Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rekord padl! Neodolal velkolepým Avengers


ikona
Cival
avengerstržby
Není nad tým! I v pokladnech kin... 

Harryho Pottera si strčte za klobouk! Konečně dostal obrýlený kouzelník a jeho následníci ze ság Twilight či Hunger Games pořádně za vyučenou. Americké kasovní rekordy totiž o víkendu uzmuli comicsoví Avengers. Očekávaná týmovka si po světových kinech podmanila i zámořské multiplexy a vydělala neskutečných 200,3 milionu dolarů za první víkend.

Po pátečních půlnočních projekcích přitom leckdo o rekordech pochyboval. Avengers totiž během půlnoček utržili „jen“ 18 milionů, o řád méně než třeba osmý Potter (43 mega) nebo předposlední díl Twilight (30 M). Jenže tým superhrdinů, vedený Nickem Furym, útočí na mnohem širší divácké spektrum – není tak psychedelicky oddané, aby musela většina diváků naběhnout do kina hned v první možnou chvíli. Avengers zato baví děti i starce, geeky i rodinky, ženy platonicky zamilované do Iron Mana i jejich mužný doprovod, který se naivně domnívá, že po dvou návštěvách posilovny je sexy jako Thor. Prostě... všechny.

NEJVYŠŠÍ JEDNODENNÍ TRŽBY

Prostě a jednoduše, na film se bude chodit déle a ve větších houfech, což jen podporují spokojené recenze, vysoké ratingy na filmových databázích (film je v TOP 30 na CSFD a IMDb) a nejvyšší možný stupeň divácké spokojenosti (Avengeři mají hodnocení A+). Projevilo se to už na křivce tržeb v rámci prvního víkendu, kdy film utržil za celý pátek 80 milionů, v sobotu dalších sedmdesát a v neděli ještě padesát navrch. Aktuální odhady (kvalifikované a velmi přesné, s odchylkou v řádu jednoho dvou procent) tedy mluví o tom, že bájná hranice 200 milionů dolarů padla. V ostatních zemích se navíc Avengerům taky moc daří, a tak film hlásí už teď 641 milionů celosvětově.

UPDATE: TAK NAKONEC 207 MILIONŮ! WOW!

NEJVĚTŠÍ PRVNÍ VÍKENDY

Jen v Americe tak film pravděpodobně nastřádá 550 milionů, celosvětově se bude tlačit nejspíš k 1,3 miliardám dolarů. Úspěch je to monumentální. Marvel tímhle impozantním způsobem završuje odvážný plán vrhnout se do filmového byznysu, přivést na plátno nové, neokoukané hrdiny a propojit jejich světy v jedno velké comicsové univerzum, které vytáhne stamiliony z diváků v kinech a ještě nesmírně efektivně propaguje samotné comicsové sešity.

FILMY, KTERÉ DOSÁHLY NEJRYCHLEJI NA 200 MILIONŮ Z USA

Těžko si představit, že by se Avengerům nějaký letošní blockbuster vyrovnal, na tyhle sumy totiž nejspíš nedosáhne ani Temný rytíř povstal (je bez 3D) a tipuju, že ani Hobit. Avengers navíc mají dobré, že proti nim nejdou v následujících týdnech kdovíjak silné tituly - je dost možné, že v amerických kinech postupně semelou burtonovku Temné stíny, mariňáckou Bitevní loď a posléze i Muže v černém 3. Jejich producenti teď mají asi hodně nahnáno. Studioví hlavouni Disneyho, Marvelu a distribuční společnosti Paramount, září naopak stejně jako producenti Avengers štěstím a jistojistě už přemlouvají režiséra a scenáristu Josse Whedona k další štaci. Nejpozději do tří let prostě musí přilítnout dvojka (to už bychom měli mít za sebou druhé díly Capa a Thora, Iron Mana 3 a ještě jednu sólovku nějaké „nové“ postavy). 

Zbytek žebříčku jen telegraficky. Na druhém místě se udržela supervýdělečná černošská romantika Think Like a Man, bronz drží megahit Hunger Games, jenž má už 612 milionů celosvětově.

Čtvrtý Talisman naděje Warnerů zklamává, kdovíjaké nejsou ani tržby animovaných Pirátů. Už vyloženým failem jsou přisprostlé Zásnuby na dobu neurčitou, nepovedený Havran a thriller Safe s Jasonem Stathamem. Desítku uzavírají dokument Chimpanzee a komedie The Three Stooges.

Hitů je tedy v žebříčku málo – ale zato jsou obrovské.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jdou do kin hravé upírské Temné stíny. Na Avengers ale nebudou stačit ani náhodou.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (52)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace