Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #136 o Enterprise a tetování


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kde parkuje Enterprise? Které hvězdy se objevily v klipu McCartneyho? A čeká Gibsona další průšvih?  

Absolutně víkendový výplach

Song týdne
Jsme sice na filmovém webu, ale pokud bych teď začal vypisovat, kdo je to Paul McCartney a proč je pro hudbu důležitější víc než dejme tomu Michal David, asi by to bylo zbytečné. V naše čtenáře a jejich základní znalosti kultury máme důvěru. Minimalistický klip k jeho novince My Valentine má atmosféru a samozřejmě i parádní hudbnu, ale ve výplachu se objevuje proto, že McCartney si do něj přizval Natalii Portman a Johnnyho Deppa.

Blbý nápad týdne
Kamarádství má svoje hranice a člověk se neměl pokoušet je překročit. Jako jeden chlapík, který se spolu s kámošem rozhodl udělat takovou veslou piškuntálii. Těžko říct, jestli v sobě měli patnáct piv, ale je to dost možné, protože se nechali tetovat, jen s tím rozdílem, že to, co budou mít na těle, si nemohli vybrat sami, ale nechali to právě na parťákovi. Chlapík tedy zjistil, že má na ruce Roberta Pattinsona ze Stmívání a sakra hodně mu to ovlivnilo osobní život. Teď se sice věčně smutného upíra zbavil, ale těžko říct, jestli mělo smysl předělávat ho na Rufia ze Spielbergova Hooka.

Triky týdne
Ne každý film nebo seriál musí mít opulentní triky, ze kterých se diváci posadí na zadek a poslintají si trička. Pomalu vyprávěná a realistická detektivka The Wire nenabízela moc výbuchů a na první pohled ani moc práce pro tvůrce speciálních efektů, ovšem její šedivý vizuální styl byl nezaměnitelný a vytvořit ho nebyla vůbec jednoduchá práce. Pokud byste rádi zjistili, co všechno může na první pohled ničím vizuálně zajímavý seriálový projekt nabídnout, klikejte sem.

Reklama týdne
Joel McHale ze seriálu Community patří mezi nejsympatičtější herce, které dnes můžete vidět na televizních obrazovkách. A nic na tom nemění fakt, že tu hraje samolibého egoistického parchanta. Pomalu po něm začínají pokukovat i v Hollywoodu, kde přežil čtvrté Spy Kids a ještě letos se objeví po boku Marka Wahlberga a jeho plyšového medvěda v komedii Ted. Každopádně úplně neznámý ksicht to není, a tak se společnost Nintendo rozhodla využít ho při své reklamě. Tak trochu osobité.

Blbý kecy týdne
Mel Gibson se snaží poslední roky sekat dobrotu a občas jeho jméno v Hollywoodu padne. Zatím mu tedy jeho antisemitické kecy nikdo oficiálně neodpustil, ale zdá se, že jeho kariéra by mohla jít časem zase trochu nahoru. Nebo spíš zdálo. Gibson nějakou dobu chystá film The Maccabees o jednom z největších židovských hrdinů. Na scénáři s ním pracoval Joe Eszterhas, oba ale mají teď utrum, protože Warneři film nakonec zaplatit nechtějí. A proč? Podle Eszterhase je to proto, že Gibson chtěl v The Maccabees konvertovat židy na křesťany, několikrát se vyjádřil v tom smyslu, že je dobře, že byl John Lennon zastřelený, protože si hrál na mesiáše a že hlavoun WWE je Ari Emanuel je něco jako „židovská pí*a“. Gibson samozřejmě tvrdí, že to není pravda, ale jeho mediálnímu obrazu to tak jako tak neprospěje. Na druhou stranu Joe Eszterhas, který napsal třeba Základní instinkt, se v minulosti už několikrát projevil jako prvotřídní hajzl, který rád kydá špínu na ostatní, aby se zviditelnil, a neměl problém udělat ze Sharon Stone prostitutku, jen aby se o něm chvilku psalo.

Analýza týdne
Alfred Hitchcock natočil spoustu slavných filmů, ovšem jeho Okno do dvora patří pravděpodobně mezi ty nejznámější a vůbec nejlepší. James Stewart tu sedí na židli, čumí z okna a zjišťuje, že jeden z jeho sousedů je možná vrah. Vyřešit vraždu, když člověk nemůže opustit byt, je ale sakra těžké. Jeff Desom se teď rozhodl malinko si s filmem pohrát, trošku si zastříhal a výsledkem je sakra zajímavý záběr na celý dvůr, kde se zločin odehrál. A je to sakra cool.

Pár týdne
To se prostě takhle dva potkali, stali se z nich největší hvězdy Hollywoodu a nejsledovanější pár světa, adoptovali pár dětí z rozvojových zemí a nakonec žili šťastně až do smrti. Teda asi, zatím je to v plánu.

Budova týdne
Las Vegas je město, kde se člověk nejspíš moc nenudí, ani když si jde koupit žvýkačky a hajzlpapír. A aby to tak zůstalo, je potřeba čas od času postavit něco, co by zmlsané návštěvníky opět posadilo na zadek. V roce 1992 se předělávala část centra města a vymýšlelo se, které nové budovy se tam postaví. A společnost Goddard Group přišla s nápadem prdnout do Vegas samotnou Enterprise. Neměl v ní být hotel ani casino, ale místo nich byste tu našli spoustu restaurací, muzeum a nějaká ta divadelní sci-fi představení. Nakonec to ale nedopadlo, každopádně mohla to být celkem sranda.

Comics týdne
Edgara Wrighta máme rádi. Ačkoliv část redakce nebyla ze Scotta Pilgrima úplně nadšená, jeho Soumrak mrtvých a Jednotka příliš rychlého nasazení jsou pecky, na které nedáme dopustit. Wright naposledy pomáhal se scénářem Tintina, jako režisér se ale celkem fláká. Film totiž vyměnil za online comics. První díl jeho projektu The Random Adventures of Brandon Generator si můžete přečíst sami. Hlavním hrdinou je spisovatel, kterému v poslední době psaní moc nejde. Když se ale jednoho dne probudí, má hlavu plnou nápadů. A netuší, odkud se vzali. Číst můžete tady.

Duel týdne
V posledním avengerovském duelu vyhrála Black Widow a bylo to doslova o prsa. Dnes si dáme sérii Rychle a zběsile. Je to jen pár dní, co jsme psali o tom, že Jason Statham se v šestém díle neobjeví. Zkuste si teď představit, že tvůrci budou místo něj hledat jiného drsňáka na britských ostrovech. Pár jich tam je, koho z britských drsňáků byste rádi viděli vedle Dwayna Johnsona a Vina Diesela?

Jméno favorita klasicky piště do předmětu a do textu uveďte důvody. Jako vždycky.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace