Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #132 o Potterovi a sci-fi


ikona
KarelR
víkendový výplach
Dinosauři vs. vetřelci, sci-fi kvíz a filmové improvizace, které vstoupily do historie. 

Vítejte u svého pravidelného víkendového odpočinku.

Potterovské Oscary týdne

Poslední část Harryho Pottera získala tři nominace na Oscara a nevyhrála jedinou sošku. Oproti finálnímu dílu Pána prstenů, který si jich odnesl jedenáct, je to dost bída. Záslužné Oscary holt letos potkaly jiné filmy, a tak kouzelnická megasága skončila bez cen. Jen s necelými osmi miliardami dolary na kontě. Kreslení chudáci z Bradavic se to teď ale rozhodli řádně okomentovat a odnesl to nejen George Clooney...

Kvíz týdne

Mnoho mladých filmových fanoušků se rychle zařadí do řad sci-fi maniaků, kteří neustále žízní po další a další meziplanetární stravě. Není nic zas tak špatného, takoví lidé by ale neměli zapomínat na to, že je historie žánru bohatší, než se zdá. Právě s tím počítal tvůrce následujícího plakátu, na kterém byste měli poznat 26 sci-fi klasik. Tak schválně, kolik jich najdete.

Jurský park týdne

Říká se, že sci-fi tvorba často předpovídá budoucnost. U spousty věcí to byla pravda, a mezi tuhle sortu výmyslu by teď měl přibýt jeden zásadní. Michael Crichton v roce 1990 přišel s ideou, že by si lidstvo mohlo naklonovat dinosaury. Žádní T-Rexové nás v dohledné době bohužel nečekají. Jihokorejští Vědci se ale ze zmrzlých buněk mamuta chystají naklonovat... mamuta! Zatím se teprve chystají řádně prohledat tělo a najít vhodný materiál. Když se jim to ale povedlo se psem, kočkou, krávou, prasetem i vlkem, nemusel by to být zas takový problém.

Comics týdne

JE - TO - TADY! Odpověď na dávno otázku, co nejspíš vyhubilo dinosaury, bude konečně zodpovězena! Vědci nám sice tvrdí, že to byl obří asteroid, který Zemi proměnil v neobyvatelnou lávovou kouli. Grant Morrison (skvělá restartovaná Liga spravedlivých) a Barry Sonnenfeld (Muži v černém) ale razí názor, že dinosaury potkala mimozemská invaze. Prohráli a byl to jejich konec? Nebo vyhráli, nasedli do vesmírných lodí a vydali se prozkoumávat galaxii? To a ještě víc nám prozradí květnový comics Dinosaurs vs. Aliens, který se už teď zdá být povinným přírůstkem do každé comicsové sbírky.

Magor týdne

Z výplachů už dávno víte, že jsou lidé schopní dělat hodně podivné věci. Aby si ale někdo oblékl kostým Dartha Vadera, místo černých kalhot si vzal kilt a za jízdy na jednokolce hrál na dudy melodii ze Star Wars... Kristova noho!

Avengers týdne

Marvel nás v posledních týdnech zásobuje parádními propagačními materiály k Avengers. Internet je ale přesto zahlcený spoustou zajímavých fandovských výtvorů, které superhrdinský tým ukazují z trochu jiné perspektivy. Tady máte ty nejzajímavější z nich.

Sci-fi ženy týdne

Princezna Leia, Ellen Ripley, Leeloo, Mikaela Banes... filmové sci-fi zažily spoustu hrdinek, které se světu zapsaly do paměti. Vyjmenovat všechny by asi každému trvalo zatraceně dlouho, takže můžeme poděkovat pánům z webu Total Sci-fi Online, že si na ně vzpomenuli za nás. Tedy alespoň na těch 25 nejlepších.

Batfoun týdne

Pánové z "Jak to mělo skončit" nedávno rozjeli novou sérií videí. Batman a Superman v ní jednoduše sedí v kavárně a kecají o životě, a první díl byl navýsost povedený. Druhý mu pak nezůstává nic dlužen a hodně zábavně řeší Batmanův supercoolózní mobilní telefon.

Improvizace týdne

"You're gonna need a bigger boat." "I'm walkin' here!" "I'll have what she's having." Klasické filmové hlášky často vypadají, jako by byly do scénáře vytesány od prvního dne natáčení. Spousta z nich ale vznikla náhodně na place nebo čistou improvizací, která mnohdy přináší daleko lepší propovídky, než jaké nabízel scénář. Padesát takových momentů najdete v žebříčku od Total Filmu, a když je většina z nich dávno provařená, vznik řady z nich možná objevíte poprvé.

Duel týdne

V minulém duelu drtivě zvítězila Cageova kreace z Deadfall. Proč? Proto.

Ani v tom dnešním neuhneme ze sci-fi žánru, protože si zaskočíme k jiným vetřelcům. Přesněji k těm od H. R. Gigera, jejichž původní filmová série má na kontě čtyři filmy. A protože se Ridleym Scottem oživené univerzum právě představilo ve dvojici parádních upoutávek, zajímá nás, který se čtyř veltřelčích filmů máte nejradši. Do předmětu napište název a v textu samozřejmě vysvětlete, proč je to jednička či dvojka. Anebo se další díly nenechají jen tak lehce odstavit?

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace