Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Clouseau se vyhnul Nezvratnému osudu


ikona
Cival
harrison fordjames wongmary elizabeth winsteadpaul bettanypaul walkerrichard loncrainesteve martintržbywill ferrell
 

Tak to máme za sebou. Očekávaná komerční bitka se na rozdíl od lednového klání, kdy vyrovnaná čtveřice nijak nenadchla, docela vydařila. Jen Harrison Ford zase ostrouhal, přestože mu nahrával přívětivý rating i nasazení do 2840 kin. Jenže s thrillerem Firewall se mu zase nepodařilo prorazit. A nebyla to jen nešťastná náhoda, protože spolupráce s „wimbledonským párem“ Loncraine – Bettany je čtvrtým z pěti Fordových filmů od roku 1999, které se zmohly jen na 30 milionů dolarů (K-19, Náhodné setkání, Detektivové z Hollywoodu, jen Zemeckisovo Pod povrchem potěšilo). Dospěl čas na Indyho – pak si Ford možná srovná platební bilanci i udobří vytočené recenzenty, kteří Firewall sepsuli daleko za opticky slabší konkurenci. V záplavě pochybných 3-D animáků se paradoxně největší chvály dostává ploché opičce, která v patnáctimilionovém Curious George učí mimina škádlit Willa Ferrella, žluté slony i kamarády z džungle. Hravý George může mít radost z kritik i zisku, jenž o dva melouny přesahuje Fordův thriller. Na spásu úspornější dvojrozměrné školy to ovšem stejně nevypadá.

Kvartet premiér se úhledně seřadil od zlata až po bramboru, takže chytré děti mezi vámi už mohly z nadpisu vydedukovat horní dvojičku tohoto týdne. Oba fláky překonaly hitovou hranici dvaceti milionů, oba ale v souvislosti s podprůměrnými recenzemi provází stín letošního roku – obavy z rychlého zmiznutí ze scény. Už v posledních dvou reportech jsem upozorňoval na úpadek Hostelu nebo Underworldu (tentokrát 2.5 milionu a desáté místo), ale po hnilobě okolo Agenta v sukni 2 (6.8M a pokles o 49%) a Na lince je vrah (10 M, 53%) se mi už skutečně mění vrásky na čele v kaňony. Nálety novinek sice potěší, ale jejich souhrnné tržby už prakticky nepřelezou dvouapůlnásobek premiérového výnosu. Ideální věc pro rázně propagované rychlokvašky, nic dobrého pro film obecně. Bohužel.

Podobný osud pravděpodobně čeká i úspěšnou trojku Nezvratného osudu, která i přes riskantní eRkovou přístupnost vyděsila tolik mládežníků, co se jen vejde do 20 milionů dolarů. Hororová vítězná série se tímto protáhne i přes celý únor, aby se o další dvacítkové zářezy v březnu pokusil Alejandro Aja s The Hills Have Eyes i zničení pařani ze Stay Alive. Minimálně tomu druhému ale nevěřím. Zato Růžovému panterovi jsem na ranec prozíravě věřil, protože tři tisíce pět set kin, Steve Martin a švitořící Beyoncé byli při veškeré kvalitativní chudobě (neremcáme pouze my, ale i zámořští kolegové) příliš mocnou kartou. Partie pro inkarnaci inspektora Clouseaua vyšla na 21 milionů, zda předznamenává rychlé vyklizení pozic nebo dobrý rozjezd rodinné trvalky nám ale prozradí až další týdny. V tom příštím číhá plagiát Scary Movie jménem Děsnej doják, Walkerova naděje s 8 statečných i dle mého předem zazděné drama Freedomland. Nic moc nabídka, ale i tak zajímavé počty.

Kompletní TOP Ten tu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace