Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Guy Pearce v Iron Manovi 3


ikona
KarelR
guy pearceiron man 3marvel
Koho si britský drsňák zahraje? 

Je tomu pár dní, co jsme se radovali z nadcházejících filmových projektů Charlize Theron. A kdybychom měli hledat její mužský ekvivalent, určitě by jím byl Guy Pearce. Taktéž spíš charakterní herec nedávno těžce zabodoval ve virálním videu k Prometheovi (v samotném filmu se prý mihne jen na chvíli), a už za měsíc by si měl nahnat další plusové body v béčkové sci-fi Lockout. Dál ho uvidíme v nabitém kriminálním dramatu Lawless, a pak už se můžeme těšit na to, čím obohatí Iron Mana 3.

Obsazení největšího hitu příštího května se dva týdny zpátky rozrostlo o Bena Kingsleyho, kolem jehož role stále nemáme jasno (ano, bude záporák, ale podle všeho ne hlavní). U Pearce tomu tak ale není, jelikož Marvel rovnou oznámil, že si zahraje dr. Aldricha Killiana. O tomhle pánovi jste asi neslyšeli, je ale nedílnou součástí šestidílného série Extremis, která tak byla definitivně potvrzena jako hlavní inspirace scénáře.

Extremis je pro Iron Mana zlomová dějová linka. Tony Stark v ní totiž narazí na nově objevený nanovirus, která má dát světu další supervojáky. V ohrožení života je nucen otestovat ho sám na sobě, a po probuzení zjišťuje, že se jeho mozek dokáže napojit na veškerý elektronický svět kolem něj. To mu dovoluje nejen telekineticky ovládat vlastní brnění, které se zčásti implantuje přímo do jeho těla. Zároveň má také okamžitý přístup ke všem pozemským satelitům, internetu a vůbec čemukoliv, co se podílí na přenosu dat.

To z něj udělá něco na způsob kyborga a především jednu z nejmocnějších bytostí na zemi. Což je směr, který Robert Downey Jr. určitě hlasitě vítá. A jak tedy do filmu zapadá Pearce? Jeho postava v comicsu sérum Extremis vyrobila, aby se ho následně pokusila prodat teroristům. Mělo by tudíž jít o jeden z výraznějších vedlejších partů, zhruba na úrovni Rockwellova Hammera. S Pearcem je v dobrých rukou. A rozhodně jde o lepší přírůstek do ansámblu než záporácky dávno zdiskreditovaný Kingsley...

---

Vytáhni v hospodě: Lockout jde do českých kin pod názvem Útěk z MS-1. Kdyby John Carpenter uměl česky, určitě by z toho měl radost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace