Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #135 o Vetřelcích a Bondovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Které velikonoční vejce je nejlepší? Uvidíme letos dvě Bondovky? Je Ryan Gosling superhrdina? A v čem jezdí Batman?  

Velikonoční výplach

Trailer týdne
Po patnácti letech se do kin vrátil Titanic. Dnes je to druhý nejvýdělečnější film všech dob, jeho tvůrci získali jedenáct Oscarů a James Cameron si díky němu udělal několik let dlouhou dovolenou. Nejslavnější loď připlouvá do kin ve 3D, ale zdá se, že došlo i na pár dalších kosmetických změn. Krom vybuchující lodi nás tentokrát totiž čekají i vybuchující pasažéři od Michaela Baye, světýlka J. J. Abramse, stormtroopeři z Hvězdy smrti a výrazně zmodernizovaný soundtrack.

Hrdina týdne
Je to jasné, Henry Cavill je jako Superman odkecaný, dokud je tu Ryan Gosling. Ten si totiž vytyčil nejen stát se jedním z nejzajímavějších mladých herců, ale vedle toho ve volném čase chodí po světě a páchá dobro. Před pár měsíci v New Yorku uklidnil dva chlapíky, co se chtěli na ulici porvat, teď dokonce zachránil život britské novinářce Laurie Penny. Ta je z Londýna, takže když v New Yorku přecházela ulici, blbě se rozhlédla a málem skočila přímo pod okolo jedoucí taxík. Ryan Gosling byl ale ve správný čas na správném místě a vytáhnul ji zpátky na chodník. Člověk se hned cítí bezpečněji.

Muzikant týdne
David Lynch není režisér pro každého. Sice má početný zástup totálně oddaných fandů, ale většina lidí si k jeho filmům hledá cestu jen opravdu obtížně. A s muzikou to bude asi podobné. Teď se objevil videoklip Crazy Clown Time ze stejnojmenného alba, Lynch klip i režíroval, takže jeho fandové budou nejspíš v sedmém nebi. A ti ostatní to asi vypnou po minutě a půl. Muzika je to totiž snad ještě divnější než Lynchovy filmy a poslouchat se to moc nedá.

Objev týdne
Jim Henson je legenda, kterou u nás zná asi málokdo, ale jeho loutky už si nejspíš zařadit dokážete. Vymyslel Mupety, natočil slavný Temný krystal a původně byl požádán, aby dal podobu mistru Yodovi z Hvězdných válek, tenhle úkol však přenechal kolegovi Franku Ozovi. Henson zemřel v roce 1990, nesmazatelně se však zapsal do filmových dějin. A teď o sobě dal znovu vědět. Nedávno byl totiž v archivech AT&T objeven film Robot, na němž Henson pracoval v roce 1963, a jenž donedávna byl považován za ztracený. Skoro padesát let na něm je sice vidět, ale pořád je to sakra roztomilá záležitost.

Daně týdne
Daně jsou stejně příjemné jako kupříkladu průjem nebo kocovina. Nikdo je nemá rád, k životu ale tak nějak patří. Nicolas Cage se však rozhodl, že s nimi ve svých plánech počítat nebude, a tak v letech 2002, 2003, 2004 a 2007 neodevzdal ani cent. Bohužel mu na to přišli a držitel Oscara tak měl zaplatit hezkých třináct milionů dolarů. Podle oficiálních dokumentů ale zatím splatil pouze něco přes šest mega, dluh je tedy pořád sakra velký. A co to znamená? Znamená to, že Nicolas Cage ještě pár let bude kývat na jakoukoliv nabídku, ze které by mu potenciálně mohly přijít nějaké peníze. Můžeme se tedy těšit na spoustu dalších veselých sestřihů Cageova minimalistického herectví.

Vejce týdne
Přiznám se, že Velikonoce nenávidím. Odjakživa nejím vejce a už jako prcek jsem se cítil jako prvotřídní idiot, když jsem musel říkat básničky a mávat u toho pomlázkou. Přesto jsem ochotný vzít tyhle svátky na milost, pokud by se v obchodech prodávala takováhle vajíčka i s jejich veselým obsahem. Konec konců, kdy může člověk jíst svůj vlastní žaludek a necítit se u toho jako prase?

Autosalon týdne
Kdybychom měli řešit, které auto je nejlepší na světě, nejspíš by to skončilo podobně, jako když se dvanáctileté holky hádají, jestli je lepší Edward nebo Jacob. Na rozdíl od nich bychom však nejspíš byli schopni se shodnout na tom, že to, v čem jezdí Batman, je cool. A je celkem jedno, jestli mluvíme o aktuálním polotanku, elegantní potvoře od Burtona nebo starších věcech. Každopádně tady si můžete všechny batmobily prohlédnout.

Bondovka týdne
Tak nakonec budeme mít letos Bondy dva. Koncem roku se na nás chystá regulérní film Skyfall, ve kterém se bude řešit minulost M a pod režijním dohledem Sama Mendese se objeví Ralph Fiennes nebo Javier Bardem. Vedle toho se ale agenta s povolením zabíjet dočkáme už v létě. Krátká Bondovka bude totiž součástí zahajovacího ceremoniálu londýnských Olympijských her. Bond údajně dostane v Buckinghamském paláci za úkol dostat se fofrem na olympijský stadion, kde seskočí padákem z vrtulníku. Jestli u toho postřílí kamerunské atlety a dostane do postele švédský tým gymnastek, nevíme, ale každopádně se v krátkém filmu objeví Daniel Craig a točit ho bude, stejně jako celé zahájení Olympiády, Danny Boyle.

Song týdne
Příšerky s. r. o. od studia Pixar jsou i po letech zatraceně zábavný a svěží animák a evidentně má dost fanoušků i mezi lidmi, kteří se nebojí být kreativní. Člověk jménem Pogo už pár zajímavých věcí vytvořil. Jeho specializací je sestříhat z filmových zvuků fungující písničku a právě teď se můžete podívat na jeho hudební verzi Příšerek s názvem Boo Bass. Je to fajn.

Duel týdne
Minule jste měli za úkol vybrat nejdivnější film léta. Nejčastěji to byl Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Tarsemova Sněhurka, ale padlo tu třeba i Iron Sky nebo Magic Mike.

Dnes si dáme Avengers, ale tak trochu jejich druhou ligu. Zatímco Iron Man, Captain America a Thor se dočkali vlastních filmů a Nicka Furyho jsme viděli v menších rolích v hned několika, Black Widow a Hawkeye zatím neměli moc možností se předvést. Nás by zajímalo toto - těšíte se víc na Black Widow nebo na Hawkeye? Jméno hrdiny uveďte do předmětu a do textu napište důvody.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace