Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #137 o Hře o trůny a Jamesi Bondovi


ikona
st39.6
Kde útočí Transformeři? Má Kačer Donald depresi? A vrací se Steven Spielberg ke sci-fi?  

Ostrý obraz a dobrý zvuk ... čtěte výplach!

Kačer Donald týdne

Současný Hollywood nabral zajímavý směr - začal adaptovat původně animované pohádky do hraných filmů. Snaží se přitom být patřičně temný, tamní producenti ale mají o "temnotě" dost naiviní představy. Přiučit by se mohli třeba od Islanďanů, kteří natočili trailer na hraného Kačera Donalda (v dánštině!). Než se začnete smát, rychle se na něj podívejte, on vám ten úsměv na tváři ztuhne. Vypadá to totiž naprosto skvěle a ačkoliv se sem tam objeví nějaký mírně komediální prvek, který nám připomene, že se jedná především o legraci, ve skutečnosti vypadá hraný Kačer Donald jako sakra hutný thriller, který bysme chtěli vidět. Prda!

Chudák týdne

Ze Seana Beana si dělá legraci téměř každý filmový fanoušek, jakmile se totiž nějaká jeho postava objeví na plátně, je vysoce pravděpodobné, že do několika minut zemře. Od roku 1986 tomu tak bylo již dvacetkrát, což znamená, že na každý rok a črtvrt připadá jeden mrtvý Sean Bean. Jsou to smutné statistiky, pokud na nich tedy chcete něco změnit, přidejte se do speciální kampaňe "Zachraňte Seana Beana". Třeba se jednoho dne stane, že se jeho postava dožije v jednom kuse i závěrečných titulků.

Panďuláci týdne

Když se řekne Star Wars, každému se vybaví především první a druhá trilogie (tedy spíš ta první, na druhou raději zapomenout), všichni ale moc dobře víme, že Lucasovo impérium paradoxně nestojí tolik na úspěchu filmů jako takových, jako spíš na frančíze s nimi spojené. Kartičky, trička, hrnečky ... všechno, na co se dá nalepit nálepka a hlavně: hračky. Star Wars je plné všelijakých postaviček a obludek, které jsou předlohou pro plastové figurky. Na světě jsou jich tisíce. A Brian Stillman se rozhodl, že o nich natočí dokument. Možná se to nezdá jako kdovíjak skvělý nápad, jenže jakmile se začne nějaký dokumentarista motat kolem starwarsáckých fanboyů, většinou z toho vznikne hodně zábavná podívaná. První teaser na Plastic Galaxy: The Story of Star Wars Toys nám toho sice moc nenapoví, už samotný první pohled na tenhle svět je ale k nezaplacení. 

Nuly týdne

Jmenuje se Bond, James Bond, je agentem 007 a vodku s Martini chce vždy protřepat, nikdy nemíchat (i když to vypadá, že v nejnovějším filmu bude spíš chlemtat Heineken). Oslovovat ho "pane Jamesi Bonde, agente 007" je ale drobátko krkolomné, většina jeho kolegů (ale i nepřátel) si proto zvykla na kratší a vlastně i údernější oslovení: Double O´, nebo-li Dvojitá nula. Ehm. V češtině to moc nefunguje, v originálním znění si ale oslovení zalíbili téměř všichni, není tedy divu, že když se někdo pokusí o sestřihání "Double O´ kompilace", ze všech 193 oslovení vyleze přes minutu dlouhé dvojnulkování. A je to docela zábava.

Kozičky týdne

Seriál Hra o trůny slaví úspěchy i s druhou sezónou, každého však jistě alespoň jednou napadlo, jestli by tomu tak bylo, kdyby se v seriálu neobjevovalo tolik odhalených ňader. Ostatně i čeští filmaři moc dobře vědí, že pokud nedají do traileru alespoň jeden záběr na odhalené ženské poprsí, přijde do kina o polovinu méně lidí. Producentům v HBO už to také došlo a proto si na ňadra najali profesionála - je mu třináct let a jakmile někam umístí ženskou nahoře bez, stane se z dané scény nezapomenutelný okamžik série. Tedy alespoň se vám to pokusí nabulíkovat SNL.

Spielbergovy Laser kočky týdne

Není nad to, když si ze sebe i ty největší hvězdy Hollywoodu dovedou udělat legraci. V SNL skečích je takové utahování si z vlastní kariéry téměř na denním pořádku, občas se ale najde klip, který je o něco ultimátnější než ty ostatní. Třeba takový, v němž se zjeví Steven Spielberg a propaguje fantasy, za níž by se styděl i žák mateřské školky. Ve výsledku je to však, jako vždy, ohromná legrace.

Vesmírný program týdne

Vzhůru na Hvězdu smrti! Klonoví vojáci vyrobení na Zemi mají jeden veliký problém: Nikdy nebyli ve vesmíru a nikdy se nepodívali na obří stanici, na níž většina jejich předloh sloužila. Zkoušejí proto všechno možné, aby se k ní dostali. Jako třeba tahle dvojka, která je obzvlášť vynalézavá!

 

Transformers týdne

Universal studios otevírá transformeří atrakci a při té příležitosti si dovolilo takovou droboulinkou, maloformátovou reklamu, která zaujme i přes to, jak je nenápadná:

Reklamní společnost týdne

Všichni moc dobře víme, že největší potenciál k zaujetí diváků mívají ty reklamy, které dovedou rozesmát, a to i po několikátém zhlédnutí. A když se na internetu řekne humor, každého hned po MovieZone napadne americké FunnyOrDie.com, kde se bránici lechtající klipy objevují s železnou pravidelností. Jejich majitelům a vedení došlo, že je škoda marnit talentem "jen" v rámci internetových spotů a rozhodli se, že pod FunnyOrDie založí reklamní společnost, která by využívala stejného tvůrčího týmu a dávala dohromady ty nejvtipnější reklamy na trhu. Jmenuje se Gifted Youth a dvě reklamy už má za sebou. Vtipné jsou.

Duel týdne

V minulém duelu jste hledali britskou náhradu za Jasona Stathama do dalšího Rychle a zběsile a padala jména jako Vinnie Jones, Tom Hardy, James Purefoy nebo Liam Neeson. Dnes nás zajímá, jelikož se v kinech čerstvě objevila Bitevní loď, kdo u vás vyhrává souboj o nejlepší invazní film: Michael Bay, nebo Peter Berg? Jméno klasicky uveďte do předmětu a do příspěvku uveďte důvod.

Za týden ciao.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace