Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #138 o Avengers a Legu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadali Avengers před čtyřiceti lety? Co slavil James Bond? A co všechno lze postavit z Lega?  

Prosluněný výplach

Retro trailer
Comicsovka Avengers je za rohem a z trailerů i našich Prvních dojmů jste jistě pochopili, že jde o epickou podívanou, která by mohla milovníky komorních dramat možná i zabít. Je to prostě velký, drahý, hlasitý film, ve kterém všechno vybuchuje a pořád se tam něco děje. Z upoutávek jste si nejspíš sami udělali představu, jak výsledek vypadá. A teď si představte, že by Avengers někdo natočil v sedmdesátých letech.

Lego týdne
S Legem si člověk může vyhrát v jakémkoliv věku. Když je mrňavý, tak mu ke spokojenosti stačí všechny ty hrady a vesmírné lodi. Jak ale začne stárnout, může se stát, že začne být trochu kreativnější. Gigantické Hvězdy smrti nebo křižníky ze Star Wars jsme tu měli už několikrát, ovšem s touhle stavebnicí si evidentně hrají i fandové jiných sci-fi legend. Třeba 2001: Vesmírná odysea.

Zpráva týdne
Nejspíš se nebudeme přít o tom, že nejvíc cool plechovka na světě je R2D2 z Hvězdných válek. Stát se hrdinou největší filmové ságy nejspíš nebylo snadné pro nikoho, ovšem když vypadáte jako obří pivo a dorozumíváte se pípáním, je mnohem  těžší na sebe upozornit než když jste třeba cool pašerák nebo rytíř jedi. R2D2 samozřejmě obvykle nebojoval, jen vydával roztomilé zvuky a fuckoval C3PO, na druhou stranu bez zprávy, kterou přinesl Obi-Wanovi na Tatooine, by nejspíš dnes Impérium šéfovalo celé galaxii. No... bylo to těsně.

Narozeniny týdne
James Bond slaví letos padesát let, pořád je ale v zatraceně dobré formě a nedělá mu problém zachraňovat svět, skákat po jeřábech, balit dvacetileté modelky a jednoduše dělat všechny ty veselé věci, kvůli kterým chodíme do kina. V San Franciscu se tohle agentské jubileum rozhodli minulý týden oslavit a proběhla tam speciální projekce filmů Dr. No, V tajné službě jejího veličenstva, Srdečné pozdravy z Ruska, Diamanty jsou věčné, Agent, který mě miloval, Thunderball, Žít a nechat zemřít a Jen pro tvé oči. Mohl to být parádní víkend.

Scénář týdne
Simon Pegg, Nick Frost a Edgar Wright jsou jedni z nejzábavnějších lidí, které má filmový průmysl k dispozici. Jejich Soumrak mrtvých i Jednotka příliš rychlého nasazení jsou pecky, které člověk může vidět i několikrát do roka. Momentálně si dali menší pauzu a každý to zkoušel víceméně sólo, případně se Frost s Peggem sešli v Paulovi, ale jak to tak vypadá, jejich nejnovější projekt s názvem The World`s End je blíž, než si fandové mysleli.

Hra týdne
Herní série God of War je jeden z dobrých důvodů, proč si koupit Playstation. Na počítači nebo na Xboxu si ji totiž jednoduše nezahrajete. A krom toho hlavní antihrdina Kratos umí antické potvory a bohy krájet svými řetězy tak stylově, že z toho musí mít radost i ten největší pacifista a maravokárce. Čtvrtý díl s názvem God of War: Ascension by se měl objevit na jaře příštího roku, ovšem první a poměrně decentní upoutávku tu máme už teď.

Fantrailer týdne
Avengers
si dáme dneska ještě jednou. Konec konců jde o jeden z nejočekávanějších filmů letošního léta, takže je logické, že jeho fanoušci vymýšlejí kraviny, které se pak dají použít ve Výplachu. Tenhle amatérský trailer sice není úplná pecka a nad filmovými kvalitami vítězí spíš fanouškovské nadšení, ovšem minimálně Iron Man a jeho svlékání zbroje je celkem fajn.

Hrdina týdne
Někdy to skoro až vypadá, že slavní herci ve volném čase akorát chodí po ulici a páchají dobro. Buď se na sebe snaží upozornit a dostat roli v nějakém superhrdinském filmu, nebo to jsou skutečně lidé s velkým a dobrým srdéčkem. Na druhou stranu fakt, že Patrick Dempsey zachránil oběť autonehody, oceňujeme bez jakéhokoliv cynismu. Jakýsi teenager v Malibu nezvládl řízení a otočil svůj Ford Mustang na střechu kousek od Dempseyho domu. Ten byl naštěstí doma a řidičovi pomohl. A ačkoliv je auto prý absolutně na odpis, teenagerovi se nestalo prakticky nic.

Dokument týdne
Úvodní titulky se u filmů obvykle řeší mnohem méně než scénář, režie, herecké výkony nebo kvalita vizuálních efektů. Přitom jsou to ale právě titulky, co dokáže navodit atmosféru, připravit diváka na to, co ho v následujících dvou hodinách čeká a občas se i stává, že jsou na výsledku tím jediným, cAo se dá pochválit. Co na to říkají jejich tvůrci, jak se ke své práci staví a co všechno je potřeba udělat, aby vás film zajímal i v okamžiku, kdy zjišťujete, jak se jmenoval asistent produkčního, se dozvíte tady.

Duel týdne
V minulém duelu se vás Stčko ptal, jestli jsou lepším invazním filmem Transformeři nebo Bitevní loď. Nakonec jste dali přednost lodičkám Petera Berga.

Dnes si dáme comicsovku. Do kin míří Avengers a nás by zajímalo, kdo z trojice Thor, Captain America a Iron Man je podle vás největší drsňák. Jméno favorita pište do předmětu, do textu dejte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace