Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Miliardových hitů je 11! Kdo se vrátí po Star Wars?


ikona
Cival
star warstržby
Uvidíme i Pottera a Pána prstenů ve 3D? 

Pěkně se nám ta čísla zamotávají. Do kdysi exaktního žebříčku nejúspěšnějších filmů nám dlouho šmátrala jen potvora inflace. Jenže Avatarem zažehnutá 3D mánie tabulky zisků znepřehlednila, protože tu najednou máme lístky o různých cenách. No a aby to nebylo málo, začala studia posílat do kin své staré fláky vytažené do „nového formátu“. A znovuuvedené hity se derou do nejvyšších pater kasovních pořadníků…

Desítka miliardových hitů, kterou od loňského léta tvořil Avatar, Titanic, třetí díly Pána prstenů, Toy Story a Transformerů, Temný rytíř, Burtonova Alenka, poslední Potter a rovnou dvakrát i Piráti z Karibiku, teď rozšířila první část ságy Star Wars. Největší popkulturní fenomén naší doby se do elitní společnosti dostal jistě po zásluze (jakákoliv nový díl by miliardu sfoukl jako nic), Epizoda I se sem ale procpala až díky obnovené premiéře ve 3D.

Díky prozatím přisypaným osmdesáti milionům dolarů se 930 mega z roku 1999 (tehdy byl o návrat Star Wars fakt ohromný zájem) podařilo rozmnožit na miliardu a dvanáct milionů, což je desátá nejvyšší suma historie. Star Wars v minulých dnech přeskočili Temného rytíře a tlačí se k Alence v říši divů.

Žebříček: NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY HISTORIE CELOSVĚTOVĚ

Je sice smutné, že miliardu uzmul zrovna ušišlaný Jar Jar s rozpačitou Epizodou I, navíc v hodně odfláknuté zkonvertované verzi, na druhou stranu tenhle žebříček už není delší dobu jen o kvalitě a neodolatelnosti konkrétních filmů. Spíš o velikosti značek.

Bude nicméně zajímavé sledovat, jestli o magickou miliardu zabojují i další studia. Nejblíž k ní aktuálně má sedm potterovek, které to určitě záhy zkusí ve 3D re-releasech a miliardových hitů pak najednou bude skoro dvacet. Stejný osud po Hobitech jistě potká i kompletní trilogii Pána prstenů, kterou bychom ve 3D kinech mohli vidět už na jaře 2014. Dá-li Peter Jackson...

Lví král už svou šanci měl a na miliardu to nedotáhl jen těsně, obnovená premiéra Hledá se Nemo je plánována na podzim, ale tenhle pixarovský mazlík to má k miliardě docela daleko (867 milionů). A protože Jurský park už hobluje Blu-raye a z televize ho mají všichni ohraný, hrozí už potenciálně jen „miliardové 3D návraty“ Spider-Mana 3 a Shreka 2. A těch se snad nedožiju, bolelo by to nejen mne.

Podobných re-releasů by tedy ani pod vlivem miliardového nášupu pro Star Wars nemuselo brutálně přibývat. Spíš se do 3D vytáhnou výše zmíněné velké značky a jednou za čas oslaví výročí svého triumfu James Cameron: Prostorově vylepšený Titanic připluje už za měsíc… a desáté výročí Avatara tu máme za chvíli. Při tradičních průtazích v produkci Cameronových megafláků možná přijde krátce po premiéře Avatara 2 a 3.:)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace