Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 slavných Avengerů, které neuvidíme


ikona
KarelR
avengersmarvelspider-mantémawolverine
Kdo se nevešel do očekávané comicsové týmovky? 

MZácká "Road to Avengers" pokračuje a dnes to bude trochu složitější než obvykle. Prolítneme si totiž desítku superhrdinů, kteří se v comicsech připojili k Avengers (nebo k jejich bratrským odnožím), ale do filmu Josse Whedona nedorazí. Vzhledem k tomu, že měl tenhle tým za téměř půlstoletí existence desítky členů, je to pochopitelné. Přesto to ale neznamená, že si nemůžeme připomenout nejznámější vynechané členy a neříct si, jak to v současnosti vypadá s jejich filmovými verzemi.

Ant-Man

Brilantní biochemik a odborník na kybernetiku je společně se svojí družkou Wasp jedním ze zakladatelů Avengers. A ačkoliv se v jejich první filmové sešlosti neobjeví, je celkem pravděpodobné, že se zastaví příště. Plány na jeho vlastní celovečerák jsou totiž v plném proudu, a pokud všechno klapne, ujme se ho sám Edgar Wright. Skrz na skrz hravý scenárista a režisér prý hodlá z Hanka Pyma udělat něco na způsob cool superšpióna, což by superhrdinovi, jehož hlavními schopnostmi jsou manipulace s (nejen) vlastní velikostí a komunikace s hmyzem, mohlo vyhrát potřebné plusové body. V comicsech je Pym hodně rozpolcenou osobností, která s oblibou mění identity (často se objevuje jako obří Giant-Man), a nejednou nadělal Avengers víc škody než užitku. Jeho temnější minulost pak mimo jiné zahrnuje i domácí násilí (v Ultimates obzvlášť bolestivé), pokud tedy budou Avengers 2 chtít zabrousit do osobnějšího příběhu, Ant-Man by u toho neměl chybět.

Black Panther

Black Panther také spadá do skupiny postav, které se Marvel snaží aktivně přivést k životu. Od minulého ledna se pracuje na scénáři, který by vládce fiktivní Wakandy představil jako vynikajícího vědce a šikovného politika. A samozřejmě i jako hluboce aristokratického bojovníka s loveckými supersmysly, které mu závidí všechny šelmy v Africe. T'Challa patří mezi nejchytřejší, zároveň ale i nejméně důvěřivé marvelácké postavy. K Avengers se zpočátku připojil jen proto, aby prozkoumal možnou hrozbu jeho domovině. Brzy si mezi nimi ale našel spoustu přátel a svůj newyorský život dovedl až k manželství s x-menovskou kámoškou Storm. S tou se pak zapletl do nejedné comicsové veleudálosti, stále ale zůstává věrný především svému lidu. Právě na tuhle strunu by potom mohla hrát jeho filmová verze, jejíž existence byla naznačena už v Iron Manovi 2. Jak totiž přiznal sám Jon Favreau, na mapě z konce filmu byla jasně vyznačená právě Wakanda.

Doctor Strange

Doctor Strange je u Avengers docela nováček a vlastně ani nikdy nepatřil k jejich nejklasičtějšímu uskupení. Nejmocnější kouzelník na Zemi se do týmové spolupráce pustil až v roce 2007, kdy se stal členem New Avengers. Hrstka bývalých Avengerů, která se od hlavní frakce odtrhla kvůli nesouhlasu s registračním aktem superhrdinů, se potom scházela v jeho sídle. Její spolupráce ale nebyla příliš časově náročná a Strange se brzy začal zabývat jinými věcmi - třeba hledáním svého kouzelnického nástupce. Nemůžeme se tedy divit, že ho letos v kině neuvidíme. Do nejužšího týmu by se svým čarováním moc nezapadal a Marvel s ním ostatně má jiné plány. Už několik let mu opatrně chystá vlastní film, kolem kterého neoficiálně krouží Patrick Dempsey. No a proč ne? Telepatii, vytváření silových polí nebo oživování mrtvých by McDreamy snad zvládnul.

Quicksilver

Když mají superzáporáci potomky, nikdy to nekončí moc vesele. Magnetův syn Pietro, který je jakousi marveláckou obdobou Flashe (zatraceně rychle běhá a přemýšlí), by o tom mohl vyprávět. Původně člen Bratrstva mutantů brzy pochopil, že on ani jeho sestra Wanda nejsou zrovna padouši. Kvapně tedy přesídlili do Avengers, kde společně s Kapitánem Amerikou a Hawkeyem vytvořili jejich tzv. druhou generaci. Quicksilverovi ale jeho původ nikdy nedal spát, a tak občas přeběhl ze strany na stranu, spřáhl se s jiným týmem (Fantastická čtyřka) nebo se utkal se s X-Meny. Většinou se ale především staral o svoji nebezpečně destruktivní sestru, s níž si prožil klidnější časy maximálně v ultimate vesmíru, kde spolu navázali incestní vztah. I tak Quicksilver zůstává celkem upozaděnou postavou, jíž by Marvel v brzké době vůbec nemusel přivést na plátno. Vzhledem k jeho původu je totiž víc než jisté, že si ho společně se zbytkem mutantů kdysi odkoupili Foxové.

Scarlet Witch

Quicksilverova sestra-dvojče Wanda je mutant, který umí ovládat pravděpodobnost. Což na první pohled nevypadá jako neskutečně úžasná věc. V comicsech s tím ale souvisí magické síly nebo schopnost vytvářet alternativní reality. A když Scarlet Witch na chvíli šibne, může připravit o superschopnosti 90% mutantí populace. Tahle milá dívenka je tak za každých okolností velice problémovou osobou a vzhledem k tomu, že její mutantí schopnosti doplňuje ještě bojový trénink od Kapitána Ameriky, chce se s ní na bojišti setkat málokdo. Kvůli svému těžko ovladatelnému "daru" patří Wanda mezi ty absolutně nevyzpytatelné marvelácké postavy. S její filmovým ztvárněním tudíž není kam spěchat. Jestli ji bude někdo chtít dostat na plátno, měl by pro ni mít hodně kreativní využití.

Sharon Carter

Tady je třeba zpozornět, protože právě tahle postava na nás nejspíš vybafne v pokračování filmového Kapitána Ameriky. Sharon Carter je neteř nám představené Peggy, která s Kapem naváže romantický vztah po jeho jednosměrném výletu do současnosti. Není to ale žádná doma sedící krasotinka. Naopak jde o jednu z největších chloub S.H.I.E.L.D.u, operující pod kódovým označením Agent 13. Sharon se relativně dlouho potloukala jen kolem hrdinné americké legendy a pomáhala Nicku Furymu. Nedávno ale společně s Kapem, Hawkeyem nebo Černou vdovou zformovala tým Secret Avengers, který na žádost prezidenta Obamy pomáhá klasickým Avengers s misemi, které se musí držet pod pokličkou. A i když se něčeho takového těžko dočkáme ve filmových marvelovkách, Sharon se v nich pravděpodobně brzy objeví.

Spider-Man

Tohohle mladíka asi netřeba představovat. Spider-Man se letos dočká ambiciózního restartu a protože jeho filmová práva patří Sony, s Avengers se v dohledné době kamarádit nebude. V comicsech se k nim ostatně také dostal hodně pozdě, a to až po rozpuštění původního týmu před pár lety. Kapitán Amerika, Iron Man a Spider-Man posléze dali dohromady nový, z něhož se pavoučí superhrdina dostal do sestavy New Avengers s Wolverinem nebo Doctorem Strange. Jeho nejvýznamnějším činem v tomhle období je odhalení vlastní identity během crossoveru Civil War, čímž na Iron Manův popud výrazně podpořil registrační akt superhrdinů. Celá tahle série by se nejen díky tomu skvěle vyjímala na velkém plátně. Adaptace tak zásadní comicsové události nás ale nejspíš jen tak nečeká. A stejně tak nemůžeme počítat s tím, že pánové od Sony svého dojného pavouka pustí zpátky do marveláckých osidel, aby mohl podat pomocnou ruku Furyho časované bombě.

War Machine

Pokud jste viděli Iron Mana 2, dobře víte, jak War Machine vznikl a kdo jím je. Jde o upravenou verzi jednoho ze Starkových brnění, ve kterém likviduje padouchy jeho nejlepší kámoš James "Rhodey" Rhodes. Rhodesovo vojenské zázemí by mělo z War Machinea dělat poslušný válečný stroj. V comicsech se ale víceméně děje pravý opak a armáda si svého ozbrojeného superborce zas tak moc neužívá. Rhodey totiž pravidelně bojuje s tím, že nemá právo brnění nosit, a jeho návaly vzteku Tonyho čas od času donutí, aby ho řádně zpacifikoval. I přesto není neobvyklé, že si Rhodey občas vezme brnění samotného Iron Mana a Stark mu třeba jen hraje podržtašku. Něčeho podobného bychom se klidně mohli dočkat v Iron Manovi 3. Špíčkování mezi Rhodesem a Starkem ale určitě neuvidíme v Avengers, ačkoliv nikdo zatím nevysvětlil proč (že by armáda měla pro War Machinea naléhavější práci než boj s mimozemšťany?). Jeden chlápek v superobleku nám tedy napoprvé bude muset stačit.

Wasp

S výše zmíněnou družkou Ant-Mana je to vlastně jednoduché. Až se dostane na plátno on, můžeme ji čekat po jeho boku. Janet van Dyne patří mezi 5 zakládajících členů Avengers a právě ona vymyslela jejich název. S týmem potom vydržela prakticky po celou jeho historii, což je docela výkon vzhledem k tomu, že její schopnosti nejsou zas tak super. Stejně jako Ant-Man umí měnit svoji velikost, výjimečná je pak jen v tom, že jí v "hmyzí podobě" narůstají křídla. Zbytek jejích užitečných vlastností sestává z vysokého intelektu a výcviku pro boj zblízka od Kapitána Ameriky, mnohem raději ale používá to první. Hrubá síla přeci jen není její předností, Wasp je tak pro Avengers nepostradatelná především při plánování misí a při podobných taktických záležitostech. Její vytříbený módní vkus a obdivování Thorových svalů ale záporáky zrovna neklátí, filmová premiéra Avengers by se tak bez ní měla v klidu obejít.

Wolverine

 

A to nejlepší nakonec. Ano, Wolverine patří k Avengers. Sice jen posledních zhruba 7 let, když ale tak výraznou postavu hodíte k největšímu marveláckému týmu, těžko to projde bez povšimnutí. Logan se hrdě hlásí mezi hrst superhrdinů, kteří jsou členy víc týmů (volné víkendy ještě točí mezi X-Meny a X-Force). Společně s Avengers (a New Avengers) toho tedy zatím moc nestihl. To se ale brzy změní, protože ho ta pravá zkouška věrnosti čeká až v nadcházejícím crossoveru Avengers vs. X-Men. Název téhle comicsové události jasně značí, že ho čeká hodně těžké rozhodování, se kterou stranou bude bojovat. A ačkoliv máme pár náznaků, že se postaví proti mutantům, do dubna nebude nic jisté. O Wolverineově účasti ve Whedonových Avengers bylo oproti tomu rozhodnuto velmi rychle. Filmová práva na postavu (stejně jako u Quicksilvera a Scarlet Witch) vlastní Foxové, kteří si ho hlídají natolik, že nemůžeme čekat ani nějaké barové vyf**kování Nicka Furyho. Ale neplačme. Příští rok v červnu si Wolvie střihne druhou sólovku, která by měla dostatečně vysvětlit, že tenhle frajer žádné týmování nepotřebuje. Půl Japonska se přece dá nakrájet i jedním párem adamantiových drápů, no ne?

To bychom měli desítku Avengerů, kteří blížící se týmový křest propásnou. Pár jich už svoji šanci dostalo. Pár má dost práce u jiných studií. A pár asi v kině uvidíme až za hodně dlouho. Na co ale nemusíme čekat je výživná diskuze, v níž se můžete podělit o další oblíbence, kteří vám budou 3. května na plátně chybět. Do téhle desítky se totiž ani zdaleka nevešli všichni superhrdinové, kteří kdy S.H.I.E.L.D.u podali pomocnou ruku. A byla by škoda je ignorovat úplně.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace