká produkce zkouškou ohněm, takže nezbývá než si počkat, jak se s tím popere. Námět zní dostatečně špionážně, aby se o film začali zajímat bourneovci, takže to zcela jistě venezuelský režisér nebude mít lehké.

Nátáčet se začne ve druhé půli roku, až se dopíše scénář a naženou herci do hlavních rolí. Třetí Jason Bourne to zřejmě do kin stihne dříve, ale lze očekávat, že i Protokol Sigma uvidíme v roce 2007.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace