Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #131 o bitkách a Batmanovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Co dělá Batman v Brazílii? Půjde Steven Seagal sedět? A kdo je nejsilnější superhrdina?  

Výplach bez zbytečných keců

Bitka týdne
I když v létě uvidíme Avengers, kde sejde hezká řádka superhrdinů, některých soubojů se nejspíš nikdy ve filmu nedočkáme. Superman a Hulk si to prostě rozdat na férovku nemůžou, protože každý patří jiné comicsové stáji. Naštěstí je internet plný fanoušků, kteří mají navíc talent pro animaci, takže si bitku zeleného obra a Clarka Kenta můžeme přeci jenom vychutnat. A vypadá velmi slušně.

Batman týdne
V Brazílii nejsou jen parádní pláže plné dobře stavěných holek v bikinách. Ve městech jsou i čtvrtě, kam když přijdete obdivovat architekturu, tak už vás nejspíš nikdo nikdy neuvidí. A právě proto si brazilská policie najala Batmana. Respektive padesátiletého bývalého vojáka jménem Andre Luiz Pinhero. Ten by měl spolu s ozbrojenými jednotkami vyrážet v kostýmu netopýřího muže do terénu řešit případy týkající se primárně drog a vražd. Brazilské úřady doufají, že Batman zafunguje jako symbol a minimálně děti odradí od kariéry zločinců. Už se těšíme na uniklá videa ze zátahů proti drogovým kartelům.

Simpsonovi týdne
Tahle žlutá rodinka už je v televizi sakra dlouho a stala se do značné míry symbolem Ameriky. Homer Simpson se stal symbolem průměrného člověka a s průměrným životem a až budou někdy antropologové pátrat po tom, jak svět vypadal na přelomu dvacátého a jednadvacátého století, v Simpsonových najdou vše podstatné. Jedna úvodní znělka by je ale mohla trošku zarazit. Pokud ovšem zkouknou i Hru o trůny, tak budou v pohodě.

Zkouška týdne
Díky komedii Superbad mají teď Jonah Hill, Emma Stone, Michael Cera nebo Christopher Mintz-Plasse celkem slušně rozjeté kariéry a Judd Apatow několik nových sporťáků v garáži. Někomu sice tahle výprava mezi trojici loserů, co se rozhodli být cool a sehnat na párty hromadu chlastu, moc nesedla, většina naší redakce se ale shodne na tom, že jde o jednu z nejlepších komedií svého druhu. Teď se na internet dostalo celkem zajímavé video ze čtené zkoušky, která probíhá před samotným natáčením a herci se zde poprvé sešli pohromadě. A je jasné, že chemie, která mezi nimi panovala ve filmu, byla přítomna od prvního okamžiku.

Žaloba týdne
Steven Seagal má problémy. Nejen že si z něj většina fanoušků akčních filmů dělá nepokrytě legraci, ale teď má na krku i žalobu. Možná si pamatujete, že jsme v jednom ze starších výplachů psali o Seagalově reality show, v níž si hraje na policajta. Při jedné televizní razii šli on i jeho kolegové po krku zločinci, jímž byl Jesus Llovera, který údajně choval kohouty na kohoutí zápasy. Asi to byl nebezpečný člověk, protože zátahu se údajně zúčastnilo čtyřicet policistů, robot na hledání bomb a tank, jímž vrazili strážci zákona skrz stěnu do Lloverova domu. Pravděpodobně jeden z nejnebezpečnějších mužů Ameriky teď hodlá žalovat Stevena Segala, protože celá akce byla podle něho zorganizována takovýmhle způsobem jen proto, aby to v televizi vypadalo cool. Šerifův úřad tvrdí, že nasazení podobného počtu lidí a zmíněné techniky je v takovýchto případech zcela normální. Když budete přecházet na červenou, tak vás nejspíš rovnou zastřelí.

Princezny týdne
Reality show mohou být o všem možném. O začínajících pěveckých hvězdách, o partě blbců, co žije v luxusním hotelu, o geecích, kteří sbírají comicsy nebo o životě cirkusáků. A nebo o princeznách. V Real Wives of Disney vás zavede do soukromí Sněhurky, Popelky, Rapunzel, Jasmíny a hrdinky Krásky a zvířete. Budete svědky hádek, pomlouvání, dobře skrývaných tajemství a vůbec všeho, co k pořádné voyeurské show patří.

Duševní porucha týdne
Na comicsové hrdiny dnes narazíte doslova na každém kroku a člověk si nemůže už ani zajít ani na pivo, aby ho nějaký ten okostýmovaný šášula neobtěžoval. Některým lidem však rozdvojená osobnost hrdinů, kteří pracují jako novináři a když si sundají brýle, tak zachraňují svět, trochu leze na mozek. Tim Daly dabuje animovaného Supermana a jeho syn zjistil, že s tatíkem je něco v nepořádku. Naštěstí je tu kolega z branže Nathan Fillion, který ví, jak tyhle problémy řešit.

Prkno týdne
V minulém výplachu jste se mohli dočíst o tom, že firma Mattel hodlá velmi brzy uvést na trh skateboardy, na nichž létal Michael J. Fox ve druhém Návratu do budoucnosti. Pokud se vám ale nechce čekat a hlavně platit a jste schopní rukama vyrobit i něco složitějšího než vlaštovku, možná, že vás následující video inspiruje. Na domácím létajícím skateboardu se sice zatím létat nedá, ale začátek je to určitě dobrý.

Triky týdne
Stan Winston zemřel před třemi lety, ve filmovém světě však tenhle tvůrce vizuálních efektů zanechal výraznější stopu než mnozí režiséři nebo herci, o nichž se píše daleko víc. Winston vyhrál čtyři Oscary a dělal na tricích k filmům jako Terminátor 2, Jurský park, A.I.: Umělá inteligence, Vetřelci nebo třeba Predátor. Pozorovat jeho díla je nejspíš ještě hodně dlouho bude fascinující. Pokud byste rádi viděli všechny ty dinosaury a mluvící medvědy před tím, než vlezli do filmu, máte možnost.

Duel týdne
Minule se vás Stčko ptal na nejoblíbenější díl série s Indianou Jonesem a podle očekávání vyhrála trojka Indiana Jones a poslední křížová výprava. Dnes se podíváme na Nicolase Cage. V devadesátých letech byl velkou hvězdou, spolupracoval s režisérskou elitou, vyhrál Oscara a chvilku byl na vrcholu žánru. Pak se to někde zlomilo a výsledkem je dnes herec, který v Hollywoodu nemá obdoby. Nás by zajímalo, ve kterém filmu je podle vás Nicolas Cage nejšílenější. Jméno filmu piště do předmětu, do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace