Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Alex Proyas vám udělá v hlavě guláš


ikona
Mr. Hlad
alex proyas
Režisér Vrány a Já, robot chystá adaptaci románu R. A. Heinleina, která by mohla stát za to 

Alex Proyas je jeden z těch filmařů, na jehož projekty se budeme těšit i v případě, že by šlo o thriller s Jiřím Pomejem a Vítězslavem Jandákem. Naštěstí nemá zapotřebí točit takovéhle hovadiny a vybírá si samé zajímavé věci. Naposledy pracoval na epické verzi básně Johna Miltona Ztracený ráj, ve které si to měli na férovku rozdat síly nebe a pekla a Bradley Cooper se tu chystal na roli Lucifera. Nakonec ale film dostal kvůli rozpočtu stopku. Alex Proyas si ale už našel náhradu a vypadá taky docela zajímavě.

The Unpleasant Profession of Jonathan Hoag je adaptace stejnojmenného románu klasika sci-fi Roberta A. Heinleina, jejíž hrdina si náhle uvědomí, že si vůbec nepamatuje, co provádí během dne. A dělá mu to trošku starosti. Najme si tedy manželský pár soukromých detektivů, aby ho sledovali. Ti během pátrání odhalí, že to, co pan Hoag provádí, opravdu není moc obvyklé. A ani bezpečné. Navíc je brzy kontaktují podivní lidé s tím, že pokud by se chtěli dožít Vánoc, měli by se na případ okamžitě vykašlat. Zní to trošku jako Proyasův kultovní Smrtihlav, kde byla také podivná organizace lidí, kteří ví víc, než je zdrávo, a hlavní hrdina to měl v hlavě taktéž celkem pomotané. No ale v tomhle případě by nám nejspíš ani moc nevadilo, kdyby Proyas vykrádal sám sebe, protože Smrtihlav je jedním z nejlepších "téměř neznámých" filmů devadesátých let. Natáčení by mělo začít letos na podzim v Austrálii.

---

Vytáhni v hospodě: Alex Proyas netočí filmy zdaleka tak často, jak by se nám líbilo. Před osmnácti lety debutoval Vránou a celkem má na svém kontě jen pět celovečeráků. Asi má radši muziku, protože natočil přes sto hudebních klipů!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace