Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

1984. Zase.


ikona
KarelR
1984ron howard
Orwellův román nedává filmařům spát. 

Dystopická budoucnost, ve které vláda sleduje náš každý krok a kompletně ovládá naše životy. Kolikrát už jsme tohle viděli? Několikrát skvěle, několikrát průměrně a několik hodně zle. Nic to ale nemění na tom, že každý film s touhle tematikou více či méně varioval slavný román 1984 z roku 1949. Stěžejní kniha George Orwella se sama dočkala několika přímých adaptací. Nejslavnější z nich je dodnes ta z roku 1984 (!), Ron Howard a Brian Grazer si ale řekli, že už dnešnímu publiku nestačí. A tak se to zkusí ještě jednou.

Ani tomu nemusíme říkat remake, ponurý příběh Winstona Smithe se každopádně dočká nové adaptace pod hlavičkou Imagine Entertainment (společnost zodpovědná za Čistou duši chce další Oscary!). Zatím není jasné, kdo ji napíše nebo natočí. Produkční povinnosti ale budou mít v rukách Howard s Grazerem, kteří snad naleznou hrst tvůrců, kteří z románu vyždímají maximum. Jinak totiž film rychle zapadne mezi stoh předchozích adaptací, z nich vedle verze s Johnem Hurtem trčí maximálně Gilliamův parafrázující Brazil. Potřebujeme, aby se k materiálu někdo vracel? Ani ne. Ale s tím už teď moc nenaděláme, že...

---

Vytáhni v hospodě: V Orwellově románu se poprvé objevuje tzv. Velký bratr, který (nepřekvapivě) inspiroval stejnojmennou reality show. Díky za to, Georgi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace