Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Temný rytíř povstal: 7 odhalení z nového traileru


ikona
KarelR
mz skalpeltémathe dark knight rises
Co vám možná uniklo ve vymazlené netopýří upoutávce? 

Třetí Batmanovo dobrodružství si skalpel vysloužilo už po nabitém teaseru. Plnohodnotný trailer pak sice odhaluje spoustu nových záběr, jeho informační hodnota ale není nijak závratně vysoká. To je zatraceně dobře, protože čím víc nám toho Christopher Nolan utají, tím překvapenější budeme v kině. Čerstvá stopáž ale přeci jen ukazuje pár momentů, které si zaslouží krátce okomentovat.

PŘEČTĚTE SI MZ SKALPEL TEMNÝ RYTÍŘ POVSTAL

1. Ještě v tom budou hrát…

Nejvíce obrazového prostoru se sluší věnovat obsazení. V teaseru jsme totiž neviděli zdaleka všechny herce, kteří se objeví ve vedlejších rolích. A trailer to z velké části napravuje. Po takové Juno Temple stále není ani vidu ani slechu a fanoušci proto mohou nadále spekulovat, jestli hraje Harley Quinn, Holly Robinson (kamarádka Catwoman) nebo někoho úplně jiného. Poprvé ale vidíme vousy navrátivšího se Morgana Freemana a krátce se objeví i Ben Mendelsohn z Království zvěrstev (nejspíš cameo ve stylu Willima Fitchnera) a Christopher Judge aka Teal’c ze seriálové Hvězdné brány (jeden z Baneových kámošů). Luxus.

2. Bruce si konečně trochu zašpásuje

S testosteronovým obsazením filmu se nebude potýkat jen Anne Hathaway, ale také Marion Cotillard, která si zahraje členku správní rady Wayne Enterprises Mirandu Tate. Pořád sice nevíme, jestli to náhodou není jen falešné jméno. Pokud ale Miranda tajně pracuje pro Banea, zasloužila by si pořádný příplatek. Balení zhýralých milionářů jí totiž jde na jedničku.

3. Gothamská policie se s ničím nepáře

Zbraně? Štíty? Obušky? Protidemonstrací výstroj? Vážně ne? No dobře, ale až přijdou neproplacené účty ze zdravotní pojišťovny, nikdo se tomu nemůže divit. Že se bude v ulicích Gothamu bojovat, jsme věděli už dávno. Až teď nám ale Nolan předvádí, že si vážně najal přes tisíc komparzistů, rozdělil je na dva tábory a nechal vypuknout bezmála antickou bitvu. Nemám sice příliš nastudované protokoly gothamské policie. Těžko v nich ale stojí, že se v nouzi mají všechny uniformy rozběhnout proti nepříteli, pěkně s šéfem policie v čele. Wow.

4. Josepha Gordona-Levitta chce pořád někdo zabít

JGL by měl ve filmu hrát „hodného policejního nováčka“ Johna Blakea. V teaseru, kde se objevil v jediném záběru, jsme tomu ještě věřili. V traileru se ale stihne ukázat s Catwoman, upozorní na to, že má docela dobrý přehled o osudu Bruce Waynea, a vůbec působí dojmem, že tají spoustu věcí. Zdaleka nejzajímavější/nejzábavnější je ale fakt, že se jenom v traileru ocitne hned čtyřikrát v ohrožení života. Schválně počítejte:

Nejdřív sleduje postupné výbuchy tří mostů, přičemž se zdá, že stojí na čtvrtém.

Posléze ho „Teal’c“ nešetrně shodí kamsi do podzemí.

Následně (ve filmu možná o pár vteřin předtím) klečí na kolenou s výrazem „teď mě někdo zastřelí“.

A ve finále musí uhýbat před blízkou explozí. Jestli tenhle film přežije, klobouk dolů.

5. Catwoman to bude hrát na obě strany

Není to žádné velké překvapení, až nyní ale bezpečně víme, že bude Catwoman doslova bojovat po boku Batmana. Dokazuje to jediný, kratičký záběr, který také nadále potvrzuje, že nám Nolan tají prakticky veškerou akci (třeba tu ve vězení – akrobatický trestanec je totiž Catwoman). Ze Selinina rozhovoru s Johnem Blakem je potom  zřejmé, že má dobré povědomí o Baneových plánech. Tudíž by se nikdo nedivil, kdyby ti dva měli společnou pracovní historii. Ke komu se Catwoman nakonec přikloní? Osudové přemlouvání Batmana může být klidně blamáž, aby uhnul Baneovi z cesty, takže si vážně musíme počkat až do kina.

6. Bane jezdí v obřím autě

Viděli jsme ho už v teaseru, až nyní na sebe ale strhává větší pozornost. V centru Nolanova filmu bude kontrast nenápadné létající elegance a pozemní hrubé síly. Je proto příznačné, že má Bane (stejně jako Joker) zálibu ve velkých autech. Obrněný náklaďák, který za doprovodu tumblerů brázdí ulice Gothamu, kočíruje právě on. A Batmanovi tak nezbývá jiná možnost, než nasadit do boje svoji nejnovější vychytávku.

7. The Bat vs. rakety

Možná jste to přehlédli, ale finální scéna traileru je mixem minimálně dvou. Odlet Batmana a Catwoman se očividně odehrává za tmy. Poslední záběr, ve kterém Foxova stíhačka The Bat uhýbá před dvojicí raket, je ale denní. Znamená to, že nás čeká vzdušný souboj s… něčím? Vzhledem k tomu, že by se něco takového vyrábělo především v počítačích (a tedy mimo dohled paparazzi), je to klidně možné. Minimálně ale uvidíme výživné letecké manévrování netopýřího muže, který snad situaci nepojme v bondovském stylu. Tohle by se totiž bez přečtení manuálu a pár leteckých kurzů těžko zvedalo ze země…

Trailer Temný rytíř povstal si můžete připomenout tady. Co na něm nejvíc zaujalo vás?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace